درخواست اصلاح

بحرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''پادشاهی بحرین''' کشوری است جزیره‌ای در خلیج فارس که ۶۶۵ کیلومتر مربع وسعت دارد. پایتخت آن منامه و زبان رسمی آن عربی است. بحرین به پنج استان تقسیم شده و تا ۳ ژوئیه ۲۰۰۲ دارای ۱۴ شهر بوده‌است. پرونده:پرچم ملی کشور بحرین .jpg|جای...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۵ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۰

پادشاهی بحرین کشوری است جزیره‌ای در خلیج فارس که ۶۶۵ کیلومتر مربع وسعت دارد. پایتخت آن منامه و زبان رسمی آن عربی است. بحرین به پنج استان تقسیم شده و تا ۳ ژوئیه ۲۰۰۲ دارای ۱۴ شهر بوده‌است.

پرچم ملی کشور بحرین
پرچم ملی کشور بحرین
اطلاعات کشور
پایتخت: منامه
زبان(های) رسمی: عربی، انگلیسی
حکومت: پادشاهی موروثی
مساحت: ۷۷۸ کیلومتر مربع (۳۰۰ مایل مربع)
جمعیت: ۱٬۸۰۵٬۱۴۱
شاخص توسعه انسانی: ۰/۸۴۶
واحد پول: دینار بحرین (BHD)
منطقه زمانی: AST
پیش‌شماره تلفنی: ۹۷۳+
دامنه سطح‌بالا: bh.


این کشور از ۳۳ جزیره تشکیل یافته که عمدتاً از دشت‌های بیابانی تشکیل می‌شوند و مرتفع‌ترین نقطه آن تنها ۱۲۲ متر ارتفاع دارد. بر اساس برآورد سال ۲۰۰۹ جمعیت بحرین ۷۲۷٬۷۸۵ نفر بوده که ۲۳۵٬۱۰۸ نفر از آن‌ها شهروندان خارجی هستند.

جغرافیا

بحرین ۷۰۶ کیلومتر مربع مساحت دارد. از هفتصد کیلومتر مربع مساحت این کشور نزدیک به چهارصد کیلومتر مربع آن بیابانی است. بحرین به «جزیره یک میلیون نخل» نیز شهرت داشته‌است. بحرین شامل سه شهر یا به عبارت بهتر سه جزیره اصلی منامه و محرق و ستره است و منامه، یعنی بزرگ‌ترین این جزایر، پایتخت آن به‌شمار می‌آید. در بحرین روستا‌هایی نیز وجود دارد که در فاصله‌های نزدیک به یکدیگر قرار دارند.

به دلیل وسعت کم بحرین مسئولان این کشور کوچک اقدام به پر کردن دریا و افزایش وسعت سرزمین خود کرده‌اند و با ساخت‌وساز‌های هدفمند پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. کشور بحرین ۵ استان دارد که عبارت‌اند از: عاصمه (استان پایتخت)، جنوبیه، شمالیه، وسطی و محرق.  جزایر حوار متعلق به بحرین که در نزدیکی قطر واقع شده‌اند، بخشی از استان جنوبیه هستند.

بحرین آب‌وهوایی خشک با زمستان‌هایی معتدل و تابستان‌هایی بسیار گرم و مرطوب دارد.

اقتصاد

نفت و گاز طبیعی و ماهی و مروارید از منابع طبیعی این کشور است؛ اما کاهش ذخیره نفتی سبب شده تا بحرین در سال‌های اخیر به سمت فرآوری و تصفیه نفت حرکت کرده و به یکی از مراکز بانکی بین‌المللی تبدیل شود.  


امروزه، اقتصاد کشور بحرین وابسته به بانکداری، هواپیمایی موفق و خدمات فرودگاهی، بنادر مجهز صنعتی، صنایع ساخت و تعمیر کشتی و ناو‌ها می‌باشد.

بحرین اولین کشور حوزه خلیج فارس است که نفت در آن اکتشاف شده است .

ولی منابع نفت و گاز آن بسیار محدود است، اقتصاد سنتی بحرین وابسته به مروارید بوده‌است.

اما در حال حاضر بیشتر درآمد ساکنان بحرین از بانکداری و گردشگری تأمین می‌گردد .

نفت و فراورده‌های نفتی ۶۰٪ صادرات و درآمد دولت این کشور و همچنین ۳۰٪ تولید ناخالص داخلی بحرین را تشکیل می‌دهد.

تنها صنعت سنگین داخلی این کشور تولید آلومینیوم است که در مقیاس فراوان تولید و عرضه می‌شود.

واحد پول بحرین دینار است که هر یک دینار برابر با ۲/۶۵ دلار می‌باشد.

اماکن دیدنی

منامه

منامه، پایتخت کشور بحرین، در سال 2012 به عنوان مرکز فرهنگی جامعه عرب انتخاب شد و افتخار بزرگی را برای خود کسب کرد. از جذابیت‌های این شهر، می‌توان به ترکیب معماری سنتی بحرین همراه با دنیای مدرن امروز اشاره کرد. این شهر علاوه بر پایتخت فرهنگی، به عنوان مرکز بازرگانی و اقتصادی خلیج فارس به‌شمار می‌آید. از جمله دیدنی‌ها و افتخارات آن می‌توان به برج دو قو، مرکز جهانی تجارت، برج‌های بندر اقتصادی و دیگر بناهای مدرن و امروزی آن اشاره کرد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به بازارگردی و خرید علاقه دارید، «بازار باب‌البحرین»، یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌رویتان در این شهر است. در این بازار همه چیز پیدا می‌شود. جدا از خرید، در این پاساژ، می‌توانید با فرهنگ و آداب‌ورسوم جذاب مردم بحرین آشنا شوید. از دیگر اماکن دیدنی‌ شهر منامه، می‌توان به «مسجد الفاتح» آن اشاره کرد. مسجدی که گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند و تماماً از سنگ مرمر ساخته شده ‌است و دارای گنبدی فایبرگلاس است.

ریفا

ریفا که در مرکز جزیره بحرین واقع شده است، گنجینه‌های تاریخی بسیاری را در خود جای داده است. یکی از آن‌ها قلعه گِلی ریفا است که در قرن ۱۹ ساخته شده است. بازار ریفا و بازار خیابانی بوکوورا بهترین مکان‌ها برای خرید سوغاتی‌هایی نظیر لباس‌های محلی یا اشیای سفالی هستند. دیدن برج ساعت ریفا که در بخش غربی شهر قرار دارد نیز خالی از لطف نیست؛ که بالاترین سازه شهر است و روزها با رنگ سفید خود و شب‌ها با نور طلایی، به راحتی در آسمان شهر قابل تشخیص است.