درخواست اصلاح

دانشگاه امیرکبیر

از دانشنامه ویکیدا

دانشگاه امیرکبیر یا پلی‌تکنیک تهران یکی از دانشگاه‌های فنی و صنعتی ایران است که در شهر تهران قرار دارد و مشهور به استنفورد ایران است. این دانشگاه علاوه بر تهران، در گرمسار، بندرعباس و ماهشهر نیز دارای پردیس‌های آموزشی است. این دانشگاه نخستین دانشگاه صنعتی ایران است که در سال ۱۳۳۷ رسماً افتتاح شد.

نشان دانشگاه امیر کبیر
نشان دانشگاه امیر کبیر
اطلاعات
نام رسمی شرکت: دانشگاه امیرکبیر
تاریخ تاسیس: ۱۳۳۷
بنیانگذاران: محمدرضا پهلوی
وبسایت: www.aut.ac.ir

نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بوده است. در حالی‌که این نسبت در دانشگاه‌های ایران به‌طور متوسط ۱ به ۳۳ است.

تاریخچه

تأسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه امیرکبیر در آبان ماه ۱۳۳۵ است. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، به عنوان "پلی تکنیک تهران" به منظور توسعه و گسترش فعالیت های دو موًسسه فنی وقت،" انستیتو تکنولوژی" و "هنرسرای عالی" شکل گرفت. در سال ۱۳۳۶ نخستین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شده و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران بطور رسمی با ۵ رشته مهندسی: رشته برق و الکترونیک، نساجی، مکانیک، شیمی و راه و ساختمان شروع شد.

از سال ۱۳۵۷، این مجموعهٔ آموزشی به دانشگاه امیرکبیر تغییر نام داد و با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر به آن، هم اینک حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع گوناگون در این دانشگاه به تحصیل مشغولند.

حضور در دانشگاه امیرکبیر نیازمند کسب رتبه‌های بالا در کنکور سراسری ایران است. دانشگاه امیرکبیر تهران مفتخر به داشتن تعداد زیادی فارغ التحصیل است که جزء مفاخر علمی ایران و جهان چه داخل ایران و چه خارج آن محسوب می شوند. نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بوده است. در حالی که این نسبت در دانشگاه‌های ایران بطور میانگین ۱ به ۳۳ است.

امکانات صنفی و رفاهی دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیر کبیر با بهره گیری از بیش از 20 خوابگاه، مرکز مشاوره دانشجویی، سلف سرویس، مرکز بهداشت و درمان و واحدهای خدماتی از قبیل آرایشگاه، خشکشویی، ساعت سازی، خیاطی، کفاشی، بوفه ها و فروشگاههای دانشجویی و… خدمات متعددی را در زمینه‌های رفاهی به دانشجویان ارائه می دهد. این دانشگاه با بهره گیری از 10 کانون فرهنگی هنری و تعداد بسیاری از انجمن‌های علمی، شوراهای صنفی، نشریات و تشکلهای دانشجویی سعی در بارور نمودن استعدادهای دانشجویان در زمینه فرهنگی، هنری و علمی دارد.

دانشگاه امیرکبیر از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار است که مهمترین آن زمین چمن فوتبال آن است که با هزینه بالایی مجهز به چمن مصنوعی شده است. همچنین سالن‌های ورزشی والیبال، بسکتبال، بدمینتون، هندبال، بدنسازی، کشتی برای دانشجویان دختر و پسر مورد بهره برداری می باشد.