رانا
رانا خودرویی محصول شرکت ایران خودرو است که بر روی پلتفرم پژو ۲۰۶ اسدی ساخته شدهاست.
طراحی داخلی
هنگامی که پشت این خودرو می نشینید اولین نکته ای که به چشم می خورد پلاستیک های خشک و بی کیفیت کابین است که همان ابتدا ذوق سرنشین را کور می کند. طراحی رودری رانا و همینطور داشبورد رانا نیز در مقابل ۲۰۶ اس دی از کیفیت کمتری برخوردار می باشد. دو صندلی جلو راحت بوده و فضای مناسبی را در اختیار سر نشینان قرار می دهند اما فضایی که برای سر نشینان عقب تعبیه شده برای افراد مسن و یا قد بلند احساس راحتی به ارمغان نمی آورد حتی ممکن است بعد از مدتی نشستن احساس خستگی و یا پا درد شدیدی به آن ها دست دهد.
بنابراین می توان نتیجه گرفت رانا برای خانوادههای کم جمعیت و یا زوج های جوان مناسب تر از خانواده های پر جمعیت می باشد. علاوه بر این ها پشت فرمان خودرو کیلومتر شماری به چشم می خورد که در مقایسه با ۲۰۶ اس دی چندان بروز نشده و پیشرفت چشمگیری نداشته است اما از نو طراحی شده است. با توجه به نکات گفته شده می توان نتیجه گرفت هر چند نمای داخلی رانا به طور کامل از صفر طراحی شده است اما به طور کلی پیشرفت خاصی نداشته و نمی توان لقب مدرن را به طراحی داخلی این خودرو نسبت داد.
طراحی داخلی
با نگاهی به طراحی ظاهری خودرو رانا کاملا متوجه خواهید شد که این محصول در واقع فیس لیفت پژو ۲۰۶ صندوقدار است که در بخشهای جلو و عقب بدنه دستخوش تغییرات نسبتا اساسی شده اما نمای جانبی آن تحولات چندانی را نسبت به پژو ۲۰۶ صندوقدار تجربه نکرده است. دو کاسه چراغ نسبتا کشیده به فرمی ساده و چهارضلعی مانند در دو طرف یک جلوپنجره افقی با زمینه مشبک قرار گرفتهاند. فضای نسبتا زیادی بین چراغ ها تا مه شکنها روی سپر خالی باقیمانده که جزئیات خاصی روی آن به چشم نمیخورد. مه شکنها نیز با مجرای ورود هوا در بخش پایین سپر در یک راستا قرار گرفته و فرم نسبتا هماهنگی با سایر المانهای چهره رانا پدید آوردهاند.
نمای جانبی به طور کامل تداعیگر پژو ۲۰۶ صندوقدار بوده و تفاوت چشمگیری در آن نسبت به پژو ۲۰۶ اس دی قابل مشاهده نیست. البته آینههای جانبی و زه های بغل درب با تغییراتی همراه بودهاند. همچنین قالپاق رینگهای رانا از طراحی متفاوت نسبت به ۲۰۶ برخوردار هستند. نمای عقب رانا به طور کامل نسبت به پژو ۲۰۶ دچار تغییر شده است؛ چراغها حالتی چهارضلعی مانند داشته و دور ستون صندوق عقب انحنا یافتهاند. دهانه صندوق نیز نسبتا بزرگ طراحی شده تا جای دادن اسباب و وسایل درون آن با زحمت کمتری همراه باشد.
سپر عقب هم به جز دو چراغهای شب نما و مهشکن در جوانب محل نصب پلاک تزیینات دیگری برای نمایش دادن ندارد. حضور چراغ ترمز ثانویه به صورت نوار LED روی درب صندوق یکی از ابتکارات ایران خودرو در طراحی رانا به شمار میرود. به طور کلی میتوان چنین اظهار داشت که نمای ظاهری رانا در مقایسه با پژو ۲۰۶ اندکی مدرنتر و امروزیتر به نظر میرسد اما با توجه به اصالت پژو ۲۰۶، هنوز بسیاری از مشتریان ظاهر اصیل ۲۰۶ را به شمایل جدید رانا ترجیح میدهند.
مشخصات فنی
رانا طبق اعلام شرکت سازنده، طول کلی 4292 میلی متر، عرض 1655 میلی متر، ارتفاع 1456 میلی متر و فاصله بین محور ها 2441 میلی متر دارد که با تمامی تجهیزات خود به وزن خشک حدودا 1109 کیلوگرمی رسیده است. برای تامین نیروی مورد نیاز این خودروی بیش از 1.1 تنی، پیشرانه چهار سیلندر 1.6 لیتری بنزینی تنفس طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است که در محدوده 5600 دور بر دقیقه توانایی تولید 108 اسب بخار قدرت و در محدوده 4000 دور بر دقیقه می تواند خروجی گشتاور 142 نیوتن متری تولید کند، همان موتور معروف TU5 که در خانواده پژو 206 هم مورد استفاده قرار گرفته است.
حاصل ارسال این نیرو با استفاده از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلو، ثبت حداقل شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. به صورت ترکیبی، پیشرانه تنفس طبیعی رانا می تواند مصرف سوخت 6.6 لیتری به ازای کارکرد 100 کیلومتری طبق اعلام شرکت سازنده داشته باشد، این در حالی است که میزان سوخت مصرفی برای پیشرانه یورو 4 بوده و در شرایط کاملا استاندارد خودرو و جاده بدست آمده است که در استفادههای واقعی مصرف سوخت بالاتری خواهد داشت.