درخواست اصلاح

نیجریه

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۱:۵۱ توسط VahiD (بحث | مشارکت‌ها)

نیجریه با نام کامل فدرال نیجریه، فلات پهناوری است در غرب آفریقا که توسط دو رودخانه نیجر و بنوئن به ۳ بخش شمالی، شرقی و غربی تقسیم می‌شود. [۱]

نیج
اطلاعات کشور
نام کامل: جمهوری فدرال نیجریه
پایتخت: آبوجا
زبان(های) رسمی: انگلیسی
دین(ها): اکثریت مسیحیت
حکومت: فدراسیون نظام ریاستی جمهوری
مساحت: ۹۲۳٬۷۶۹ کیلومتر مربع
جمعیت: ۲۱۶٬۷۴۶٬۹۳۴
واحد پول: نایرا نجریه
ریه

پایتخت : آبوجا ۹°۴′ شمالی ۷°۲۹′ شرقی

بزرگترین شهر : لاگوس ۶°۲۷′ شمالی ۳°۲۳′ شرقی

زبان(های) رسمی : زبان انگلیسی

زبان ملی : زبان هوسهزبان ایگبوزبان یوروبایی

دین(ها) : ۴۶٫۹٪ اسلام ۵۳٫۵٪ مسیحیت >۱٪ سایر

مساحت کل : ۹۲۳٬۷۶۹ کیلومتر مربع

جمعیت برآورد سال ۲۰۲۲ : ۲۱۶٬۷۴۶٬۹۳۴  

تراکم : ۲۱۸ بر کیلومتر مربع

بخش شمالی بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین بخش این کشور به‌شمار می‌رود و مرکز تجمع مسلمانان بوده اما در مقایسه با دیگر نقاط کشور، کمتر توسعه‌یافته است. نیجریه با ۹۲۳,۷۶۸ کیلومترمربع وسعت در شمال با نیجر، در غرب با بنین و در جنوب با کامرون مرز مشترک دارد. نام آن برگرفته از رودخانه نیجر و به معنای سیاه است.

نیجریه پرجمعیت‌ترین کشور قاره آفریقا بوده و پایتخت آن آبوجا و بزرگ‌ترین شهر آن لاگوس است. تنوع فرهنگ‌ها و قومیت‌ها نیز در این سرزمین بسیار محسوس بوده و حدود ۲۵۰ گروه نژادی در آن زندگی می‌کنند. پیشینه تمدنی این کشور به فرهنگ نوک می‌رسد که در بین سال‌های ۷۰۰ تا ۲۰۰ قبل از میلاد در آن سکونت داشته‌اند. در این کشور به‌عنوان پرجمعیت‌ترین کشور آفریقایی و سومین کشور مسلمان جهان، اسلام و مسیحیت، دو دین اصلی بوده و بیشتر مـسلمانان پیرو مذهب مـالکی‌انـد. استعمار نیجریه توسط پرتقالی‌ها در قرن پانزدهم میلادی و متعاقب آن گسترش فعالیت تبلیغی و پذیرش مسیحیت در جنوب این کشور، همواره باعث بروز تنش بین شمال و جنوب بوده و تقریباً در هیچ دوره‌ای میان مسلمانان و مسیحیان در نیجریه سازگاری پایداری وجود نداشته است.

در قرن هیجدهم میلادی اصلاح‌طلب مسلمانی بنام عثمان دان فودیو به تجدید حیات اسلامی در نقاط تحت قلمرو نیجریه کنونی و افریقای غربی و مرکزی پرداخت و کشوری اسلامی بنیان نهاد.

کالاهای مصرفی و همینطور غذا و حیوانات از دیگر بخش‌های اقتصادی کشور نیجریه هستند. بیشتر میزان واردات از کشور چین حدود ۱۰ درصد است و از کشور هلند نیز به میزان ۶ درصد ارزیابی شده است.

آب و هوا

میانگین دمای سالانه در نیجریه ۳۲ درجه سانتی‌گراد اعلام شده است و رطوبت زیادی نیز در آن دیده می‌شود.

واردات و صادرات

انگلیس، برزیل و فرانسه نیز از دیگر کشورهای وارداتی کشور نیجریه هستند. وضعیت موازنه‌ های تجاری در کشور نیجریه ۴۵۰۰۳۴.۶۲ میلیون نایرای نیجریه است. رشد حساب جاری در این کشور نیز به میزان ۱۰ درصد بیشتر از سال‌های گذشته است. وضعیت حساب‌ جاری به تولید ناخالص داخلی در کشور نیجریه ۳.۷۰ درصد است. واردات و صادرات در کشور نیجریه به ترتیب به ۱۰۰۱۹۶۲.۲۵ و ۱۴۵۱۹۹۶.۸۷ میلیون نایرا رسیده است.

اقتصاد و منابع مالی و درآمدی نیجریه

تولید ناخالص داخلی در کشور نیجریه به طور کلی ۳۹۷.۳۰ میلیارد دلار ارزیابی شده است که رقم زیادی است. این کشور ۶۰۵۴۲.۹۰ نفر نیروی کار داشته و به  طور کلی ۷۰ درصد از آن‌ها در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. وضعیت نرخ بیکاری در این کشور بیش از ۲۳ درصد اعلام شده است و هنوز هم شاهد خط فقر در این کشور هستیم. وضعیت حساب جاری به تولید ناخالص داخلی در کشور نیجریه ۳.۷۰ درصد است.

تاریخ اولین سکونت در این کشور به ۹ هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد و ناحیه بنیو و رودخانه کراس در نیجریه خاستگاه قوم بانتو دانسته شده که مهاجران آن در هزاره‌های نخست و دوم پیش از میلاد از این ناحیه حرکت کرده و در بیشتر مناطق آفریقای‌مرکزی و جنوبی سکونت گزیدند.

در سده ۱۹ میلادی این کشور توسط انگلیس به استثمار کشیده شد تا اینکه در سال ۱۹۶۰ مجدداً استقلال خود را به دست آورد.

نام این کشور از نام رودخانه نیجر گرفته شده‌است.

این کشور پس از استقلال در دوره‌های مختلف گرفتار حکومت‌های نظامی شد . سرانجام در سال ۱۹۹۹ برای نخستین‌بار انتخابات آزاد در این کشور برگزار شد.

سیاست

رئیس‌جمهور نیجریه هم رئیس حکومت است و هم رئیس دولت . رئیس‌جمهور با رای مردم برای دوره‌ای چهار ساله انتخاب می‌شود که قابل تمدید برای دوره دوم نیز می‌باشد .

نظام قانون‌گذاری این کشور از دو مجلس تشکیل شده‌است : شورای ملی با ۱۰۹ کرسی که با رای مردم برای دوره‌ای چهار ساله انتخاب می‌شوند.

مجلس دیگر این کشور خانه نمایندگان است که ۳۶۰ کرسی دارد و نمایندگانش را مردم برای دوره‌ای چهار ساله انتخاب می‌کنند .( سن قانونی در این کشور ۱۸ سال است).

نیجریه هرگز آخر نمی‌شود

فلسفه این تفکر که نیجریه هرگز آخر نمی‌شود چیست؟ انتظارات از کودکان نیجریه‌ای بسیار زیاد است. از همان سنین کودکی به بچه‌ها گفته می‌شود که باید ازدواج موفقی داشته باشند، چندین مدرک تحصیلی بگیرند و پولدار شوند تا بتوانند از پدر و مادرشان در کهنسالی مراقبت کنند. فرزند اول خانواده بیشترین فشار را تحمل می‌کند چرا که علاوه بر همه موارد گفته شده، باید مراقب خواهرها و برادرهای کوچکترش هم باشد. به علاوه، بچه‌ها مرتب تشویق می‌شوند که سراغ شغل‌های نامرسوم مثلا در هنر نروند و پزشک، وکیل یا مهندس شوند.

به علاوه، در همین دوران و از طریق لالایی‌ها و موسیقی سنتی، فرهنگی از داستان‌های قومی و قبیله‌ای منتقل می‌شود. داستان‌هایی از جنگ داخلی، دیکتاتوری نظامی یا شرایط زندگی تحت استعمار انگلیس. در نهایت هم به این ختم می‌شود که اگر از دل همه این شرایط سخت انسان‌ های موفقی بیرون آمدند، پس نسل جدید آسایش دیده، حتما می‌تواند بهتر عمل کنند. در فرهنگ نیجریه، فرزندان باید بهتر از پدر و مادرشان عمل کنند. به همین دلیل والدین هر روز فشار بیشتری به فرزندانشان وارد می‌کنند تا به مقاصد بزرگتری برسند و این تفکر در ذهن و باورهای بچه رسوخ می‌کند.

مکان های دیدنی نیجریه

یکی از دیدنی‌های نیجریه صخره‌ی اولومو است که در شهر آبئوکوتا (Abeokuta) قرار دارد. صخره‌ی اولومو در قرن ۱۹ میلادی نقش یک دژ را برای اهالی سرزمین اگبا (Egba) ایفا می‌کرد. در صخره‌ی اولومو می‌توانید از جاذبه‌هایی مانند تونل‌ های طبیعی، درختان غیر معمول، باغ‌ های روی صخره، مسیرهای خراب‌شده، آثار باورهای ساکنین اولیه‌ی این صخره و غیره دیدن کنید.

صخره زوما ( Zuma Rock )

زوما یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعی در کشور نیجریه است که در امتداد بزرگراه ابوج ا‌کادونا واقع شده و به علت وجود چهره‌ی انسان در خود بسیار منحصر به فرد و جذاب می‌باشد و از جاهای دیدنی نیجریه می باشد. شکل‌ ظاهری انسان چون به طور مستقیم جهت‌‌ نور خورشید قرار دارد چشم انداز جالبی پدید آورده است. همین طور این پدیده‌ی عجیب ایده‌آل است برای ماجراجویانی که به صخره نوردی علاقه‌مند هستند. صعود از این صخره به دلیل شیب بالا خطرناک است و برای کسانی که آمادگی ندارند ممکن است خطرساز باشد.

پارک ملی گاشاکا

گاشاکا بزرگترین پارک‌ملی در کشور نیجریه است که به عنوان مکانی جذاب و زیبا در آفریقا جهت گشت و گذار و ماجراجویی شناخته می‌شود و از جاهای دیدنی نیجریه می‌باشد. همچنین در این پارک تنوع باورنکردنی از پستانداران چون شیرها، بوفالو، فیل و… زندگی می‌کنند و مهم ترین زیستگاه آنان می‌باشد. ورود به این پارک در تمام طول سال امکان‌ پذیر‌ است گرچه در فصول خشک یعنی از دسامبر تا مارس دسترسی آسان تر می‌باشد. در این پارک نیز اقامتگاه وجود دارد اما باید بدانید که مواد غذایی و خوراکتان را از قبل تهیه و همراه داشته باشید.

بازار منحصربفرد نیجریه

بازار Lekki نیز به Elegushi Market نامگذاری شده است، در حال حاضر، به طور کلی صنایع گسترده‌ای از سراسر نیجریه و غرب‌ آفریقا راه دارد. این بازار در جزایر ویکتوریا، محله Lagos واقع شده است. بازار طیف گسترده‌ای از مروارید، نقاشی، پارچه، حلقه‌های ساخته‌ شده از پوست حیوانات، عاج و چوب برای خرید دارد . (آخر هفته زمان ایده آلی برای بازدید و خرید است!)

استان‌های نیجریه

آبوجا پایتخت نیجریه است و یک شهر بسیار دیدنی و البته مدرن محسوب می‌شود. این شهر بافت سنتی و مدرن را در کنار هم قرار داده است و در سال‌های اخیر مهد اقتصادی این کشور محسوب شده است.

کانو دومین شهر بزرگ نیجریه و مرکز استان کانو است که در شمال نیجریه قرار دارد. این شهر حدود ده میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از مراکز حضور شیعیان در کشور نیجریه است. کانو در سال ۲۰۱۳م به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد.

اوبوکاتا از دیگر شهرهای نیجریه است که در سال‌های اخیر توانسته عملکردهای اقتصادی درستی را در پیش بگیرد. وضعیت تولید در این شهر بیشتر از سال‌های گذشته اعلام شده است و همینطور مهاجر‌پذیری زیادی دارد.

شهر اکوره یکی از شهرهای دانشگاهی در نیجریه است که به شکل هندسی مثلث است، این شهر دارای مکان‌های طبیعی و دیدنی بسیار زیادی است و فضای تفریحی خوبی دارد.

واحد پول

نایرا، ارز رسمی کشور نیجریه است. نایرا به 100 کوبو (kobo) تقسیم می‎‌شود. نایرا با علامت اختصاری ₦ و کد ایزوی NGN، یکای پول رایج در کشور نیجریه می‌باشد. زیر واحد پول نیجریه (کوبو) یک یکای پول کسری است که در کشور نیجریه به کار گرفته می‌شود. ارزش پول نیجریه (کوبو) نسبت به دلار معادل 0.34 دلار آمریکا است.

آداب و رسوم

دست راست : اهالی نیجریه این را نشانه‌ی بی‌احترامی و نفرت‌انگیز می‌دانند که افراد با دست چپ احترام بگذارند، غذا بخورند، دست بدهند یا چیزی بگیرند مگر اینکه فرد چپ دست باید یا دست راست نداشته باشد. و حتی در این صورت هم معافیت شدن از این قاعده ممکن است سخت باشد. اگر فردی که دست چپتان را برای دست دادن به طرفش دراز می کنید مسن تر از شما باشد، بیشتر نشانه‌ی بی‌احترامی‌ است.

برنج یکشنبه یکی از چیز های ثابت در بیشتر خانه‌های نیجریه است. برای برخی افراد، آماده کردن این غذای سنتی بعد از مراسم کلیسا، روز یکشنبه را کامل می‌کند. برخی دیگر، لذت ناب آماده کردن و سهیم شدن غذا با خانواده یا همسایه‌ها را ترجیح می‌دهند. برنج یکشنبه معمولاً برنج سفید ساده با خورش (تهیه شده از گوجه ، فلفل) و مرغ، گوشت قرمز یا ماهی است. با این وجود، در برخی مناسبت‌های خاص، برنج می‌تواند به صورت جولاف، سرخ شده، مخلوط یا به صورت‌های دیگر پخته شود.

منابع

  1. <نیجریه> برداشت شده در 25 سال 1402