درخواست اصلاح

بانک صادرات

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۲ توسط MdTaha (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بانک صادرات، بانک تجاری ایرانی است، که در ۱۵ شهریور سال ۱۳۳۱ توسط امین و خانواده مفرح، با ۲۰ کارمند و ۳ مدیر ارشد، فعالیت خود را آغاز نمود. این بانک پس از انقلاب ۱۳۵۷ مصادره و به مالکیت دولت درآمد. پس از گذشت چند دهه، بخشی از سهام بانک در بورس واگذار شد. تا سال ۱۴۰۲ بانک صادرات ایران رتبهٔ هفتم در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایران را در اختیار دارد.

نشان بانک صادرات
نشان بانک صادرات
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک صادرات
تاریخ تاسیس: ۱۳۳۱
بنیانگذاران: خانواده مفرح
مدیر عامل: سید ضیاء ایمانی
دفتر مرکزی: تهران، ایران
وبسایت: www.bsi.ir
محصولات: بانکداری خرد، بانکداری شرکتی، بانکداری سرمایه‌گذاری، کارت اعتباری
سرمایه: ۵٬۳۲۶٬۹۰۹ میلیارد ریال (۱۴۰۰)
درآمد: ۲۸٬۱۱۹ میلیارد ریال (۱۴۰۰)
تعداد کارکنان: ۲۴۳۶۹ نفر (۱۴۰۰)

تاریخچه

بنیانگذاران بانک صادرات ایران به منظور جذب حداکثر نقدینگی کشور و شکوفایی اقتصادی، برای اولین بار در کشور بانکی بر اساس اصول مشتری‌مداری تأسیس کرد که به این ترتیب بانک صادرات ایران به عنوان یک بانک خصوصی و به صورت سهامی عام در اواسط سال 1331 با سرمایه 20 میلیون ریال که 50 درصد آن نقداً پرداخت شده بود، تشکیل شد و در 22 آبان همان سال با سیزده نفر پرسنل شروع به کار کرد درحالی که خوش‌بین ترین افراد نیز با وجود بانکهای قدرتمند دولتی پیشرفت و موفقیت آن را پیش‌بینی نمی‌کردند.

ارایه تسهیلات بانکی بهتر به مردم، ایجاد شبکه گسترده بانکی در سراسر کشور، جلب سرمایه‌های داخلی و پس‌اندازهای هر چند کوچک، اعطای تسهیلات و سرمایه‌گذاری در کلیه فعالیتهای اقتصادی، اهداف اولیه بانک صادرات بودند.

بانک صادرات ایران در حال حاضر عنوان گسترده‌ترین شبکه شعب بانکی ایران را با در اختیار داشتن 3300 شعبه فعال در اختیار دارد، سرمایه کنونی این بانک بالغ بر 16803 میلیارد ریال است و این بانک که از سال 1379 ارایه خدمات الکترونیکی (Online) را آغاز کرده، هم اکنون در زمینه‌های تعداد شعب آن لاین، تعداد دستگاه‌های ATM و pos و تعداد کارتهای صادره Debit پیشتاز و رکورددار نظام بانکی ایران است. گفتنی است پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بانک صادرات در هفتم خرداد ماه 1358 با تصویب لایحه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی، ملی شد و در زمره بانکهای تجاری دولتی کشور جای گرفت.

اولین نشان بانک صادرات

آرم اولیه بانک توسط مرحوم ادوارد ژوزف که عضو هیات مدیره و اولین مدیرعامل بانک صادرات و معادن ایران بود پیشنهاد و تصویب گردید و آن تصویر یک اسب بالدار در نگین انگشتر کهنه‌اش بود که از یک مغازه عتیقه فروشی در خیابان ناصر خسروی تهران به مبلغ یک هزار ریال خریداری کرده بود و توجیه این بود که اسب سمبل سرعت و استقامت و نجابت است و بال‌هایش سمبل بلند پروازی و آغوش باز، ولی توجیه تاریخ‌اش آنست که این آرم مشابه مهر نقشین انوشیروان ساسانی پادشاه ایران باستان بود. این آرم پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استانی شدن بانک از سال ۱۳۵۸ تاکنون به دو نقش متفاوت تغییر نقش داده شد و آرم فعلی بانک که دو دست سکه‌ای را در بر می‌گیرد، آرم مشخص بانک گردید.

نخستین شعبه خارج از کشور

اولین شعب خارج از کشور این بانک در سال ۱۳۴۰ در هامبورگ آلمان تأسیس و پس از آن شعب خارجی این بانک یکی پس از دیگری افتتاح شدند. هم‌اکنون بانک صادرات ایران مالکیت بانک مستقل دایر در خارج از کشور (بانک صادرات تاشکند، لندن PLC، فیوچر بانک بحرین و آرین بانک افغانستان) را در اختیار دارد و علاوه بر این، واحدهای بانکی متعلق به این بانک در اروپا و آسیا بیش از ۲۰ واحد است.