درخواست اصلاح

بانک کارآفرین

از دانشنامه ویکیدا

بانک کارآفرین فعالیت خود را با مشارکت اعضاء انجمن‌های مدیران صنایع، شرکت‌های ساختمانی، تاسیساتی و تجهیزاتی، جامعه مهندسان مشاور ایران، جامعه مهندسان مشاور معمار و شهرساز و گروهی از کارشناسان بانکی و مالی، با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با سرمایه 30 میلیارد ریال تحت عنوان «شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان» آغاز نمود و در تاریخ 18 آذر 1378 تحت شماره 157915 در اداره ثبت شرکت‌های تهران به ثبت رسید.

نشان بانک کارافرین
نشان بانک کارافرین
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک کارافرین
تاریخ تاسیس: ۵ آذر ۱۳۷۹
مدیر عامل: احمد بهاروندی
دفتر مرکزی: تهران، ایران
وبسایت: karafarinbank.ir
درآمد: ۱۵۲ میلیون یورو (۲۰۰۹)
تعداد کارکنان: ۱۹۲۵ نفر (۲۰۱۸)

تاریخچه

پس از تصویب قانون تاسیس بانک غیردولتی و اعلام ضوابط تاسیس از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، هیات مدیره موسسه با اشراف به مزیت‌های ویژه بانک از جمله امکان ارائه خدمات متنوع بانکی، افتتاح حساب جاری، جلب مشتریان بیشتر و در مجموع استفاده بهینه از امتیازهای قانونی بانک، مراتب اخذ مجوز تاسیس بانک خصوصی را با جدیت پیگیری نمود. با تحقق افزایش سرمایه طی دو مرحله از سی میلیارد ریال به مجموعاً دویست میلیارد ریال، درخواست تبدیل موسسه اعتباری کارآفرینان به بانک کارآفرین بر اساس قانون تاسیس بانک غیردولتی مصوب فروردین ماه سال 1379 مجلس شورای اسلامی و ضوابط مصوب نهصد و چهل‌‌‌ و هشتمین جلسه مورخ 20/9/1379 شورای پول و اعتبار ارائه گردید.

نهایتاً مجوز لازم طی نامه شماره 3362/هـ مورخ 14/9/1380 ریاست کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر و پس از طی تشریفات قانونی به موجب نامه شماره 35183/33 مورخ 5/10/1380 اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران، فعالیت رسمی بانک کارآفرین عملاً آغاز گردید.

بررسی‌های کارشناسی از عملکرد مطلوب بانک کارآفرین از ابتدای تاسیس موجب گردید تا درخواست پذیرش سهام بانک در جلسه مورخ 7/11/1381 هیات پذیرش سازمان بورس اوراق بهادار تهران مطرح و پذیرش سهام بانک در سازمان مذکور مورد تصویب قرار گرفت و نام بانک کارآفرین هم اکنون به‌ عنوان اولین بانک در فهرست تابلوی بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفته است.

آمار و ارقام

بانک کارآفرین وارد سومین دهه فعالیت خود شده است. بانک کارآفرین نخستین بانکی است که در ایران گواهی سپرده منتشر کرده و نخستین بانک خصوصی ایرانی است که صندوق سرمایه‌گذاری مشترک را در بازار سرمایه ایران راه‌اندازی نموده است، همچنین به دلیل نبود قوانین و مقررات در این زمینه، همکاران این بانک در تدوین قوانین و مقررات مربوطه با سازمان بورس همکاری نزدیک داشته اند.

سرمایه این بانک در سال ۱۳۹۰ به چهار هزار و پانصد میلیارد ریال بالغ شد. کارآفرین در سال 81 به عنوان اولین بانک خصوصی در فهرست تابلوی بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفت. سهامداران عمده بانک کارآفرین عبارتند از: شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین، ۸.۹۱ درصد، شرکت بیمه کارآفرین، ۷.۶ درصد، شرکت مهرآفرینان دوران، ۵ درصد، شرکت توسعه اقتصاد فردا، ۵ درصد، شرکت ایده‌گستر دوراندیش، ۵ درصد، شرکت نگین گنجینه ایرانیان، ۵ درصد، شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر، ۵ درصد.

این بانک که درآمد آن در سال 2009 152 میلیون یورو بوده دارای 1925 کارمند تا دو سال پیش بوده، تعداد شعب آن بیش از 100 شعبه است. تعداد دستگاه‌های خودپرداز این بانک 139 و تعداد کارت صادر شده 1868251 و تعداد دستگاه پایانه شعب 119 عدد است. این بانک در ارائه نرخ سود بانکی هم از سایر رقبای بانکی خود پیشی گرفت تا تقریبا بیشترین سود را به سپرده‌های بلند مدت 5 ساله در پایان سر رسید 169.6 درصد سود می پرداخت. این بانک برای سپرده‌های 4 ساله سودسالیانه علی الحساب 28 درصدی و در پایان دوره سود 112.56 درصدی را اعطا می کرد. سپرده‌های سه ساله در این بانک به طور سالانه 24 درصد و در پایان دوره 73 درصد سود دریافت می کنند. تسهیلات دهی در این بانک بیشتر به بازرگانان و فعالان اقتصادی انجام می شود.

خدمات

بانک کارآفرین نخستین بانک ایرانی است که توانسته است گواهی سپرده را منتشر کند. همچنین این بانک، اولین بانک خصوصی ایرانی است که صندوق سرمایه گذاری مشترک را در بازار سرمایه ایران راه اندازی کرده است. همچنین اجرای پروژه دوره آموزشی اخلاق حرفه‌ای، در تمام سطوح مدیریتی، کارشناسی و کارمندی اجرا شده است. این بانک خدمات زیر را به مشتریان خود ارائه می‌کند:

  1. اوراق گواهی سپرده
  2. تسهیلات با پشتوانه حساب بلند مدت
  3. ارائه وام نقدی به واسطه طرح‌های امیدآفرین، ثمرآفرین، صبا
  4. حساب سپرده سرمایه گذاری ارزی
  5. سپرده‌های طرح دار
  6. سپرده قرض الحسنه جاری و پس انداز
  7. سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت
  8. صندوق سرمایه گذاری