درخواست اصلاح

بانک سینا

از دانشنامه ویکیدا

بانک سینا در تاریخ 28 اسفند 1387 مجوز تأسیس را دریافت کرد. این بانک قبل از این به‌ عنوان موسسه مالی و اعتباری سینا فعالیت می‌کرد که این موسسه نیز پیش از ان با نام موسسه مالی اعتباری بنیاد از سال 1364 فعالیت خود را آغاز کرده بود. سهام‌دار عمده این بانک بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی است.

نشان بانک سینا
نشان بانک سینا
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک سینا
تاریخ تاسیس: ۱۳۸۷
دفتر مرکزی: تهران، ایران
وبسایت: www.sinabank.ir
درآمد: ۱۶٫۳۵۸ میلیارد ریال (۱۳۹۱)

آمار و ارقام بانک سینا در یک نگاه

رقم سرمایه‌ای که بانک سینا (در ابتدا با نام موسسه مالی و اعتباری بنیاد) در سال 64 فعالیت خود را در جهت اعطای تسهیلات به مردم شروع کرد، رقم 10 میلیارد ریال بود. سایت بانک سینا در این زمینه چنین توضیح می‌دهد: در جهت دستیابی به سطح استانداردهای مورد پذیرش از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با توجه به تصویب افزایش سرمایه تا سطح 2000 میلیارد ریال، ابتدا سرمایه از مبلغ 70 میلیارد ریال به مبلغ 500 میلیارد ریال و سپس در دو مقطع به مبلغ 1500 و 2000 میلیارد ریال افزایش یافته و در مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام مورخ 23 خرداد 1386 همزمان با تغییر نام بنیاد به سینا به تصویب رسید و در تاریخ 14 شهریور 1386 مجوز ورود به بورس اوراق بهادار تهران نیز با نماد «وسینا» با کد بورسی شماره 05-19-65 صادر گردید. بانک سینا مجددا در پی مصوبه مجمع عمومی فوق العاده 28 تیر ماه 1389 این میزان سرمایه را 50 درصد افزایش داد و به 3 هزار میلیارد ریال رساند. این مبلغ سرمایه در 22 آذر 89 به ثبت رسید.

این افزایش سرمایه در مقاطعی دیگر نیز ادامه داشت، به طوری که در 31 اردیبهشت 90 مبلغ سرمایه به 4000 میلیارد رسال رسید و بانک این سرمایه را در مهر همان سال در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت کرد. تیر ماه 1391 نیز دیگر تاریخی بود که در آن بانک سینا سرمایه خود را به 16000 میلیارد ریال رساند. در نهایت این بانک با مجوز‌هایی که از بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهاردار گرفت، سرمایه خود همینطور طی چند مرحله افزایش داد و در تاریخ 3 آذر 93 به 10 هزار میلیارد ریال رساند.

سینا از بانک های خصوصی نوظهور است که به تازگی از موسسه مالی و اعتباری به سمت بانکداری حرکت کرده است. این بانک برای جذب مشتری بیشتر سودهای نسبتا زیادی به سپرده های بلند مدت می پردازد. فعالیت های بانک سینا مطابق اساسنامه، شامل انجام کلیه عملیات پولی، مالی و اعتباری و فعالیت در بخش های مختلف اقتصادی با اشخاص حقیقی و حقوقی است. این بانک بیش از ۲۷۰ شعبه در ایران دارد، تقریباً همه خدمات بانکی را ارائه می‌کند و شعبه مرکزی آن در تهران مستقر است. از این تعداد شعبه اکثر آن ها در شهرستان ها دایر است. فعالیت نسبتا طولانی در حوزه موسسه مالی و اعتباری موجب شده تا در شهرستان ها شعب زیادی از این بانک تاسیس شده باشد. این در حالی است که سایر بانک های خصوصی که قبلا موسسه مالی نبوده اند، بیشتر شعب خود را در تهران دایر کرده اند. موسسه مالی و اعتباری سینا از سال 64 در کشور فعال بوده است و بانک سینا از سال 87 کار اخذ مجوز را نهایی کرده است.

تاریخچه این بانک

بانک سینا از ابتدای شروع فعالیت خود با نام موسسه مالی و اعتباری بنیاد در سال 1364 با هدف اولیه انجام عملیات پولی، مالی و اعتباری و تامین نیازهای مالی بنگاه های اقتصادی و جذب سپرده های عمومی در جهت اعطای تسهیلات اعتباری به بخش های مختلف اقتصادی با سرمایه 10 میلیارد ریال تاسیس گردید و از همان ابتدا با افتتاح شعب در برخی مناطق اقدام به بهره برداری و انجام عملیات بانکی نمود.

بانک سینا با توجه به ضرورت فعالیت هر چه بیشتر در بازار پول و لزوم رقابت در ارائه خدمات، در کنار توسعه شعب خود در تهران، نسبت به توسعه شبکه شعب در سایر نقاط کشور نیز اقدام نمود. که در حال حاضر با قریب 270 شعبه فعال در سراسر کشور به هموطنان عزیز خدمات پولی و بانکی ارائه می نماید. احترام به مشتری، خلاقیت و نوآوری، صداقت و درستکاری و گسترش روزافزون شعب، برنامه های استراتژیک بانک سینا است.