مالدیو: تفاوت میان نسخهها
جز (جایگزینی متن - '،ا' به '، ا') |
جز (جایگزینی متن - '،ط' به '، ط') |
||
خط ۱۰۴: | خط ۱۰۴: | ||
هشتاد درصد خاک مجمع الجزایر مالدیو از سطح دریا کمتر از یک متر(نود و دو سانت) [[ارتفاع]] دارد. | هشتاد درصد خاک مجمع الجزایر مالدیو از سطح دریا کمتر از یک متر(نود و دو سانت) [[ارتفاع]] دارد. | ||
براساس برخی ارزیابی های بسیار نگران کننده ، اگر هیچ کاری برای مبارزه با [[گرمایش زمین]] و تغییرات آب و هوایی صورت | براساس برخی ارزیابی های بسیار نگران کننده ، اگر هیچ کاری برای مبارزه با [[گرمایش زمین]] و تغییرات آب و هوایی صورت نگیرد، طی قرنی که در آن هستیم سطح آب دریا هفت متر دیگر بالا خواهد آمد و این بهشت کوچک را خواهد بلعید. | ||
[[رده:کشورهای جزیرهای کوچک در حال توسعه]] | [[رده:کشورهای جزیرهای کوچک در حال توسعه]] | ||
[[رده:کشورهای جزیرهای]] | [[رده:کشورهای جزیرهای]] | ||
[[رده:کشورهای جنوب آسیا]] | [[رده:کشورهای جنوب آسیا]] | ||
[[رده:کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا]] | [[رده:کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا]] |
نسخهٔ کنونی تا ۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۴۱
مالدیو که با نام رسمی جمهوری مالدیو شناخته میشود؛ مجموعهای از چند جزیره گردشگری در مالدیو است که در اقیانوس هند قرار دارد. این کشور در جنوب غربی کشور هند قرار گرفتهاست و جزء قاره آسیا به حساب میآید. پایتخت آن «ماله» نام دارد. این کشور از حدود ۱۲۰۰ جزیره مرجانی کوچک تشکیل میشود. مالدیو ۷ استان دارد. ارز رایج این کشور «روفیه» هست.
مجمعالجزایر مالدیو در پهنه آبی که حدود ۹۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد، پراکنده شدهاست. اما مساحت کل خشکی این کشور ۲۹۸ کیلومتر مربع است. مالدیو، هم از نظر جمعیت و هم مساحت، کوچکترین کشور قاره آسیا است.
مالدیو نهمین کشور کوچک دنیا است و جمعیت آن حدود 3 میلیون و 400 هزار نفر است.
جزایر مالدیو
در کشور مالدیو حدود ۱۱۹۲ جزیره مرجانی وجود دارد. تنها ۹ عدد از این جزایر مساحتی بزرگتر از ۲ کیلومتر مربع دارند. ۲۰۰ عدد از جزیرههای کشور مالدیو قابل سکونت هستند. تنها ۸۸ جزیرهی این کشور دارای اقامتگاههای گردشگری میباشند.
پایتخت
ماله پایتخت کشور مالدیو، بزرگترین شهر و مرکز تجاری مالدیو به شمار میرود که جمعیت آن حدود 104 هزار نفر میباشد. جزایر مالدیو از مکانهای جذاب برای غواصان است و ایستگاههای غواصی زیادی در این جزایر وجود دارد. ماله با کشور سریلانکا مرز آبی دارد. همچنین فرودگاه ماله بسیار مجهز و مدرن است. این شهر مرکز همه فعالیتهای تجاری است که از چهار بخش هنویرو، گالولهو، مافانو و ماچانگولی تشکیل شدهاست. مسجد جامع، موزه ملی، مقر مولی آگ، مسجد قدیمی و بازار ماهی از نقاط دیدنی شهر ماله هستند.
زبان رسمی
زبان رسمی این کشور «دیوهی» نام دارد که زبانی هندو - اروپایی است و همانندیهایی با زبان سینهالی قدیم دارد.
قومیت
مردم آن از قوم مالدیوی هستند که تبارشان به مردم سریلانکا و هند (آمیخته آریایی و دراویدی) میرسد و رگههایی از اعراب نیز در میان آنها وجود دارد. هم زبان و هم مردم آن با نام دیوِهی نامیده میشوند. واژهی دیبـَجات و دیباجات که در فارسی و عربی در قدیم برای مالدیو به کار میرفت نیز شکلی از همین واژه دیوهی است.
آب وهوا
مالدیو در تمام طول سال آب و هوای گرم استوایی دارد و دو فصل بارانی در این کشور وجود دارد که در نواحی جنوب غربی از ماه مه تا اکتبر و در نواحی شمال شرقی از نوامبر تا آوریل است، در مجموع فصل بارانی جنوب غربی بارندگی و باد بیشتری در ماههای ژوئن و جولای دارد و دمای هوا به ندرت به کمتر از 25 درجه سانتی گراد می رسد. مالدیو مقصد گردشگری ساحلی و آفتابی است و در تمام طول سال می توانید به آن سفر کنید و هر زمانی که به مالدیو سفر کنید از آب و هوای مطبوع آن لذت خواهید برد و از نظر آب و هوا برای سفر محدودیت ندارید و از دسامبر تا آوریل فصل تابستان است و فصل شلوغ گردشگری در مالدیو است و آب و هوای مالدیو خشک است ، در واقع مقدار بارندگی آن کم است یا اصلا باران نمی بارد
فصل بارندگی از ماه مه تا آگوست است ، آب و هوا در فصل بارندگی مرطوب است و بارش باران زیاد اتفاق می افتد.
اقتصاد
از دهه 1970 اقتصاد مالدیو به سرعت توسعه یافته است. رشد سالانه تولید ناخالص داخلی (GDP) بالا بوده است، به طور متوسط حدود 6 درصد در دهه 2010، و درآمد ناخالص ملی (GNI) سرانه - در میان کمترین در جهان در دهه 1970 - به سطح درآمد متوسط رو به بالا رسید. کشورها در اواخر دهه 2010 اقتصاد مبتنی بر گردشگری، ماهیگیری، قایق سازی و تعمیر قایق است و بخش گردشگری باعث رشد سریع آن میشود.
کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری
ماهیگیری که مدتها پایه سنتی اقتصاد بوده است، بهعنوان منبع اصلی تولید ناخالص داخلی (GDP) از گردشگری بسیار پیشی گرفته است. در حالی که این بخش همچنان بخش عمدهای از صادرات کشور را تولید میکند و به رشد خود ادامه میدهد.
(البته با سرعت کمتری نسبت به صنعت گردشگری)، کمتر از یک پنجم نیروی کار را استخدام میکند و کمتر از یک دهم تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص میدهد. ماهی تن ماهی غالبی است که به طور سنتی به روش میله و لاین صید میشود، اگرچه بخش زیادی از ناوگان ماهیگیری مکانیزه شده است. بیشتر صید ماهی برای فرآوری و صادرات به شرکتهای خارجی فروخته میشود.
ساخت
صنایع عمدتاً از نوع صنایع دستی یا کلبه ای هستند، از جمله ساخت زغال سنگ (الیاف پوسته نارگیل) و محصولات زغال سنگ، کنسرو ماهی و قایق سازی. تولید نساجی و پوشاک از اواسط دهه 1990 تا پایان انقضای رژیم سهمیه واردات در تجارت بینالمللی نساجی در سال 2005 یکی از صنایع پرسودتر بود که کارخانههای مالدیو را قادر به رقابت نکرد. ساخت و ساز بخش عمده ای از بخش صنعتی را تشکیل میدهد.
جاذبه های دیدنی مالدیو
پل دوستی مالدیو و چین
پلی به نام دوستی در مالدیو وجود دارد که ماله را به جزیره هولهوله متصل می کند. این پل که به نام سینماله شناخته می شود 2 کیلومتر طول دارد و توسط یک شرکت چینی ساخته و در سال 2018 به بهره برداری رسید. به واسطه این پل روابط تجاری مالدیو و چین بسیار گسترده تر شد و عبور و مرور بین مردم دو جزیره در زمان بسیار کمی و با سرعت بیشتری انجام می شود.
زیر دریایی نهنگ – Whale Submarine
با سوار شدن بر این زیردریایی تجربه دیدار از زیر اقیانوس هند را به مدت 45 دقیقه خواهید داشت. با این تور زیر آبی می توانید انواع حیوانات زیر دریایی مانند لاک پشت های عظیم الجثه، ماهی های ریز و درشت گوناگون، کوسه های سفید و انواع حیوانات دریایی مختص اقیانوس هند را از نزدیک ببینید.
ماجدهی ماگو
اصلی ترین خیابان ماله ماجدهی ماگو است که در آن به انواع مغازه ها برای خرید دسترسی دارید. انواع دست سازه های محلی، لباس های سنتی مردم مالدیو و حتی انواع برندهای معروف دنیا را در این خیابان میتوانید مشاهده کنید. از پیاده روی در این خیابان و صرف غذا در رستوران های محلی ماله لذت خواهید برد.
بنای یادبود سونامی
پس از سونامی عظیمی که در سال 2004 رخ داد این بنایی فولادی برای یادبود و بزرگداشت 74 شهروندی که در آن حادثه تلخ درگذشتند ساخته شد. 20 گوی فولادی در این سازه قرار دارند که نماد جزایر مالدیو هستند. این بنا نزدیک به ساحل است و در هنگام استفاد از تفریحات آبی و ساحلی می توانید از این بنا نیز دیدن نمایید.
ساحل Bioluminescent
ساحل Bioluminescent در جزیره وادهو قرار دارد. عجیب است اما در شب و هنگامی که در این سواحل قدم میزنید احساس می کنید آسمان زیر پای شماست!
در ساحل این جزیره پلانکتون های درخشان همراه با موج آب به ساحل می آیند و منظره ای نورانی را در ساحل ایجاد می کنند. شهرت اصلی این جزیره به خاطر ساحل زیبای درخشان در شباهنگام و کافه هایی است که در ساحل این جزیره قرا دارند. مطمئنا با منظره ای روبه رو می شوید که در تمام عمر در ذهنتان باقی می ماند.
سواحل جزیره ولیگاندو
جزیره ای کوچک که طبیعتی خیره کننده دارد و آرامشی وصف ناپذیر را برای گردشگران فراهم میکند. تالاب های موجود در این جزیره فرصتی برای غواصی برای علاقه مندان است. در کافه ها و رستوران های این جزیره غذاهای دریایی تازه و منحصربه فرد برای گردشگران سرو می شود. همچنین تورهای بازدید از روستاهای اطراف نیز برای گردشگران تدارک دیده شده است.
جزیره هوواهندو
سواحل این جزیره از شن های سفید رنگ پوشیده شده است و مقصدی عالی برای گذراندن ساعت ها در ساحل و دیدن زیبایی های این جزیره ی خوشرنگ است. جزیره هوواهندو به کلاب هایی که برای بچه ها تدارک دیده است شهرت دارد و فرصتی است تا با خانواده و فرزندان خود به این منطقه زیبا و با خیالی آسوده سفر کنید. انواع تفریحات ساحلی مانند استخر، زمین والیبال ساحلی، اسپا و … و به صورت مدرن در این جزیره وجود دارد.
جزیره خورشید
جزیره نالاگوراید معروف به جزیره خورشید در” آتول آری” جنوبی واقع شده است. فضای سبز گل ها و نخل های استوایی، آب های آرام آبی باعث جذب گردشگران بسیاری به این جزیره شده است. انواع ورزش های آبی، مکان های پیاده روی و خلوت، رستوران های محلی و بازی های ساحلی از امکاناتی است که برای دوستداران مالدیو تدارک دیده شده است.
از دیگر جاذبه های مالدیو میتوان به جزیره آلیماتا، صخره های HP، اوتیمو گاندووارو، جزیره بیادو، جزیره کو کوکو و جزیره مافوشی اشاره کرد.
موزه ملی مالدیو
موزه نامبرده توانسته است آثار باستانی متعددی را در دل خود جای دهد. این موزه در قرن 17 میلادی تاسیس شده است. شما گذر زمان را در موزه ملی مالدیو به هیچ عنوان احساس نخواهید کرد.
مسجد جامع جمعه
یکی از معروف ترین جاذبه های کشور مالدیو را، مسجد جامع جمعه آن شکل داده است. طراحی ساختمان این مسجد واقعا بی نظیر می باشد. روزانه نزدیک به 5 هزار نمازگزار می توانند در این مسجد حضور پیدا کنند.
جزیره کاکائو کومو
یکی از مکان های پربازدید کشور مالدیو را جزیره کاکائو کومو شکل داده است. این جزیره دارای ساحل زیبایی می باشد. هتل ها و اقامتگاه های متعددی در این جزیره قرار گرفته اند.
حیات وحش مالدیو
در بسیاری از جزیره های کشور مالدیو، می توان صخره های مرجانی را مورد مشاهده قرار داد. گونه های مختلف جانوری در سواحل مالدیو زندگی می کنند.
جزیره فیهالهی
یکی دیگر از جزایر دیدنی و جذابی که در کشور مالدیو و در جزیره مرجانی کافو آتول شمالی در ماله وجود دارد که در تمام ۳۶۵ روز سال گردشگران زیادی را به سمت خود می کشد.
در جزیره فیهالهی می توانید درختان نخل نارگیل سایه دار، آب هایی زلال و سواحلی شنی را ببینید که محدوده های اطراف این جزیره را احاطه کرده اند.
فاصله کشور مالدیو تا هند
اگر بخواهید به طور هوایی از کشور مالدیو به هند بروید، نزدیک به ۱ ساعت ۴۵ دقیقه در راه خواهید بود و فاصله ای ۷۰۹ کیلومتری را خواهید پیمود.
مالدیو به زیر آب خواهد رفت
اگر روند گرمایش زمین همین طور ادامه داشته باشد، کشور زیبایی مانند مجمع الجزایر مالدیو که به بهشت روی زمین معروف است به زیر آب خواهد رفت.
با ادامه روند گرمایش زمین مجمع الجزایر مالدیو ، کشوری که به بهشت روی زمین معروف شده است به بهشت زیر آب تبدیل خواهد شد.
مالدیو از چند جزیره تشکیل شده است که در اقیانوس هند و در جنوب شرقی هند واقع شده است.
مجمع الجزایر مالدیو از سطح دریا تنها سه متر ارتفاع دارد و هنگامی که معمولا در محافل علمی از بالا آمدن سطح آب دریا به علت ذوب شدن یخچال های قطب شمال صحبت می شود ، نام این کشور به زبان آورده می شود.
هشتاد درصد خاک مجمع الجزایر مالدیو از سطح دریا کمتر از یک متر(نود و دو سانت) ارتفاع دارد.
براساس برخی ارزیابی های بسیار نگران کننده ، اگر هیچ کاری برای مبارزه با گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی صورت نگیرد، طی قرنی که در آن هستیم سطح آب دریا هفت متر دیگر بالا خواهد آمد و این بهشت کوچک را خواهد بلعید.