آریو
آریو (زوتی زد۳۰۰) در کلاس خودروهای سدان سایز بزرگ میباشد. گروه خودروسازی سایپا این خودرو را از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ شمسی در سایت سایپا ساوه (بُن رو) به تولید رساند.
مشخصات فنی
آریو سایپا با دو نوع پیشرانه تنفس طبیعی و دو نوع گیربکس در بازار ایران عرضه شده است. یکی پیشرانه 1.5 لیتری با گیربکس 5 سرعته دستی و دیگری پیشرانه 1.6 لیتری که هم با گیربکس 5 سرعته دستی و هم 4 سرعته اتوماتیک عرضه شده است. البته نسخههای 1.5 لیتری به تعداد خیلی اندک تولید شدهاند و بیش از 90 درصد از آریوهای موجود در بازار از پیشرانه 1.6 لیتری با حداکثر قدرت 112 اسب بخار و حداکثر گشتاور 151 نیوتنمتر بهره میبرند. برخی مدعی هستند که موتور این خودرو ژاپنی و متعلق به شرکت میتسوبیشی است اما در حقیقت موتور آریو ساخت چین است که در طراحی آن، از مهندسی و فناوری میتسوبیشی استفاده کردهاند.
طراحی ظاهری
نمای جلو خودرو دارای پیوستگی طراحی میان جلو پنجره و چراغها است که با دو مهشکن ساده در گوشه زیرسپرها تکمیل میشود. این نما تا حد بسیار زیادی بیننده را به یاد تویوتا کرولا یا کمری یک دهه پیش میاندازد. نمای جانبی فاقد پیچیدگی بصری است و تنها دو خط شخصیت از ستون A تا چراغهای عقب و خط زیر درها است که نمای جانبی را از سادگی بیش از حد نجات میدهد. بخش انتهایی خودرو نیز با دو چراغ تقریبا مستطیل شکل، چیزی شبیه به دنا ایران خودرو تکامل مییابد. همچنین شیب ملایم شیشه عقب تاثیر قابل قبولی بر ارائه یک تصویر بزرگتر و جادارتر از حقیقت خودرو گذاشته است.
استفاده از ریمهای ۱۵ اینچی با تایرهای ۱۹۵ برای این خودرو چندان مناسب نیست و در صورت افزایش سایز تایرهای ریم ۱۶ اینچی از ۲۰۵ به ۲۱۵ یا حتی ۲۲۵، ظاهر خودرو تا حد زیادی بهبود مییابد. به صورت کلی از خودرویی که بر اساس فاکتورهای اقتصادی طراحی و تولید شده است، نباید انتظار جلوه ظاهری چندان جذاب و پیچیدهای داشت.
طراحی داخلی
یکی از نقاط قوت آریو کابین آن است. جایی که باز هم طراحی منطقی و متناسب تویوتا به آن زیبایی بخشیده است. داشبورد بزرگ و ارگونومیک، فرمان 4 شاخه، صندلی های راحت با روکش چرمی و فضای سر و پای کاربردی در هر دو ردیف جلو و عقب از جمله نکات مثبت کابین زوتی Z300 هستند.