کاشان
کاشان شهری تاریخی در شمال استان اصفهان است. این شهر تاریخی در جوار شهرهای قم، نطنز، دلیجان و آران و بیدگل مرز قرار دارد. کاشان حدود ۲۴۷ کیلومتر از تهران فاصله دارد. این مسیر حدود ۳ ساعت طول میکشد.
شهر کاشان بیش از ۷ هزار سال قدمت دارد و زادگاه یکی از بزرگترین تمدنهای جهان با نام تمدن سیلک است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوا
شهر کاشان در استان اصفهان و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری مرکز این استان یعنی شهر اصفهان قرار دارد، به صورت کلی پوشش گیاهی شهر کاشان پوشش گیاهی فقیری میباشد که در آن درختچههای بسیار کوچک رشد میکند اما با این حال برخی مناطق در این شهر وجود دارد که دارای آب و هوای بسیار مناسبی میباشد همین موضوع سبب به وجود آمدن محیطی سرسبز با پوشش گیاهی غنی شده است. در اطراف این شهر کوههای بسیار زیادی وجود دارند که سبب خشک بودن آب و هوای شهر کاشان شدهاند. شهر کاشان دارای آب و هوای گرم و خشک میباشد که میانگین بارش سالانه در این شهر نسبت به میانگین کل کشور بسیار پایینتر است.
اماکن دیدنی
باغ و حمام فین
یکی از زیباترین باغهای تاریخی ایران، باغ فین کاشان است که خود شامل چندین بخش است. این باغ دارای یک حیاط اصلی و چهار برج دایرهای شکل است. در باغ فین چشمههای آبی به چشم میخورد که آب مورد نیاز این باغ و آبنماهایش را تامین میکند. در این باغ صدای آب روان و سازههای چشمنواز گردشگران را مدهوش میکند. این باغ بینظیر در سال ۱۵۹۰ میلادی در زمان سلسله صفوی ساخته شده. این باغ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این باغ زیبا در خیابان امیرکبیر کاشان واقع شده است. همچنین علاوه بر طبیعت بینظیر خود دارای معماری خاصی است. تمام مسیر این باغ درختان بلندی دیده میشوند.
حمام فین کاشان به خاطر قتل میرزا تقی خان امیرکبیر معروف شده است. بنای حمام فین نیز در میان ۵۷۹ درخت سرو و ۱۱ درخت چنار قرار گرفته و بسیار زیبا هستند تا حدی که عمر این درختان زیبا بین صد تا ۴۰۰ سال است. بخشهای زیادی بعد از دوره صفوی به این مجموعه اضافه شده است. حمام فین کاشان دو حمام بزرگ و کوچک دارد. حمام بزرگ یا حمام سلطنتی برای شاه و حمام کوچک نیز برای خدمتکاران ساخته شده است. حمام کوچک با قدمت ۵۰۰ ساله نسبت به حمام بزرگ قدیمیتر است.
مسجد جامع کاشان
یکی از قدیمیترین و تاریخیترین جاهای دیدنی کاشان، مسجد جامع این شهر است که دارای قدمتی نزدیک به دوران حکومت سلجوقیان است. در ابتدا این مکان به عنوان آتشکده ساخته شده بوده ولی با آمدن اسلام به ایران به مسجد جامع تبدیل شده است. دستور تبدیل این مکان به مسجد توسط دختر مالک اشتر، صفیه خاتون داده شده است. این بنای تاریخی در دورههای تاریخی گوناگون مرمت و بازسازی شده است.
این مسجد بینظیر در خیابان بابا افضل قرار دارد. این مسجد تاریخی دارای دو محراب با دو قبله است. دلیل این کار نیز نبود ابزار دقیق برای سنجش قبله بوده است. محراب اول در جای اشتباهی ساخته شده بوده ولی با گذشت زمان آن محراب تخریب گردیده و محراب دیگری بنا نهادهاند. اما بازهم آثار گچکاری از محراب قدیمی باقی مانده است. همچنین در این مسجد سه شبستان، کوره پخت ظروف چینی و ایوانی مرتفع نیز به چشم میخورد.