درخواست اصلاح

رشته خشکار

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۵۲ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن رشته خشکار)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

رشته خشکار که به آن رشته خوشکار نیز می گویند یک نوع شیرینی ایرانی است که جزو شیرینی های سنتی گیلان به شمار می رود و یکی از شیرینی هایی است که در ماه رمضان تهیه می گردد. مردم گیلان به خصوص شهر رشت از این شیرینی برای افطار استفاده می نمایند.

نام این شیرینی به دلیل شکل رشته گونه آن گذاشته شده است. در تهران هم این شیرینی را در برخی مراکز خاص به خصوص در ماه رمضان تولید و به فروش می رسانند. محتویات رشته خوشکار شامل مواردی همچون مغز گردو، آرد برنج، شکر، هل، دارچین و... می باشد. این شیرینی روی یک سینی که جنس آن از مس است تهیه می شود که وقتی به مشتری تحویل داده می شود، فرد آن را باید با مقداری روغن یا کره سرخ نماید و در آخر آن را درون شربت قرار دهد.

شربت این شیرینی از شکر، آب و ادویه هایی همچون هل و دارچین تهیه شده است که بسیار مشابه شربتی است که برای تهیه زولبیا و بامیه استفاده می گردد. رشته این شیرینی دارای آرد برنج می باشد که با استفاده از برخی وسایل خاص مانند سینی مسی و شانه ای مخصوص که آن را با نام قیف رشته ریزی نیز میشناسند تهیه می شود.

درون شکم این شیرینی با برخی محتویات پر می شود. رشته خشکار دارای پروتئین گیاهی و گلوکز است که از این رو بسیار نیروبخش می باشد.