درخواست اصلاح

خداداد عزیزی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
خط ۶: خط ۶:


== دوران بازی ==
== دوران بازی ==
خداداد عزیزی فوتبال را به صورت حرفه‌ای از [[تیم ابومسلم مشهد]] ([[مشکی پوشان فعلی]]) آغاز کرد. وی چندی بعد برای سپری کردن دوران سربازی در سال ۱۳۷۱ به [[فتح تهران]] ملحق شد. بعد از اتمام دوران [[سربازی]] در سال ۷۴ به تیم پرقدرت [[بهمن]] پیوست. در سال ۱۳۷۵ به عنوان بازیکن کمکی برای [[پرسپولیس]] در [[جام باشگاه‌های آسیا]] بازی کرد و پس از درخشش در ترکیب [[تیم ملی فوتبال ایران]] در [[جام ملت‌های آسیا]] ۱۹۹۶ و انتخاب به عنوان ارزشمندترین بازیکن این مسابقات و چندی بعد کسب عنوان بهترین بازیکن سال کنفدراسیون [[فوتبال آسیا]] به تیم فوتبال کلن در دسته اول [[بوندس لیگا آلمان]] پیوست. وی ۳ فصل را در [[کلن آلمان]] سپری کرد و پس از آن یک فصل در سن‌خوزه ارث‌کوئیکز در ام‌ال اس [[لیگ حرفه‌ای فوتبال آمریکای شمالی]] و یک فصل در [[النصر امارات]] در [[لیگ امارات]] بازی کرد و در سال ۱۳۸۰ در بازگشت به ایران به [[تیم پاس تهران]] پیوست. خداداد عزیزی نقش بسیار مهمی در صعود تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه داشت. او به دلیل سرعت زیادش و گل صعود آفرین [[ایران]] به [[استرالیا]] ، توسط [[جواد خیابانی]] که گزارشگر آن بازی بود، [[غزال تیزپای فوتبال ایران]] نامیده شد. او ۴۵ بازی ملی برای [[تیم ملی فوتبال ایران]] انجام داده و ۱۱ گل نیز به ثمر رسانده‌است. او در سال ۱۳۸۶ آخرین بازی ملی خود را برای تیم ملی ایران در مقابل [[قطر]] انجام داد و یک گل حساس نیز مقابل این تیم به ثمر رساند.
خداداد عزیزی فوتبال را به صورت حرفه‌ای از [[تیم ابومسلم مشهد]] ([[مشکی پوشان فعلی]]) آغاز کرد. وی چندی بعد برای سپری کردن دوران سربازی در سال ۱۳۷۱ به [[فتح تهران]] ملحق شد. بعد از اتمام دوران [[سربازی]] در سال ۷۴ به تیم پرقدرت [[بهمن]] پیوست. در سال ۱۳۷۵ به عنوان بازیکن کمکی برای [[پرسپولیس]] در [[جام باشگاه‌های آسیا]] بازی کرد و پس از درخشش در ترکیب [[تیم ملی فوتبال ایران]] در [[جام ملت‌های آسیا]] ۱۹۹۶ و انتخاب به عنوان ارزشمندترین بازیکن این مسابقات و چندی بعد کسب عنوان بهترین بازیکن سال کنفدراسیون [[فوتبال آسیا]] به تیم فوتبال کلن در دسته اول [[بوندس لیگا آلمان]] پیوست. وی ۳ فصل را در [[کلن آلمان]] سپری کرد و پس از آن یک فصل در سن‌خوزه ارث‌کوئیکز در ام‌ال اس [[لیگ حرفه‌ای فوتبال آمریکای شمالی]] و یک فصل در [[النصر امارات]] در [[لیگ امارات]] بازی کرد و در سال ۱۳۸۰ در بازگشت به ایران به [[تیم پاس تهران]] پیوست.
 
خداداد عزیزی نقش بسیار مهمی در صعود تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه داشت. او به دلیل سرعت زیادش و گل صعود آفرین [[ایران]] به [[استرالیا]] ، توسط [[جواد خیابانی]] که گزارشگر آن بازی بود، [[غزال تیزپای فوتبال ایران]] نامیده شد. او ۴۵ بازی ملی برای [[تیم ملی فوتبال ایران]] انجام داده و ۱۱ گل نیز به ثمر رسانده‌است. او در سال ۱۳۸۶ آخرین بازی ملی خود را برای تیم ملی ایران در مقابل [[قطر]] انجام داد و یک گل حساس نیز مقابل این تیم به ثمر رساند.


== دوران مربی‌گری ==
== دوران مربی‌گری ==
خداداد عزیزی پس از خداحافظی از [[فوتبال]] توسط [[تیم ابومسلم]] به عنوان رئیس [[سازمان فوتبال]] انتخاب شد و بعد به [[مربیگری]] و در نهایت [[سرمربیگری]] تیم رسید، اما اختلافات او با مدیران باشگاه، صراحت لهجه و نتایج ضعیف تیم موجب شد تا در ابتدای لیگ ۸۶ از [[سرمربیگری]] تیم اخراج شود. یکی از عجیب‌ترین اقدامات او در دوران هدایت ابومسلم بیرون آوردن یکی از بازیکنان از ترکیب و ده‌ نفره کردن تیم بود. پس از ابومسلم، او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال پیکان]] [[تهران]] فعالیت کرد و در سال ۱۳۸۷ با این تیم قهرمان [[جام حذفی]] شد. او همچنین در سال ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال سایپا تهران]] انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۲ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۳ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال پدیده مشهد]] معرفی شد و تا سال ۱۳۹۵ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۳۹۶ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال نساجی مازندران]] انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۷ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۸ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال شهرداری تبریز معرفی شد و تا سال ۱۳۹۹ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۴۰۰ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال ماشین‌سازی تبریز]] انتخاب شد و هم‌اکنون در این تیم فعالیت می‌کند.
خداداد عزیزی پس از خداحافظی از [[فوتبال]] توسط [[تیم ابومسلم]] به عنوان رئیس [[سازمان فوتبال]] انتخاب شد و بعد به [[مربیگری]] و در نهایت [[سرمربیگری]] تیم رسید، اما اختلافات او با مدیران باشگاه، صراحت لهجه و نتایج ضعیف تیم موجب شد تا در ابتدای لیگ ۸۶ از [[سرمربیگری]] تیم اخراج شود. یکی از عجیب‌ترین اقدامات او در دوران هدایت ابومسلم بیرون آوردن یکی از بازیکنان از ترکیب و ده‌ نفره کردن تیم بود.
 
پس از ابومسلم، او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال پیکان]] [[تهران]] فعالیت کرد و در سال ۱۳۸۷ با این تیم قهرمان [[جام حذفی]] شد. او همچنین در سال ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال سایپا تهران]] انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۲ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۳ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال پدیده مشهد]] معرفی شد و تا سال ۱۳۹۵ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۳۹۶ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال نساجی مازندران]] انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۷ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۸ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال شهرداری تبریز معرفی شد و تا سال ۱۳۹۹ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۴۰۰ او به عنوان سرمربی [[تیم فوتبال ماشین‌سازی تبریز]] انتخاب شد و هم‌اکنون در این تیم فعالیت می‌کند.


== افتخارات ==
== افتخارات ==

نسخهٔ ‏۹ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۶

خداداد عزیزی
اطلاعات شخصی
نام(های): خداداد عزیزی
لقب(ها): غزال تیزپای ایران
تاریخ تولد: 1 تیر سال 1350
محل تولد: فریمان، ایران
ملیت: ایرانی

خداداد عزیزی یکی از بازیکنان محبوب و موفق تاریخ فوتبال ایران است خداداد عزیزی در سال 1 تیر سال 1350به دنیا آمده است، او همچنین با سرعت، تکنیک و گلزنی نام خود را در دل هواداران حک کرده است. او در سال ۱۹۹۶ به عنوان بازیکن سال آسیا و ارزشمندترین بازیکن جام ملت‌های آسیا انتخاب شد و نقش بسزایی در صعود تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه داشت. او همچنین در لیگ‌ های برتر آلمان، امارات و آمریکا بازی کرد و تجربه‌های ارزشمندی کسب کرد. در این مقاله به بررسی زندگی شخصی، دوران بازی و مربی‌گری خداداد عزیزی می‌پردازیم.

زندگی شخصی

خداداد عزیزی در ۱ تیر ۱۳۵۰ در روستای چشمه ایلخی از توابع شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی به دنیا آمد. او در سن ۶ سالگی به همراه خانواده‌اش به مشهد مهاجرت کرد و در محله کوی رضائیه زندگی کرد. او در کودکی با کفش‌های لنگه به لنگه فوتبال بازی می‌کرد و در سن ۱۴ سالگی به همراه برادرش به کار بنایی می‌پرداخت تا هزینه زندگی خود را تأمین کند. او در دوران دبیرستان به دلیل توهین به دبیر ورزش از دبیرستان حاج‌ تقی آقابزرگ اخراج شد و با کمک برادر جهانگیر زنده‌دل (مدیر باشگاه ابومسلم) در دبیرستان امیرکبیر ثبت نام کرد. خداداد عزیزی مادرش را به دلیل عدم توانایی مالی برای درمان سرطان در سال ۶۹ از دست داد. او متاهل بوده و دارای یک دختر به نام فاطمه و یک پسر به نام امیرحسین است. تاکنون تصویری از همسر خداداد عزیزی در فضای مجازی منتشر نشده است.

دوران بازی

خداداد عزیزی فوتبال را به صورت حرفه‌ای از تیم ابومسلم مشهد (مشکی پوشان فعلی) آغاز کرد. وی چندی بعد برای سپری کردن دوران سربازی در سال ۱۳۷۱ به فتح تهران ملحق شد. بعد از اتمام دوران سربازی در سال ۷۴ به تیم پرقدرت بهمن پیوست. در سال ۱۳۷۵ به عنوان بازیکن کمکی برای پرسپولیس در جام باشگاه‌های آسیا بازی کرد و پس از درخشش در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ و انتخاب به عنوان ارزشمندترین بازیکن این مسابقات و چندی بعد کسب عنوان بهترین بازیکن سال کنفدراسیون فوتبال آسیا به تیم فوتبال کلن در دسته اول بوندس لیگا آلمان پیوست. وی ۳ فصل را در کلن آلمان سپری کرد و پس از آن یک فصل در سن‌خوزه ارث‌کوئیکز در ام‌ال اس لیگ حرفه‌ای فوتبال آمریکای شمالی و یک فصل در النصر امارات در لیگ امارات بازی کرد و در سال ۱۳۸۰ در بازگشت به ایران به تیم پاس تهران پیوست.

خداداد عزیزی نقش بسیار مهمی در صعود تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه داشت. او به دلیل سرعت زیادش و گل صعود آفرین ایران به استرالیا ، توسط جواد خیابانی که گزارشگر آن بازی بود، غزال تیزپای فوتبال ایران نامیده شد. او ۴۵ بازی ملی برای تیم ملی فوتبال ایران انجام داده و ۱۱ گل نیز به ثمر رسانده‌است. او در سال ۱۳۸۶ آخرین بازی ملی خود را برای تیم ملی ایران در مقابل قطر انجام داد و یک گل حساس نیز مقابل این تیم به ثمر رساند.

دوران مربی‌گری

خداداد عزیزی پس از خداحافظی از فوتبال توسط تیم ابومسلم به عنوان رئیس سازمان فوتبال انتخاب شد و بعد به مربیگری و در نهایت سرمربیگری تیم رسید، اما اختلافات او با مدیران باشگاه، صراحت لهجه و نتایج ضعیف تیم موجب شد تا در ابتدای لیگ ۸۶ از سرمربیگری تیم اخراج شود. یکی از عجیب‌ترین اقدامات او در دوران هدایت ابومسلم بیرون آوردن یکی از بازیکنان از ترکیب و ده‌ نفره کردن تیم بود.

پس از ابومسلم، او به عنوان سرمربی تیم فوتبال پیکان تهران فعالیت کرد و در سال ۱۳۸۷ با این تیم قهرمان جام حذفی شد. او همچنین در سال ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی تیم فوتبال سایپا تهران انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۲ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۳ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال پدیده مشهد معرفی شد و تا سال ۱۳۹۵ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۳۹۶ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال نساجی مازندران انتخاب شد و تا سال ۱۳۹۷ در این تیم ماند. در سال ۱۳۹۸ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال شهرداری تبریز معرفی شد و تا سال ۱۳۹۹ در این تیم فعالیت کرد. در سال ۱۴۰۰ او به عنوان سرمربی تیم فوتبال ماشین‌سازی تبریز انتخاب شد و هم‌اکنون در این تیم فعالیت می‌کند.

افتخارات

خداداد عزیزی در دوران بازی و مربی‌گری افتخارات متعددی را کسب کرده است. از جمله این افتخارات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بازیکن سال آسیا در سال ۱۹۹۶

ارزشمندترین بازیکن جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶

صعود به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه با تیم ملی ایران

قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۵ با تیم پرسپولیس

قهرمانی در لیگ برتر ایران ۱۳۷۶ با تیم بهمن

قهرمانی در جام حذفی ایران ۱۳۸۷ با تیم پیکان

صعود به لیگ برتر ایران ۱۳۹۴ با تیم پدیده

صعود به لیگ برتر ایران ۱۳۹۷ با تیم نساجی

ویژگی ها

خداداد عزیزی یکی از ستاره‌های فوتبال ایران است که با تلاش، استعداد و اخلاق خوب خود محبوبیت زیادی در میان هواداران پیدا کرده است. او هم در دوران بازی و هم در دوران مربی‌ گری افتخارات بسیاری را برای خود و فوتبال ایران به ارمغان آورده است. او همچنین یکی از بازیکنانی است که در لیگ‌های خارجی نیز بازی کرده و تجربه‌های ارزشمندی کسب کرده است. خداداد عزیزی یک الگوی برای نسل‌های جوان فوتبال ایران است که می‌توانند از او الهام بگیرند و راهش را ادامه دهند. او یک غزال تیزپای فوتبال ایران است که همیشه در خاطرات هواداران باقی خواهد ماند.

منابع