درخواست اصلاح

آرژینین

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۴۲ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (ایجاد متن آرژینین)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

آرژینین (به انگلیسی: Arginine) یکی از بیست اسید آمینه‌ٔ اصلی[۱] سلول های زنده است که یک آمینو اسیدی نیمه ضروری محسوب شده و در متابولیسم بدن نقش دارد.

ال‌ آرژینین و دی‌ آرژینین اشکال طبیعی (ایزومرهای) رایج این نوع اسید آمینه هستند. ال آرژنین به طور طبیعی در گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات یافت می‌شود. بدن برای عملکرد صحیح به ال آرژینین نیاز دارد.

مانند سایر اسیدهای آمینه، ال آرژینین در ساخت پروتئین ها نقش داشته و معمولاً جهت سهولت گردش خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدن از پروتئین برای کمک به عضله سازی و بازسازی بافت استفاده می‌کند.

فواید و موارد مصرف

بدنسازی

مکمل آرژینین می‌تواند ظرفیت هوازی و بی هوازی شما را افزایش دهد. این ویژگی به دلیل آن است که آرژینین اکسید نیتریک تولید می‌‌کند که رگ های خونی شما را شل کرده و در نتیجه جریان خون سالم را تشویق می‌کند.

در نهایت، با مصرف مکمل بدنسازی ال آرژینین می‌توانید در طول تمرینات با شدت متوسط، سخت‌تر و طولانی‌تر تمرین کنید و راحت‌تر به اندام ایده‌آل خود برسید.

تغذیه درمانی

مصرف ال آرژینین در ترکیب با اسید چرب امگا 3 و نوکلئوتیدها برای کاهش زمان بهبودی، محافظت در برابر عفونت و بهبود زخم پس از جراحی مفید ثابت شده‌ است.

سلامت قلب و عروق

از آنجایی که ال آرژینین می‌تواند جریان خون را بهبود بخشد و از اندازه و سلامت رگ‌های خونی حمایت کند، می‌توان نتیجه گرفت که برای سلامت قلب و عروق نیز مفید واقع می‌شود و می‌تواند به تسکین ناراحتی های مقطعی کمک کند.

تنظیم فشار و قند خون

اگر از قبل فشار خون سالمی دارید، مکمل ال آرژینین می‌تواند به شما در حفظ آن کمک کند و به ارتقای عملکرد اندوتلیال سالم و عروق ادامه دهد. مطالعات پیش بالینی نشان می‌دهد که به خصوص اگر به نمک حساس هستید، مکمل آرژینین می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد. ال آرژینین همچنین به متابولیسم مناسب گلوکز کمک می‌کند و بدن راحت‌تر از قند به عنوان منبع سوخت خود بهره می‌برد.

عملکرد کلیه

مطالعات پیش بالینی نشان داده است که مکمل ال آرژینین می‌تواند در عملکرد کلیه موثر واقع شده و حتی می‌تواند مانع التهاب و سنگ کلیه شود.

منابع

  1. <انواع آمینو اسید> برداشت شده در 1402/04/15