درخواست اصلاح

حسین خرازی

از دانشنامه ویکیدا

شهید حسین خرازی در سال 1336 هجری شمسی، در خانواده‌ای متدین و مذهبی در محله خیابان «مسجد سید» شهر اصفهان به دنیا آمد و دوران کودکی و جوانی‌اش را در این محله گذراند. همزمان با شروع تحصیلات ابتدایی، در جلسات مذهبی و قرائت قرآن شرکت می‌کرد و به عنوان مکبر نماز جماعت در مسجد حضور داشت.

شهید حسین خرازی
شهید حسین خرازی
اطلاعات شخصی
نام(های): حسین خرازی دهکردی
لقب(ها): شهید خرازی
تاریخ تولد: ۱ شهریور ۱۳۳۶
محل تولد: اصفهان
محل دفن: گلستان شهدای اصفهان
تاریخ شهادت: ۸ اسفند ۱۳۶۵
محل شهادت: عملیات کربلای ۵ - منطقه شلمچه
ملیت: ایرانی
نام پدر: کریم خرازی
نام مادر: حاجیه خانم تابش
فرزندان: مهدی خرازی

دوران انقلاب

حسین خرازی پس از اخذ دیپلم در سال 1355، به خدمت سربازی رفت. اما با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در سال 1357، به دنبال فرمان امام خمینی (ره)، از پادگان فرار کرد و به صف مردم انقلابی پیوست.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به عضویت کمیته دفاع شهری اصفهان درآمد. در درگیری با ضدانقلاب، دستگیری عناصر ساواک و حراست از جایگاه‌های حساس شهر نقش مهمی داشت. به دلیل شایستگی‌هایش در دفاع از شهر، مسئولیت اداره کمیته به وی واگذار شد.

جنگ تحمیلی

شهید خرازی در اوج درگیری‌های کردستان، به آنجا رفت و پس از تسخیر سنندج، به همراه علی رضاییان، فرمانده قرارگاه تاکتیکی حمزه، سمت فرماندهی گردان ضربت را بر عهده گرفت و در ایجاد امنیت در شهرهای دیوان‌دره، سقز، بانه، مریوان و سردشت نقش کلیدی ایفا کرد.

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، شهید حسین خرازی به همراه 50 نفر از نیروهای خود به منطقه جنوب ایران رفت و به عنوان فرمانده اولین خط دفاعی در منطقه دارخوین با تجهیزات کم، در مقابل نیروهای عراقی ایستاد.

این خط به مدت ۹ ماه در برابر هجوم ارتش عراق مقاومت کرد، در حالی که نیروهای آن از نظر تجهیزات جنگی و امکانات تدارکاتی نیز در مضیقه بودند.

عملیات‌های مهم

در سال 1360، بعد از عملیات طریق القدس که به آزادسازی بستان منجر شد، تیپ امام حسین (ع) را تشکیل داد که بعدها به لشکر امام حسین (ع) ارتقا یافت. او شخصا به شناسایی می‌رفت و در عملیات‌هایی چون والفجر 3 و 4 از شب تا صبح شرکت می‌کرد. در عملیات طریق القدس، فتح المبین با رمز "یا زهرا (س)" و بیت المقدس، الگوی یک فرمانده نظامی دلاور را به نمایش گذاشت.

مقاومت در دارخوین

مقاومت دو ساله رزمندگان دارخوین با فرماندهی حسین خرازی، در تصرف، تأمین و نگهداری بیش از 40 کیلومتر سر پل مناسب در جبهه میانی منطقه عملیات بیت‌المقدس در غرب کارون، باعث شد لشکر امام حسین (ع) همراه با لشکرهای دیگر، قسمت قابل توجهی از جاده اهواز-خرمشهر را تصرف کنند و در مراحل بعدی عملیات پیروزی‌هایی به دست آورند.

نبردها

در عملیات خیبر، عراقی‌ها با انواع جنگ‌افزارها و بمب‌های شیمیایی حمله کردند. شهید خرازی که حاضر به عقب‌نشینی نبود، پس از اصابت ترکش، یک دست خود را از دست داد و به عنوان مجروح به عقب فرستاده شد. در عملیات والفجر 8، پیروزی‌هایی در منطقه فاو و کارخانه نمک به دست آورد و لشکر تحت فرماندهی‌اش تلفات سنگینی بر دشمن وارد کرد. همچنین در عملیات کربلای 5، با عبور از خاکریزهای هلالی و ضربات سهمگین به نیروهای عراقی، باعث سقوط یکی از دژهای شرق بصره شد.

شهادت

سرانجام، در روز 8 اسفند 1365، طی عملیات تکمیلی کربلای 5، حسین خرازی به درجه رفیع شهادت نائل گردید.