درخواست اصلاح

شاهین (خودرو): تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شاهین''' جایگزین=شاهین|بندانگشتی|شاهین رده:خودرو رده:خودرو ها» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''شاهین'''
'''شاهین''' (با نام پروژه‌ای اس‌پی۱۰۰) خودروی سواری ساخت گروه [[خودروسازی]] [[سایپا]] است. شاهین از پلت‌فرم مشترک با [[تویوتا بلتا]] و [[ولیکس سی۳۰]] استفاده می‌کند.
[[پرونده:شاهین.jpg|جایگزین=شاهین|بندانگشتی|شاهین]]
[[پرونده:شاهین.jpg|جایگزین=شاهین|بندانگشتی|شاهین{{خودرو|نام های دیگر خودرو=سایپا رهام|شرکت=سایپا|کشور تولید کننده=ایران|سال تولید=۱۳۹۹–اکنون|کلاس خودرو=کامپکت|جعبه دنده=۵ سرعتهٔ دستی، ۶ سرعتهٔ خودکار، سی‌وی‌تی|حجم موتور=۱٫۵ لیتری M15 TC آی۴ توربو، ۱٫۶ لیتری ME16 آی۴|فاصله بین محور ها=۲٬۶۵۰ میلیمتر (۱۰۴٫۳ اینچ)|تعداد درب=چهار در|طول خودرو=۴٬۴۴۶ میلیمتر (۱۷۵٫۰ اینچ)|عرض خودرو=۱٬۷۷۱ میلیمتر (۶۹٫۷ اینچ)|وزن خودرو=۱٬۲۷۰–۱٬۳۲۰ کیلوگرم (۲٬۸۰۰–۲٬۹۱۰ پوند) بسته به مدل|ارتفاع خودرو=۱٬۴۹۰ میلیمتر (۵۸٫۷ اینچ)}}]]
 
== طراحی داخلی ==
طراحی داخلی شاهین در قسمت‌هایی مانند کنسول میانی داشبورد، غریبلک [[فرمان]] و پنل [[کیلومتر]]<nowiki/>شمار اسپرت موجب شده این [[خودرو]] در نمای داخلی نیز مدرن و زیبا باشد و مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. در مورد کیفیت متریال استفاده شده در شاهین باید بدانید که متریال به کار رفته در این خودرو کیفیت مرغوبی ندارند، اما متریال شاهین نسبت به [[کوییک]]، [[تیبا]] و [[ساینا]] بسیار باکیفیت‌تر است.
 
از نظر ابعاد نیز شاهین ظرفیت چهار سرنشین با قد متوسط را دارد. صندوق عقب شاهین دارای ۴۲۰ [[لیتر]] فضا است و به این ترتیب برای مسافرت‌های خانوادگی ظرفیت کافی و مناسبی را دارد.
 
== طراحی ظاهری ==
در سالهای اخیر شاهد عرضه انواع و اقسام خودروهای وطنی و فیس‌لیفت‌های مختلف روی محصولات قدیمی در کشورمان بوده‌ایم اما هیچ‌کدامشان حس روبرو شدن با یک خودرو روز را در ذهن بیننده تداعی نمی‌کردند؛ حتی خودروهای خوش‌قیافه‌ای نظیر دنا هم از اِلمان‌های قدیمی استفاده نموده و به سبک خودروهای [[دهه]] نود و یا 2000 میلادی زیبایی را تعریف می‌کند. اما شاهین از این حیث با تمامی خودروهای که در داخل [[کشور]] طراحی شدند متفاوت است.
 
خطوط کلی و قطعات بکار رفته در بدنه این محصول از متدهای [[طراحی]] روز پیروی نموده و ظاهری شیک، مدرن و چشم‌نواز را پدید آورده‌ که به زحمت میتوان از آن ایرادی گرفت. البته ابعاد رینگ‌ها میتوانست مقداری بزرگ‌تر باشد و بهتر بود که خطوط سیال دماغه در بخش انتهایی به یکباره با خطوط خشک و تند و تیز جایگزین نشوند، اما حتی این موارد جزئی هم در برابر نقاط قوت طراحی، چندان به چشم نمی‌آیند. ضمناً نباید فراموش کنیم که اینجا با یک خودرو اقتصادی طرف هستیم و باید با رقبای هم [[قیمت]] نظیر [[تندر 90]] و [[دنا]] مقایسه را انجام دهیم.
 
== مشخصات فنی ==
اگرچه شاهین یکی از جدیدترین محصولات سایپا است، با این حال، از همان [[موتور|پیشرانه]] ۱.۵ لیتری ۸ [[سوپاپ]]<nowiki/>ی استفاده می‌کند که در تیبا، ساینا و کوییک استفاده شده بود. این موتور پراستهلاک و کم‌بازده یکی از معایت سایپا شاهین به حساب می‌آید. تنها تفاوت پیشرانه شاهین با اعضای هم‌خانواده خود، مجهز بودن به [[توربوشارژ]] یا پرخوران است که باعث می‌شود قدرت این موتور از ۸۷ [[اسب بخار]] با تنفس طبیعی به ۱۱۰ اسب بخار با توربوشارژ برسد.
 
هر چند این موتور توربوشارژ قدرت و [[گشتاور]] بیشتری پیدا کرده، اما وقتی آن را با [[موتور EF7]] [[ایران خودرو]] مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که ۵ اسب بخار قدرت کمتری نسبت به این موتور تنفس طبیعی دارد. سایپا شاهین با [[جعبه دنده]] دستی ۵ سرعته به مشتریان عرضه شده و مدل اتومات آن در سال ۱۴۰۲ وارد بازار خواهد شد.
[[رده:خودرو]]
[[رده:خودرو]]
[[رده:خودرو ها]]
[[رده:خودرو ها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۵۴

شاهین (با نام پروژه‌ای اس‌پی۱۰۰) خودروی سواری ساخت گروه خودروسازی سایپا است. شاهین از پلت‌فرم مشترک با تویوتا بلتا و ولیکس سی۳۰ استفاده می‌کند.

شاهین
شاهین
اطلاعات خودرو
نام های دیگر خودرو: سایپا رهام
شرکت: سایپا
کشور تولید کننده: ایران
کلاس خودرو: کامپکت
کلاس خودرو: کامپکت
جعبه دنده: ۵ سرعتهٔ دستی، ۶ سرعتهٔ خودکار، سی‌وی‌تی
حجم موتور: ۱٫۵ لیتری M15 TC آی۴ توربو، ۱٫۶ لیتری ME16 آی۴
فاصله بین محور ها: ۲٬۶۵۰ میلیمتر (۱۰۴٫۳ اینچ)
تعداد درب: چهار در
طول خودرو: ۴٬۴۴۶ میلیمتر (۱۷۵٫۰ اینچ)
عرض خودرو: ۱٬۷۷۱ میلیمتر (۶۹٫۷ اینچ)
وزن خودرو: ۱٬۲۷۰–۱٬۳۲۰ کیلوگرم (۲٬۸۰۰–۲٬۹۱۰ پوند) بسته به مدل
ارتفاع خودرو: ۱٬۴۹۰ میلیمتر (۵۸٫۷ اینچ)

طراحی داخلی

طراحی داخلی شاهین در قسمت‌هایی مانند کنسول میانی داشبورد، غریبلک فرمان و پنل کیلومترشمار اسپرت موجب شده این خودرو در نمای داخلی نیز مدرن و زیبا باشد و مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. در مورد کیفیت متریال استفاده شده در شاهین باید بدانید که متریال به کار رفته در این خودرو کیفیت مرغوبی ندارند، اما متریال شاهین نسبت به کوییک، تیبا و ساینا بسیار باکیفیت‌تر است.

از نظر ابعاد نیز شاهین ظرفیت چهار سرنشین با قد متوسط را دارد. صندوق عقب شاهین دارای ۴۲۰ لیتر فضا است و به این ترتیب برای مسافرت‌های خانوادگی ظرفیت کافی و مناسبی را دارد.

طراحی ظاهری

در سالهای اخیر شاهد عرضه انواع و اقسام خودروهای وطنی و فیس‌لیفت‌های مختلف روی محصولات قدیمی در کشورمان بوده‌ایم اما هیچ‌کدامشان حس روبرو شدن با یک خودرو روز را در ذهن بیننده تداعی نمی‌کردند؛ حتی خودروهای خوش‌قیافه‌ای نظیر دنا هم از اِلمان‌های قدیمی استفاده نموده و به سبک خودروهای دهه نود و یا 2000 میلادی زیبایی را تعریف می‌کند. اما شاهین از این حیث با تمامی خودروهای که در داخل کشور طراحی شدند متفاوت است.

خطوط کلی و قطعات بکار رفته در بدنه این محصول از متدهای طراحی روز پیروی نموده و ظاهری شیک، مدرن و چشم‌نواز را پدید آورده‌ که به زحمت میتوان از آن ایرادی گرفت. البته ابعاد رینگ‌ها میتوانست مقداری بزرگ‌تر باشد و بهتر بود که خطوط سیال دماغه در بخش انتهایی به یکباره با خطوط خشک و تند و تیز جایگزین نشوند، اما حتی این موارد جزئی هم در برابر نقاط قوت طراحی، چندان به چشم نمی‌آیند. ضمناً نباید فراموش کنیم که اینجا با یک خودرو اقتصادی طرف هستیم و باید با رقبای هم قیمت نظیر تندر 90 و دنا مقایسه را انجام دهیم.

مشخصات فنی

اگرچه شاهین یکی از جدیدترین محصولات سایپا است، با این حال، از همان پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپی استفاده می‌کند که در تیبا، ساینا و کوییک استفاده شده بود. این موتور پراستهلاک و کم‌بازده یکی از معایت سایپا شاهین به حساب می‌آید. تنها تفاوت پیشرانه شاهین با اعضای هم‌خانواده خود، مجهز بودن به توربوشارژ یا پرخوران است که باعث می‌شود قدرت این موتور از ۸۷ اسب بخار با تنفس طبیعی به ۱۱۰ اسب بخار با توربوشارژ برسد.

هر چند این موتور توربوشارژ قدرت و گشتاور بیشتری پیدا کرده، اما وقتی آن را با موتور EF7 ایران خودرو مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که ۵ اسب بخار قدرت کمتری نسبت به این موتور تنفس طبیعی دارد. سایپا شاهین با جعبه دنده دستی ۵ سرعته به مشتریان عرضه شده و مدل اتومات آن در سال ۱۴۰۲ وارد بازار خواهد شد.