درخواست اصلاح

لورازپام: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''لورازپام''' (به انگلیسی: Lorazepam)، با نام تجاری اتیوان، دارویی از دسته بنزودیازپین‌ها است که به طور کوتاه مدت در درمان اختلالات اضطراب، به عنوان داروی کمکی در درمان اضطراب همراه با افسردگی روانی، بی خوابی و حملات صرعی به کار می‌رود. این دارو همچنین برای کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی نیز تجویز می‌شود.
'''لورازپام''' (به انگلیسی: Lorazepam)، با نام تجاری اتیوان، دارویی از دسته [[بنزودیازپین|بنزودیازپین‌]]<nowiki/>ها است که به طور کوتاه مدت در درمان اختلالات [[اضطراب]]، به عنوان داروی کمکی در درمان اضطراب همراه با [[افسردگی]] روانی، بی خوابی و [[صرع|حملات صرعی]] به کار می‌رود. این [[دارو]] همچنین برای کاهش اضطراب قبل از عمل [[جراحی]] نیز تجویز می‌شود.


داروی لورازپام سبب تضعیف سیستم عصبی مرکزی در ناحیه ساب کورتیکال و لیمبیک و موجب تحریک گیرنده‌های گابا در سیستم ARAS می‌شود.
داروی لورازپام سبب تضعیف [[سیستم عصبی مرکزی]] در ناحیه ساب [[کورتیکال]] و [[لیمبیک]] و موجب تحریک گیرنده‌های [[گابا]] در سیستم ARAS می‌شود.


== مقدار و نحوه مصرف ==
== مقدار و نحوه مصرف ==
قبل از شروع درمان با داروی لورازپام (Lorazepam)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.


دوز و مقدار داروی لورازپام، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که روانپزشک و یا پزشک متخصص مغز و اعصاب به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن مقدار یا مدت زمان مصرف خودداری نمایید.
* قبل از شروع [[درمان]] با داروی لورازپام (Lorazepam)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این [[بروشور]] به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به [[دارو]] به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با [[پزشک]] خود مشورت نمایید.


در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچ‌گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
* دوز و مقدار داروی لورازپام، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که [[روانپزشک]] و یا پزشک متخصص [[مغز]] و اعصاب به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن مقدار یا مدت زمان مصرف خودداری نمایید.


اگر پس از چند هفته، اثر درمانی داروی لورازپام کاهش یافت، به پزشک مراجعه کرده و از افزایش خودسرانه مقدار مصرف خودداری کنید.
* در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف [[دارو]] ادامه دهید و هیچ‌گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.


در صورتی که پس از مدتی مصرف داروی لورازپام، احساس کردید شرایطتان بدتر شده است، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید و چنانچه فکر می‌کنید این دارو برای شما مناسب نیست از قطع خودسرانه دارو خودداری کرده و در مورد قرص جایگزین لورازپام با پزشک مشورت نمایید.
* اگر پس از چند هفته، اثر درمانی داروی لورازپام کاهش یافت، به [[پزشک]] مراجعه کرده و از افزایش خودسرانه مقدار مصرف خودداری کنید.


از قطع ناگهانی داروی لورازپام اجتناب کنید. برای جلوگیری از بروز عوارض قطع مصرف، مصرف این دارو باید به صورت تدریجی و تحت نظر پزشک کاهش داده شود.
* در صورتی که پس از مدتی مصرف داروی لورازپام، احساس کردید شرایطتان بدتر شده است، حتماً با [[پزشک]] خود مشورت نمایید و چنانچه فکر می‌کنید این دارو برای شما مناسب نیست از قطع خودسرانه دارو خودداری کرده و در مورد قرص جایگزین لورازپام با [[پزشک]] مشورت نمایید.


چنانچه از داروی لورازپام به عنوان ضد تشنج استفاده می‌کنید دوره درمان را مطابق با دستور پزشک کامل کنید.
* از قطع ناگهانی داروی لورازپام اجتناب کنید. برای جلوگیری از بروز عوارض قطع مصرف، مصرف این [[دارو]] باید به صورت تدریجی و تحت نظر [[پزشک]] کاهش داده شود.


چنانچه از داروی لورازپام به عنوان خواب آور استفاده می‌کنید، به منظور اجتناب از فراموشی و تسکین در طول روز، دارو را هنگام خواب مصرف کنید.
* چنانچه از داروی لورازپام به عنوان ضد [[تشنج]] استفاده می‌کنید دوره درمان را مطابق با دستور پزشک کامل کنید.


داروی لورازپام را می‌توانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید. اما برای کاهش نشانه‌های گوارشی آن را با غذا مصرف کنید.
* چنانچه از داروی لورازپام به عنوان [[خواب]] آور استفاده می‌کنید، به منظور اجتناب از فراموشی و تسکین در طول روز، دارو را هنگام خواب مصرف کنید.


تزریق لورازپام به صورت عضلانی، باید به طور عمیق انجام شود.
* داروی لورازپام را می‌توانید همراه با [[غذا]] یا بدون آن مصرف کنید. اما برای کاهش نشانه‌های [[دستگاه گوارش|گوارشی]] آن را با غذا مصرف کنید.


تزریق سریع وریدی داروی لورازپام، ممکن است سبب بروز آپنه (توقف تنفس در خواب)، کاهش فشارخون، برادی کاردی و ایست تنفسی شود.
* تزریق لورازپام به صورت عضلانی، باید به طور عمیق انجام شود.


پس از تزریق داروی لورازپام، باید ۲ تا ۳ ساعت تحت مراقبت باشید.
* تزریق سریع وریدی داروی لورازپام، ممکن است سبب بروز [[آپنه]] (توقف تنفس در خواب)، کاهش [[فشار خون]]، برادی کاردی و ایست تنفسی شود.
 
* پس از تزریق داروی لورازپام، باید ۲ تا ۳ ساعت تحت مراقبت باشید.


== موارد منع مصرف ==
== موارد منع مصرف ==
به تاریخ انقضای داروی لورازپام (Lorazepam) توجه کنید و اگر تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.


هرگز داروی لورازپام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.  
* به تاریخ انقضای داروی لورازپام (Lorazepam) توجه کنید و اگر تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
 
* هرگز داروی لورازپام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
 
* حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد


حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
* [[بارداری]] یا قصد بارداری


بارداری یا قصد بارداری
* [[شیردهی]]


شیردهی
* [[تشنج]]


تشنج
* مشکلات تنفسی (مانند [[آپنه]] خواب)


مشکلات تنفسی (مانند آپنه خواب)
* [[کما]]


کما
* [[شوک]]


شوک
* اختلالات روحی و روانی (مانند اختلال شخصیتی، [[افسردگی]] و روان پریشی)


اختلالات روحی و روانی (مانند اختلال شخصیتی، افسردگی و روان پریشی)
* [[پارکینسون]]


پارکینسون
* مشکلات کبدی


مشکلات کبدی
* مشکلات کلیوی


مشکلات کلیوی
* [[گلوکوم]] حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلاء به آن


گلوکوم حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلاء به آن
* ضعف عضلانی (مانند [[میاستنی گراویس]])


ضعف عضلانی (مانند میاستنی گراویس)
* [[پورفیری]]


پورفیری
* سابقه مصرف نابجای دارو


سابقه مصرف نابجای دارو
* مسمومیت شدید الکلی


مسمومیت شدید الکلی
* [[مواد مخدر|اعتیاد]] دارویی و یا الکلی


اعتیاد دارویی و یا الکلی
* سالمندان


سالمندان
[[رده:داروهای اعصاب]]
[[رده:داروها]]

نسخهٔ ‏۵ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۸

لورازپام (به انگلیسی: Lorazepam)، با نام تجاری اتیوان، دارویی از دسته بنزودیازپین‌ها است که به طور کوتاه مدت در درمان اختلالات اضطراب، به عنوان داروی کمکی در درمان اضطراب همراه با افسردگی روانی، بی خوابی و حملات صرعی به کار می‌رود. این دارو همچنین برای کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی نیز تجویز می‌شود.

داروی لورازپام سبب تضعیف سیستم عصبی مرکزی در ناحیه ساب کورتیکال و لیمبیک و موجب تحریک گیرنده‌های گابا در سیستم ARAS می‌شود.

مقدار و نحوه مصرف

  • قبل از شروع درمان با داروی لورازپام (Lorazepam)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
  • دوز و مقدار داروی لورازپام، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که روانپزشک و یا پزشک متخصص مغز و اعصاب به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن مقدار یا مدت زمان مصرف خودداری نمایید.
  • در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچ‌گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
  • اگر پس از چند هفته، اثر درمانی داروی لورازپام کاهش یافت، به پزشک مراجعه کرده و از افزایش خودسرانه مقدار مصرف خودداری کنید.
  • در صورتی که پس از مدتی مصرف داروی لورازپام، احساس کردید شرایطتان بدتر شده است، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید و چنانچه فکر می‌کنید این دارو برای شما مناسب نیست از قطع خودسرانه دارو خودداری کرده و در مورد قرص جایگزین لورازپام با پزشک مشورت نمایید.
  • از قطع ناگهانی داروی لورازپام اجتناب کنید. برای جلوگیری از بروز عوارض قطع مصرف، مصرف این دارو باید به صورت تدریجی و تحت نظر پزشک کاهش داده شود.
  • چنانچه از داروی لورازپام به عنوان ضد تشنج استفاده می‌کنید دوره درمان را مطابق با دستور پزشک کامل کنید.
  • چنانچه از داروی لورازپام به عنوان خواب آور استفاده می‌کنید، به منظور اجتناب از فراموشی و تسکین در طول روز، دارو را هنگام خواب مصرف کنید.
  • داروی لورازپام را می‌توانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید. اما برای کاهش نشانه‌های گوارشی آن را با غذا مصرف کنید.
  • تزریق لورازپام به صورت عضلانی، باید به طور عمیق انجام شود.
  • تزریق سریع وریدی داروی لورازپام، ممکن است سبب بروز آپنه (توقف تنفس در خواب)، کاهش فشار خون، برادی کاردی و ایست تنفسی شود.
  • پس از تزریق داروی لورازپام، باید ۲ تا ۳ ساعت تحت مراقبت باشید.

موارد منع مصرف

  • به تاریخ انقضای داروی لورازپام (Lorazepam) توجه کنید و اگر تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز داروی لورازپام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
  • مشکلات تنفسی (مانند آپنه خواب)
  • اختلالات روحی و روانی (مانند اختلال شخصیتی، افسردگی و روان پریشی)
  • مشکلات کبدی
  • مشکلات کلیوی
  • گلوکوم حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلاء به آن
  • سابقه مصرف نابجای دارو
  • مسمومیت شدید الکلی
  • سالمندان