درخواست اصلاح

الگو:صفحه اصلی - مقاله برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''خواب‌آلودگی''' احساس میل به [[خواب]] یا خوابیدن برای دوره‌های طولانی به طور غیرمعمول است. این [[واژه]] مفهوم‌های مجزایی به‌معنی حالت قبل از به [[خواب]] رفتن، حالت فیزیولوژیک ناشی از مدت طولانی نخوابیدن و یا یک [[بیماری]] مزمن را در بر می‌گیرد.
'''نوروز'''، که نخستین روز از سال خورشیدی و معادل با یکم [[فروردین]] است، به عنوان [[جشن]] آغاز سال نو [[ایرانی]] و یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های به‌جا مانده از دوران کهن [[ایران باستان]] شناخته می‌شود. این جشن باستانی ریشه در ایران باستان دارد و در مناطق گسترده‌ای از [[آسیا]] و بخش‌های دیگر جهان برگزار می‌شود. نوروز با اعتدال بهاری، که نشانگر شروع فصل بهار است، همزمان است و از سوی [[یونسکو]] به عنوان [[میراث فرهنگی]] و معنوی بشر تحت عنوان رسمی «روز بین‌المللی نوروز» به ثبت جهانی رسیده است.
[[پرونده:خواب‌آلودگی .jpg|جایگزین=خواب‌آلودگی|بندانگشتی|خواب‌آلودگی{{بیماری|علت(ها)=سندرم خستگی مزمن، کیفیت و کمیت خواب، تغذیه و ورزش، بیماری تیرویید، دیابت، آپنه خواب، نارکولپسی، اضطراب فراگیر، سندرم پای بی قرار، تب غده‌ای|روش های درمان=تغییر سبک زندگی، استفاده از برخی دمنوش‌ها نظیر دمنوش آویشن}}]]
[[پرونده:سفره هفت‌سین.jpg|جایگزین=سفره هفت‌سین برای جشن گرفتن آغاز سال نو و نوروز|بندانگشتی|سفره هفت‌سین برای جشن گرفتن آغاز سال نو و نوروز]]
در [[ایران]] و [[افغانستان]]، نوروز به عنوان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در کشورهای دیگری مانند [[تاجیکستان]]، [[روسیه]]، [[قرقیزستان]]، [[قزاقستان]]، [[سوریه]]، [[عراق]]، [[گرجستان]]، [[جمهوری آذربایجان]]، [[آلبانی]]، [[چین]]، [[ترکمنستان]]، [[هند]]، [[پاکستان]] و [[ازبکستان]] به عنوان تعطیلی رسمی گرامی داشته می‌شود و [[مردم]] در این کشورها جشن نوروز را برگزار می‌کنند.


== درمان ==
این جشن کهن از فرهنگ‌های مختلف به ارث رسیده و با ویژگی‌های خاص خود، هویتی ایرانی به خود گرفته است. نوروز نمادی از پیوند میان افراد و اقوام مختلف ایرانی و ملت [[ایران]] به شمار می‌رود. ایرانیان نوروز را به عنوان زمانی برای رستاخیز طبیعت و آغاز رویش و تازگی در باغ‌ها و بوستان‌ها می‌دانند و بر این باورند که همزمان با تغییرات در طبیعت، باید زندگی نو و تازه‌ای را با نگرشی جدید و پوششی تازه آغاز کنند. نوروز همچنین به عنوان یکی از اعیاد مقدس و مذهبی در میان [[زرتشتی|زرتشتیان]] اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
=== سبک زندگی ===
 
* بهتر است براى خود یک برنامه‏ شبانه روزى تنظیم نمایید و کارهای خود را مثل [[خواب]]، تفریح، مطالعه، [[ورزش]] و تغذیه را در زمان تعیین شده و مطابق با برنامه انجام دهید.
* [[آب]] کافی بنوشید، نوشیدن آب می‌تواند موجب رفع خواب‌آلودگی فوری شود به ویژه زمانی که خودتان برای نوشیدن آب از جا بلند می‌شوید، پس سعی کنید تحرک داشته باشید، در واقع [[آب]] مناسب‌ترین نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی است.
* در میان ساعت مطالعه‌ مفید تقریبا هر دو ساعت یک استراحت کوتاه مدت نیاز و موثر است. از یک جا نشستن مکرر و حبس کردن خود در [[اتاق]] و همچنین تنبلی اجتناب کنید.
* شب‏‌ها حداقل شش ساعت خواب و استراحت داشته باشید و در میان روز، پس از صرف [[نهار]]، یک [[ساعت]] استراحت نمایید.
* پس از [[غذا]] خوردن، به هیچ عنوان بلافاصله مطالعه ننمایید.
 
=== درمان‌های [[طب سنتی]] ===
*
* [[دمنوش]] [[زنجبیل]] و [[دارچین]]
* دمنوش [[آویشن]]
* دمنوش [[بهارنارنج]]
*

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۳۷

نوروز، که نخستین روز از سال خورشیدی و معادل با یکم فروردین است، به عنوان جشن آغاز سال نو ایرانی و یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های به‌جا مانده از دوران کهن ایران باستان شناخته می‌شود. این جشن باستانی ریشه در ایران باستان دارد و در مناطق گسترده‌ای از آسیا و بخش‌های دیگر جهان برگزار می‌شود. نوروز با اعتدال بهاری، که نشانگر شروع فصل بهار است، همزمان است و از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشر تحت عنوان رسمی «روز بین‌المللی نوروز» به ثبت جهانی رسیده است.

سفره هفت‌سین برای جشن گرفتن آغاز سال نو و نوروز
سفره هفت‌سین برای جشن گرفتن آغاز سال نو و نوروز

در ایران و افغانستان، نوروز به عنوان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در کشورهای دیگری مانند تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، سوریه، عراق، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین، ترکمنستان، هند، پاکستان و ازبکستان به عنوان تعطیلی رسمی گرامی داشته می‌شود و مردم در این کشورها جشن نوروز را برگزار می‌کنند.

این جشن کهن از فرهنگ‌های مختلف به ارث رسیده و با ویژگی‌های خاص خود، هویتی ایرانی به خود گرفته است. نوروز نمادی از پیوند میان افراد و اقوام مختلف ایرانی و ملت ایران به شمار می‌رود. ایرانیان نوروز را به عنوان زمانی برای رستاخیز طبیعت و آغاز رویش و تازگی در باغ‌ها و بوستان‌ها می‌دانند و بر این باورند که همزمان با تغییرات در طبیعت، باید زندگی نو و تازه‌ای را با نگرشی جدید و پوششی تازه آغاز کنند. نوروز همچنین به عنوان یکی از اعیاد مقدس و مذهبی در میان زرتشتیان اهمیت ویژه‌ای دارد.