بانک شهر
بانک شهر در سال 1387 با نام موسسه مالی و اعتباری شهر با مجوز بانک مرکزی و با سهامداری شهرداری های تهران و سایر کلانشهر های کشور، با سرمایه ای معادل 1500 میلیارد ریال تاسیس گردید و فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و به این ترتیب شهرداری ها، چهره نوینی در فرآیندهای مالی را به خود گرفتند.
از سوی دیگر تأثیر و کارآمدی این موسسه بر حوزه عملکرد شهرداریها و نیاز روزافزون به آسان شدن و بهرهبرداری از سایر ظرفیتها و خدمات مالی و اعتباری و گسترش دایره مشتریان داخلی و خارجی همزمان با پیگیریهای فراوان مدیران ارشد شهرداری تهران و کلانشهرها و افزایش سرمایه توسط سهامداران تا سقف 2000 میلیارد ریال، سبب شد بانک شهر در تاریخ 21/11/88 فعالیت خود را به عنوان یک بانک مستقل رسماً آغاز کند.
در ادامه سرمایه این بانک در سال89 به رقم 4000 میلیارد ریال افزایش یافت که این رقم تا سال92 تداوم داشت. سپس در تیر ماه سال93 رقم سرمایه بانک شهر به 7900 میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
تاریخچه بانک شهر
موسسه مالی و اعتباری شهر با مجوز بانک مرکزی و با سهامداری شهرداریهای تهران و سایر کلانشهرهای کشور، با سرمایه ای معادل یک هزار و پانصد میلیارد ریال تاسیس و در تاریخ 21/11/87 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و بدین ترتیب شهرداری ها، چهره نوینی را به خود گرفتند.
با توجه به پیگیریهای فراوان مدیران ارشد شهرداری تهران و کلانشهرها و از سویی افزایش سرمایه توسط سهامداران تا سقف 2000 میلیارد ریال، در تاریخ 19/11/88 مجوز ثبت بانک شهر توسط بانک مرکزی با هماهنگی و تائید شورای عالی پول و اعتبار کشور صادر و در تاریخ 17/12/88 افتتاح گردید. پس از گذشت دو سال از تاسیس، سهامداران به منظور تامین نقدینگی لازم، اقدام به افزایش سرمایه بانک تا سقف 4000 میلیارد ریال نمودند.
در ادامه نیز سرمایه این بانک در سال 89 به رقم چهار هزار میلیارد ریال افزایش یافت که این رقم تا سال92 تداوم داشت. سپس در تیرماه سال93 رقم سرمایه بانک شهر به عدد هفت هزار و نهصد میلیارد ریال افزایش پیدا کرد و در دی ماه سال 1394 به رقم پانزده هزار و پانصد و هفتاد و سه میلیارد ریال رسید.
اکنون بانک شهر با دلسپاری به گوهر جاودان راستی و درستی به پشتوانه همیاری و همکاری شهروندان، هموطنان و سپردهگذاران و با شعار نوآوری در خدمت، نمادی روشن از آبادانی و مهرورزی و گواه داد و ستدی برازنده و سازگار با معیارهای جهانی است.
آمار و ارقام بانک شهر در یک نگاه
بانک شهر در 21 بهمن 1388 افتتاح شد و اکنون مالک آن شهرداریهای کل کشور محسوب میشوند و سال 93 بیشترین میزان افزایش منابع را میان بانک های خصوصی داشته است. شرکتهای وابسته بانک شهر را میتوان شرکتهای لیزینگ شهر – صرافی شهر – کارگزاری شهر – شهر آتیه – مسکن و ساختمان جهان- توسعه و نوآوری شهر – بیمه شهر و… نام برد. این بانک فعلا در لیست بانک های برتر از جانب سازمان مدیریت صنعتی فعلا در لیست بانکهای برتر نیست اما به نظر می رسد که این بانک در چند سال آینده به یکی از 4 بانک برتر کشور تبدیل شود.
تأثیر این موسسه بر حوزه عملکرد شهرداریها و نیاز روزافزون به آسان شدن و بهرهبرداری از سایر ظرفیتها و خدمات مالی و اعتباری و گسترش دایره مشتریان داخلی و خارجی همزمان با پیگیریهای فراوان مدیران ارشد شهرداری تهران و کلان شهرها و افزایش سرمایه توسط سهامداران تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، موجب شد بانک شهر در تاریخ ۲۱ بهمن ماه سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را بهعنوان یک بانک مستقل رسماً آغاز کند.
سهام داران اصلی بانک شهر میتوان ارگانهای زیر را نام برد: شهرداری تهران، شهرداری شیراز، شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی کارکنان شهرداری تهران، شهرداری اصفهان، صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران، شهرداری قزوین، شهرداری مشهد، شهرداری قم، شهرداری کرج، شهرداری اهواز، شهرداری تبریز. همچنین میزان سهام شناور بانک بالغ بر سی درصد است و عده کثیری از کارکنان واحدهای تابعه شهرداری تهران و کارکنان شهرداریهای کلانشهرها و اشخاص عادی، ترکیب سهام داران معزز بانک شهر را تشکیل می دهند. تعداد شعب این بانک 262 عدد، تعداد دستگاه خودپرداز: بیش از 5000 عدد، تعداد دستگاه پایانه شعب: بیش از پانصد عدد و تعداد باجه بیشتر از 80 عدد است.
اهداف بانک شهر
بانک شهر با هدف تامین نیاز های شهرداری ها به اعتبارات کلان، تامین نقدینگی، سرمایه و پوشش هزینه ها و مخارج شهر، در راستای توسعه شهری و تجربه خودکفایی احداث شد.
چشم اندازهای کلی بانک شهر عبارت اند از:
- پایبندی به اصول و اخلاق حرفه ای بانک
- برتری در بین بانک های خصوصی
- جذب و حفظ مشتریان
- تحقق شعار "هر شعبه یک بانک" جهت سودآوری بیشتر
- گسترش فعالیت های ارزی
- توسعه و ارائه خدمات مدرن بانکی و طراحی ابزار جدید در ارائه خدمات بانکی