سید محسن دهنوی
سید محسن دهنوی متولد شهریور سال ۱۳۶۳ در آزادشهر استان گلستان و استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران است. وی در سال 1381 با کسب رتبه 100 در کنکور سراسری وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را با رتبه ممتاز در این دانشگاه به پایان رساند. دهنوی نماینده اصولگرای منتخب مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است. او در رتبه پنجم منتخبان این حوزه قرار گرفته است. دهنوی دارای مدرک دکتری نانو زیستفناوری دانشگاه صنعتی شریف میباشد.
او قبل از نمایندگی مجلس، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، عضو شورای تبیین مواضع بسیج استان تهران و دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بود و همچنین در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف شرکت میکرد.
زندگینامه و تحصیلات
محسن دهنوی دارای لیسانس، فوق لیسانس و دکترای مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف است. او در دوران دانشجویی، به فعالیتهای متعدد سیاسی و اجتماعی از جمله مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، عضویت در شورای تبیین مواضع سیاسی بسیج دانشجویی استان تهران و... پرداخت.
دهنوی متأهل و دارای سه فرزند است. او در «دیدار جمعی از دانشجویان و برگزیدگان علمی دانشگاهها با آیتالله خامنهای» در ۷ مهر ۱۳۸۷ به عنوان نماینده بسیج دانشجویی شرکت کرد و به بیان دیدگاه در خصوص مسائل علمی و آموزشی دانشگاهها و مسائل روز اجتماعی پرداخت.
سفر به آمریکا برای تحصیل و بازداشت
محسن دهنوی پس از دوران دکتری به عنوان نخبه برجسته علمی و محقق پسادکتری موفق به اخذ پذیرش از دانشکده پزشکی دانشگاه هارواد شد؛ اما در بدو ورود به کشور آمریکا به همراه خانوادهاش بازداشت و پس از فشارهای متعدد سیاسی و رسانهای، دولت ترامپ مجبور به آزاد کردن و بازگرداندن وی به ایران شد. دلیل اخراج وی ریاست وی بر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به عنوان یک نهاد زیرمجموعه سپاه پاسداران و عضویت در شورای تبیین مواضع بسیج استان تهران بود. او بعد از بازگشت به ایران، به عنوان معاون تولید، تجاریسازی و توسعه بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بکار گماشته شد.
دهنوی از امضاکنندگان «عهدنامه ایمانی ۶۱۸ جوان انقلابی خطاب به آیتالله خامنهای است: گام دوم نقطه عطف انقلاب است» بود.
سوابق اجرایی
محسن دهنوی عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی است. از فعالیتهای او میتوان به معاون تولید، تجاریسازی و توسعه بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسئول طرح تولید داخل داروهای وارداتی کشور و پیگیری تولید داخلی بیش از ۱۲۰ قلم دارو، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره «پژوهشکده فناوریهای پیشرفته شهید رضایی» (۹۲ – ۹۶) که در حوزه راداری همکاری مستقیم با سپاه پاسداران دارد، راه اندازی «ایستگاه نوآوری شریف» با فعالیت بیش از ۵۰۰ نفر از نخبگان کشور در شهر تهران، راهاندازی مرکز فناوریهای سلامت به عنوان بزرگترین مرکز تحقیق و توسعه فناوریهای سلامت در غرب آسیا، ایجاد شبکه نخبگانی با حضور بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان جهت دستیابی به فناوریهای برتر و رفع مشکلات داخلی کشور، راهاندازی چندین شتاب دهنده فناوری و شرکت دانش بنیان در حوزههای مختلف فناوری، تهیه طرح اصلاح نظام سلامت کشور با تکیه بر توان داخلی کشور در صنعت دارو، تجهیزات پزشکی و امنیت غذایی، تدوین نقشه راه کشور جهت عبور از وضعیت اقتصاد فعلی به اقتصاد دانش بنیان و ارائه راهکارهای عملی به دستگاههای متولی، تدوین مدل اجرایی اصلاح اقتصادی و مبارزه با فساد در ساختارهای اداره کشور با کمک فناوریهای نوین و مسئول راهاندازی «مرکز نوآوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی» اشاره کرد.
اقتصاد دانش بنیان
سید محسن دهنوی در روزهای تبلیغات انتخاباتی از رویکردی جدید برای حل مشکلات کشور سخن گفت و توجه به اقتصاد دانشبنیان را به عنوان راهکاری ارایه کرد. او پشتوانه صحبتهای خود را عملکردش در دوران مدیریت بخش تولید و تجاریسازی ستاد توسعه زیست فناوری کشور و همچنین در راه اندازی ایستگاه نوآوری شریف و پژوهشکده شهید رضایی شریف معرفی کرد و در تبلیغاتش بر این نکته تاکید داشت که با نگاه سنتی، بحرانهای کشور نه تنها حل نمیشود که روزبهروز بیشتر میشود و تنها راه علاج، حرکت در مسیر اقتصاد دانشبنیان و بهرهگیری از جوانان متخصص نوآور است.