درخواست اصلاح

پیمان خازنی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۲۸ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - '.ه' به '. ه')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

پیمان خازنی در سال 1362 در تهران متولد شد. اوآهنگساز، نوازنده تار و موسیقیدان ایرانی است. وی یکی از نام‌آورترین و موفق‌ترین هنرمندان موسیقی ایرانی معاصر محسوب می‌شود و با آثار خلاقانه و اجراهای شگفت‌انگیزش، جایگاه ویژه‌ای در صحنه موسیقی ایرانی به دست آورده است.

پیمان خازنی
اطلاعات شخصی
نام(های): پیمان خازنی
تاریخ تولد: 1362
ملیت: ایران
پیشه: آهنگساز، نوازنده
شروع فعالیت: 1387
نام پدر: حسن خازنی
پیمان خازنی

زندگینامه

پیمان خازنی از کودکی در مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران شروع به نواختن سه تار کرد. از هفت سالگی نیز شروع به نواختن تار کرد و در هشت سالگی به نوازندگی خود با کیوان ساکت ادامه داد. از یازده سالگی وارد دنیای ارکستر شد و از استادانی چون امیر اسلامی، هنگامه اخوان، رامین بهنا، فرهاد فخرالدینی و نادر مشایخی آموخته‌های خود را گسترش داد. به پایان تحصیل در رشته مردم‌شناسی و آهنگسازی رسید.

آغاز فعالیت

ایجاد آلبوم ابتدایی توسط پیمان خازنی به نام شوخی، با مزونیک اعجاب‌انگیز از تار و پیانو در سال ۱۳۸۷، نشان از استعداد وی در دنیای موسیقی دارد. مجموعه بعدی وی "چکاوک" نام داشت که با آواز محسن شاهرودی و مشارکت محمد صالح علا منتشر شد. در مجموعه ای دیگر از آثار، آلبوم "سیه چشم" با آوای علی رستمیان و دو آلبوم با عنوان‌های پریچهره و فکر و فریاد با صدای سینا سرلک و ترکیب موسیقی او، به بازار عرضه شد. پیمان خازنی علاوه بر این، دو آلبوم با نام‌های فکر و فریاد و پریچهره نیز تولید کرده است. نام دیگر آلبوم بنام ( بر من گذشت ) که رئیس جمهور پیشین نوشته ای درباره آن یاداشت کرد. مجموعه دیگر بنام به یاد من باش با صدای خواننده سالار عقیلی در سال 1392 به انتشار رسید.

پیمان خازنی به عنوان آهنگساز آلبوم موسیقی که با صدای حسین علیشاپور و با نام "یاد برنامهٔ گلها ضبط می‌شود، مسئولیت آهنگسازی را برعهده گرفته است. در نوروز ۱۳۹۵، او توسط یونسکو دعوت شد تا به عنوان یک موسیقیدان ایرانی در مراسم نوروز در دهلی نو، هندوستان اجرا داشته باشد. وی به همراه علی شمس منظومه هفت پیکر حکیم نظامی گنجوی را با استفاده از هفت دستگاه موسیقی ردیف دستگاهی به اجرا درآورد و در این اجرا بین فرش ایرانی، موسیقی و ادبیات پیوند برقرار کرد. وی در سال 1396 از مجموعه بنام همهمهٔ کاشی‌ها با مقدمه ای از استاد نادر مشایخی پرده برداشت.

بخش بین الملل

پیمان خازنی به جز زبان و موسیقی فارسی، در موسیقی عربی نیز تجربه و مهارت دارد. او در حال کار بر روی آلبوم «جاء الرحیل» که اثری از شاعر معاصر مصری فاروق جویده است و مبنای آهنگ آن با صدای هیثم نور خواننده عرب‌زبان بر مبنای موسیقی ارکسترال ایرانی - عربی می‌باشد در حال تولید است.

پیمان خازنی به دعوت سازمان یونسکو به عنوان نماینده فرهنگی ایران در نوروز سال 1395 در هندوستان دهلی نو در صحنه حضور پیدا کرد. همچنین به روایت موسیقی کلاسیک مجموعه هفت پیکر را فیلارمونیکا رومانو به اجرا درآورد.

پیمان خازنی در خردادماه 1397 طرح پژوهشی- تحقیقاتی را درشهر کلن آلمان به روی صحنه برد. این طرح تلفیقی از موسیقی دستگاهی و رشته ای بود که در شکل قطعاتی با الهام از فضاهای شهری تاریخی ایران تدوین شده بود.

کنسرت نمایش

کنسرت تار و دیوار

پس از انتشار آلبوم هم‌همه کاشی‌ها، پیمان خازنی تصمیم گرفت آن را با یک رویکرد نوآورانه بر روی صحنه اجرا کند. با همکاری کارگردان رضا موسوی، یک اجرای ارکسترال کوچک به همراه دکور، نورپردازی، پروژکشن، انیمیشن، عروسک‌نمایشی، رقصنده، طراحی لباس و فرهنگ‌نمایی جدید فوق‌العاده‌ای را بر روی صحنه متصور کردند.

اجرای بزرگ هم‌همه کاشی‌ها در تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۹۶، در تالار رودکی با حضور چهره‌های برجسته هنری و نمایندگان از کشورهای استرالیا و کرواسی برگزار شد. این شب پرفورمنس فوق‌العاده و جذاب برای تماشاگران یک تجربه بی‌نظیر ایجاد کرد.

کنسرت کافه عاشقی

نمایش کافه عاشقی با موسیقی زیبای پیمان خازنی، یک ترکیب فوق‌العاده از هنر موسیقی و نمایش است. این اجرا شاهدی بر هماهنگی بین دو هنر بزرگ بوده است که یک داستان جذاب و شگفت‌انگیز از عشق را برای تماشاگران ارائه می‌دهد.

کنسرت ناکجا آباد

یک نمایش شگفت‌آور اثر پیمان خازنی است که با تمرکز بر موسیقی و همچنین به عنوان مدیر تهیه و تولید برگزار شده است. این اجرا در تماشاخانه ملک در پاییز ۱۴۰۲ به روی صحنه رفته و داستان عاشقانه‌ای از ادبیات عامیانه را به تصویر می‌کشد.

آثار

آلبوم

  1. هشوخی - دو نوازی تار و پیانو ۱۳۸۷
  2. چکاوک - با آوای محسن شاهرودی و دکلمه محمد صالح علا ۱۳۸۸
  3. سیه چشم - با صدای علی رستمیان ۱۳۸۸
  4. پریچهره - با صدای سینا سرلک ۱۳۸۸
  5. فکر و فریاد - باصدای سینا سرلک ۱۳۸۹
  6. بیاد من باش - با صدای سالار عقیلی ۱۳۹۲
  7. کجاست خانه باد - با دکلمه الهام پاوه نژاد ۱۳۹۳
  8. تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم - با صدای نوشین طافی و محسن کرامتی ۱۳۹۳
  9. همهمهٔ کاشی‌ها - تکنوازی تار ۱۳۹۶
  10. اینکه دلتنگ توام- با صدای سالار عقیلی ۱۳۹۹

موسیقی فیلم

  1. آهنگسازی فیلم ابراهیم در آتش
  2. آهنگسازی فیلم مرز پرگهر
  3. آهنگسازی فیلم پیرنیا؛ باغبان گل‌ها
  4. آهنگسازی فیلم رام کردن ماهی سرکش
  5. آهنگسازی سریال چرخ فلک
  6. آهنگسازی فیلم زعفرانیه ۱۴ تیر
  7. آهنگسازی فیلم آلرژی
  8. آهنگسازی سریال تلویزیونی وارش

افتخارات

برنده جشنواره و جایزه اول موسیقی تئاتر سال ۱۳۹۰