درخواست اصلاح

خلیج گینه

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۵۵ توسط EliasGh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''خلیج گینه''' (به انگلیسی: Gulf of Guinea) بخش شمالی شرقی اقیانوس اطلس گرمسیری است که از ‌دماغه لوپز در گابن تا ‌دماغه پالماس در لیبریا امتداد دارد. جزیره نول، که به عنوان نقطه تقاطع خط استوا و نصف النهار مبدأ (صفر درجه عرض جغرافیا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

خلیج گینه (به انگلیسی: Gulf of Guinea) بخش شمالی شرقی اقیانوس اطلس گرمسیری است که از ‌دماغه لوپز در گابن تا ‌دماغه پالماس در لیبریا امتداد دارد. جزیره نول، که به عنوان نقطه تقاطع خط استوا و نصف النهار مبدأ (صفر درجه عرض جغرافیایی و طول جغرافیایی) تعریف می‌شود، در این خلیج قرار دارد. رودهای بسیاری به خلیج گینه سرازیر می‌شوند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به نیجر و ولتا اشاره کرد. خط ساحلی خلیج گینه، خلیج بنین و خلیج بانی را دربرمی‌گیرد. این منطقه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مناطق استخراج نفت جهان شناخته می‌شود.

خلیج گینه
خلیج گینه

کشورهای زیر، از جنوب شرق تا غرب، در ساحل خلیج گینه قرار دارند:

امنیت دریایی

بیشتر مشکلات امنیتی دریایی در خلیج گینه، عواقب وحشتناکی برای صنعت حمل و نقل دریایی دارد. چندین نهاد به امنیت دریایی در خلیج گینه رسیدگی می‌کنند: جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS)، جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای مرکزی (ECCAS) و کمیسیون خلیج گینه (GGC).

از سال 2000، جمعیت خلیج گینه 60 درصد رشد کرده است که در نتیجه منجر به روی آوردن مردم به آدم ربایی، آدم‌سربایی، سرقت و موارد دیگر به دلیل کمبود غذا می‌شود.

تغییر اقلیم به مشکلی بزرگ در خلیج گینه تبدیل شده است و در نتیجه آن، مسائل امنیتی دریایی مختلف، اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. اگرچه دزدی دریایی اغلب به‌عنوان محور گفتگو در مورد امنیت دریایی شناخته می‌شود اما شامل موارد دیگری نیز می‌شود. سایر جرایم قابل توجه در خلیج گینه عبارتند از: ماهیگیری غیرمجاز، آدم ربایی برای باج، قاچاق مواد مخدر و سرقت نفت. سرقت نفت در دریا شامل حمله به کشتی‌های حمل و نقل نفت و انتقال نفت به کشتی دزدان است که پس از آن نفت در بازارهای محلی و بین المللی فروخته می‌شود. سرقت نفت در دریا عمدتا در آب‌های نیجریه شیوع دارد.

آدم ربایی برای باج نیز یکی از رایج ترین جرایم دریایی در منطقه است. بین سال‌های 2018 و 2019، تعداد خدمه کشتی‌هایی که در خلیج گینه ربوده شدند، 50 درصد افزایش یافت، به‌طوری‌که 90 درصد از کل آدم ربایی‌های دریایی در جهان در این منطقه اتفاق افتاد. حدود 92 درصد از گروگان‌گیری و 73 درصد آدم ربایی‌هایی که در آفریقا و اطراف آن اتفاق می‌افتد، در خلیج گینه رخ می‌دهد. همچنین مسئله قاچاق مواد مخدر در خلیج گینه بسیار چشمگیر است و این منطقه در طول سال‌های گذشته به پناهگاهی برای قاچاق مواد مخدر، عمدتاً از آمریکای جنوبی به اروپا تبدیل شده است.