درخواست اصلاح

غرب آسیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'میشود' به 'می‌شود')
 
خط ۱: خط ۱:
'''غرب آسیا''' یا '''آسیای غربی''' که با همچنین با عناوین '''خاورمیانه'''، '''باختر آسیا''' یا '''آسیای باختری''' نیز معرفی میشود، منطقه ای در [[قاره آسیا]] است که در همسایگی جنوب غربی [[قاره اروپا]] و شمال غربی [[قاره آفریقا]] قرار دارد.
'''غرب آسیا''' یا '''آسیای غربی''' که با همچنین با عناوین '''خاورمیانه'''، '''باختر آسیا''' یا '''آسیای باختری''' نیز معرفی می‌شود، منطقه ای در [[قاره آسیا]] است که در همسایگی جنوب غربی [[قاره اروپا]] و شمال غربی [[قاره آفریقا]] قرار دارد.


خاور میانه منطقه‌ای [[استراتژیک]] از نظر جغرافیایی و انرژی است و ۵۶٫۶ درصد از منابع نفت زمین در این منطقه قرار دارد.[[پرونده:غرب آسیا.jpg|جایگزین=غرب آسیا|بندانگشتی|288x288پیکسل|نقشه غرب آسیا]]
خاور میانه منطقه‌ای [[استراتژیک]] از نظر جغرافیایی و انرژی است و ۵۶٫۶ درصد از منابع نفت زمین در این منطقه قرار دارد.[[پرونده:غرب آسیا.jpg|جایگزین=غرب آسیا|بندانگشتی|288x288پیکسل|نقشه غرب آسیا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۳۵

غرب آسیا یا آسیای غربی که با همچنین با عناوین خاورمیانه، باختر آسیا یا آسیای باختری نیز معرفی می‌شود، منطقه ای در قاره آسیا است که در همسایگی جنوب غربی قاره اروپا و شمال غربی قاره آفریقا قرار دارد.

خاور میانه منطقه‌ای استراتژیک از نظر جغرافیایی و انرژی است و ۵۶٫۶ درصد از منابع نفت زمین در این منطقه قرار دارد.

غرب آسیا
نقشه غرب آسیا

این منطقه گروه‌های فرهنگی و قومی گوناگونی مانند فارس‌ها، عرب‌ها، کوردها، آشوری‌ها، آذربایجانی‌ها، ترک‌های آناتولی، لرها قشقایی‌ها، افغان‌ها، بلوچ‌ها، یهودیان، قبطی‌ها، ترکمان‌های عراق و بربرها را در خود جای داده‌است. زبان‌های اصلی این منطقه عبارت‌اند از فارسی، ترکی آذربایجانی، عربی، کردی، لری، بلوچی، پشتو، آشوری، ترکی استانبولی، یونانی و عبری و در تعریف خاورمیانهٔ بزرگ زبان‌های ارمنی و اردو را نیز شامل می‌شود.

در تقسیمات جغرافیایی کشور ایران در آسیای غربی واقع شده است.

فهرست کشورهای غرب آسیا

آبخازستان

اوستیای جنوبی

اردن

ارمنستان

امارات متحده عربی

ایران

بحرین

ترکیه

جمهوری آذربایجان

سوریه

عراق

عربستان سعودی

عمان

فلسطین

قبرس

قبرس شمالی

قطر

کویت

گرجستان

لبنان

یمن