درخواست اصلاح

شاهزاده روم (پویانمایی)

از دانشنامه ویکیدا

شاهزاده‌ روم عنوان یک اثر پویانمایی است که در سال 1393 به نویسندگی و کارگردانی هادی محمدیان و تهیه‌کنندگی حامد جعفری در گونه ماجراجویی و درام برای گروه سنی کودک و نوجوان و در 76 دقیقه ساخته شده است.

پوستر پویانمایی شاهزاده روم
پوستر پویانمایی شاهزاده روم

این پویانمایی که روایتی از زندگی مادر امام زمان است، موفق به کسب نمره 5.9 از 10 در سطح جهانی شده است. و با شعار فرزندانتان را آسوده خاطر به سینما بیاورید در سینماهای سراسر ایران به نمایش درآمد.

این اثر توسط موسسه هفت سنگ و موسسه سلوک افلاکیان ارائه شده است.

در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر لوح تقدير ويژه جشنواره فجر سی و سوم به تهيه‌کننده و کارگردان «شاهزاده روم» تعلق گرفت.

خلاصه

داستان شاهزاده روم درباره دختری مسیحی به نام ملیکا است که فرزند امپراطور روم می‌باشد. درحالی که همه مهیای برگزاری ازدواج ملیکا با یکی از فرماندهان ارتش روم هستند، حضرت مسیح در عالم رویا، ملیکا را برای یکی از بهترین بندگان خدا خواستگاری می‌کند و به او مژده می‌دهد که فرزند او موعود است و عدالت را در جهان برپا می‌کند...

عوامل

عوامل و دست‌اندرکاران تهیه و تولید پویانمایی شاهزاده روم عبارتند از:

کارگردان: هادی محمديان

نویسنده: هادی محمديان

تهیه‌کننده: حامد جعفری

صداگذاری: حسين مهدوی

تدوين: حسن ايوبی

موسیقی: آريا عظيمی‌نژاد

مدير دوبلاژ: ناصر طهماسب

سرپرست دايناميک لباس: حسام‌الدين فيروزنيا

سرپرست جلوه‌های ويژه: سجاد ربيعی

سرپرست نورپردازی و پردازش تصاوير: مهرداد فرضی

سرپرست انيميت: علی نيکورزم

سرپرست مدلسازی: داود اسداللهی

مدير توليد: مهدی پاکدل

طراح شخصیت: سعيد فرهنگيان

مشاور تاريخی: محمود مطهری‌نيا

مدير روابط عمومی: هادی اسماعيلی

صداپیشگان

افراد زیر در دوبله و صداگذاری انیمیشن شاهزاده روم نقش داشته‌اند:


نقد و بررسی

«شاهزاده روم» از نظر کارگردانی بسیار عالی است؛ شخصیت‌ها نیز از نظر گفت وگو و حرکت خیلی قابل لمس‌اند و می‌شود به راحتی آن‌ها را حس کرد و شناخت و با آن‌ها ارتباط برقرار کرد.

شخصیت بانو ملیکا که بعدها به نرجس تغییر نام می‌دهد، شخصیت اصلی و در کنار او شخصیت های فرعی جذابی مثل خواستگار رومی، پدربزرگش قیصر کبیر روم، کودک بغدادی و پدرش که معتمد امام حسن عسکری است، همه و همه از هر لحاظ به حرکت رو به جلوی اثر، کمک می‌کنند.

صداگذاری و موسیقی اثر نیز قابل تحسین است. صداپیشگان معروف کشور، صدای شخصیت‌ها را دوبله کرده‌اند که خود بر جذابیت کار افزوده است و مخاطب از شنیدن صدای تک تک شان لذت می برد؛ چراکه این صداپیشگان، خود بخشی از بار شخصیت‌پردازی را به دوش می کشند.

از نظر تاریخی و مذهبی هم کارشناسان امر در کنار تیم سازنده بوده‌اند تا قصه تاریخی و مذهبی اثر به درستی روایت شود و ماجرا آن طور که در واقعیت اتفاق افتاده با اندکی چاشنی هنری تعریف و روایت شود. دکتر محمود مطهرنیا، مشاور مذهبی و دکتر محمدحسین رجبی دوانی، مشاور مسائل تاریخی در ساخت این اثر بوده‌اند که نشان می‌دهد محمدیان، کارگردان جوان این پویانمایی، فکر همه جای کار را کرده است.

مکان‌ها، فضاهای داستانی و موقعیت‌هایی که در اثر وجود دارد به خوبی و زیبایی طراحی شده است. استفاده از رنگ‌های جذاب و جزئیات دقیق باعث شده وقتی صحنه را تماشا می‌کنیم، کمبودی حس نکنیم و از تماشای هر صحنه آن، لذت ببریم؛ بنابراین، کار از نظر فضا و رنگ هم دلنشین و قابل قبول است.

در مجموع باید گفت با پویانمایی جذابی سروکار داریم که یک سر و گردن بالاتر از آثار مشابه داخلی است و با آثار بزرگ و پرهزینه خارجی فاصله‌ای ندارد؛ تنها تفاوت آن با آثار دیزنی، پیکسار و دیگر شرکت‌های بزرگ پویانمایی در پرداخت داستانی فیلم‌نامه است؛ آن جا که تنها ضعف اثر به چشم می‌آید.[۱]

منابع