محمد مایلیکهن
محمد مایلی کهن یکی از بازیکنان و مربیان مشهور و موفق فوتبال ایران است که در طول تاریخ این ورزش در کشورمان نقش مهمی را ایفا کرده است.
او در سال ۱۳۳۳ در بندر انزلی به دنیا آمد و از کودکی علاقه زیادی به فوتبال داشت. او در سال ۱۳۵۴ به تیم نفت تهران پیوست و سپس در سال ۱۳۵۶ به پرسپولیس رفت که تا سال ۱۳۶۸ بازیکن این تیم بود. او در پست هافبک بازی میکرد و به دلیل تواناییهای فنی و تاکتیکی خود به نام حاجی مایلی شهرت یافت. او همچنین ۶ بازی برای تیم ملی فوتبال ایران انجام داد و در جام آسیای ۱۳۵۷ شرکت کرد.[۱]
دوران حضور در پرسپولیس
محمد مایلیکهن با 14 سال بازی در پرسپولیس بعد از علی پروین بیشترین سابقه بازی در تیم پرسپولیس را دارد، محمد مایلیکهن از بهمن سال 1354 تا بهمن سال 1368 برای پرسپولیس بازی کرد.
مربی گری
پس از بازنشستگی از فوتبال، مایلی کهن به مربیگری روی آورد و در سال ۱۳۷۴ به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران منصوب شد. او با این تیم در جام ملتهای آسیا ۱۳۷۵ شرکت کرد و توانست تیم را به مقام سوم برساند. این موفقیت بزرگترین دستاورد او در عرصه مربیگری بود. او در سال ۱۳۷۷ دوباره سرمربی تیم ملی شد اما به دلیل نتایج نامناسب از سمت خود استعفا داد. او همچنین در سالهای مختلف سرمربی تیم های ملی فوتسال، امید و جوانان بود و با آنها نتایج خوبی کسب کرد.
مایلی کهن در زمینه مربیگری باشگاهی نیز فعالیتهای متعددی داشته است. او در سالهای مختلف سرمربی تیم هایی مانند تیم سایپا، پیکان، فولاد خوزستان، گهر درود، صبای قم و ملوان بندر انزلی بوده است. او در سال ۱۳۹۶ از مربیگری خداحافظی کرد و هماکنون نائب رئیس دوم کانون مربیان فوتبال ایران است. او همچنین به عنوان منتقد و کارشناس فوتبال در رسانهها حضور دارد و نظرات تند و جنجالی خود را ابراز میکند.
ویژگی ها
محمد مایلی کهن یکی از شخصیتهای برجسته و تاثیرگذار فوتبال ایران است که در دو حوزه بازیکنی و مربیگری سابقه درخشانی دارد. او با تلاش و پشتکار خود توانسته است به موفقیتهای بزرگی دست یابد و نام خود را در تاریخ این ورزش جاودانه کند. او همچنین یکی از معدود بازیکنان و مربیانی است که با تیم ملی فوتبال ایران به مدالهای آسیایی دست یافته است. او با افتخار و عشق خود به فوتبال ایران، همواره به دنبال ارتقای سطح این ورزش در کشورمان بوده و بوده است.
منابع
- ↑ <محمد مایلی کهن> برداشت شده در 13 آذر سال 1402