درخواست اصلاح

لندن

از دانشنامه ویکیدا

لندن یکی از قدیمی‌ترین شهرهای بزرگ جهان است. این شهر بزرگترین کلانشهر بریتانیا بوده و قطب اقتصاد و فرهنگ انگلستان است. لندن در جنوب شرقی انگلستان واقع شده است و در کنار رود تایمز در فاصله 80 مایلی (80 کیلومتری) در دریای شمال قرار گرفته است.

کاخ باکینگهام
کاخ باکینگهام؛ لندن
اطلاعات شهر
کشور: انگلستان
شهرستان: سیتی لندن و لندن بزرگ
جمعیت: ۸٬۶۷۳٬۷۱۳ (2015)
مساحت: ۶۰۷ مایل مربع (۱۵۷۲ کیلومتر مربع)
شهردار: صادق خان

این شهر قدمتی دو هزار ساله دارد و تاریخ ساخت آن به دوران روم باستان برمی‌گردد و به عنوان هسته تاریخی انگلیس تاحدود زیادی حفظ شده‌است و از قرن ۱۹ میلادی توسعه این شهر شروع شده و امروزه این شهر مهم‌ترین شهر انگلستان به شمار می‌آید و ساختار اداری بسیار گسترده‌ای دارد.

این شهر زیبا یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری دنیا است و سالانه بالای ۱۵ میلیون گردشگر از این شهر جادویی بازدید می‌کنند. لندن با داشتن ۱۴ میلیون گردشگری بین‌المللی پربازدیدترین شهر در اروپا محسوب می‌شود و پس از نیویورک توانسته عنوان دومین شهر هوشمند جهان در سال ۲۰۱۸ را کسب کند.

آب و هوا

لندن، پایتخت و بزرگترین شهر انگلستان و بریتانیای کبیر، آب و هوای معتدل اقیانوسی دارد. تابستان‌های گرم و زمستان‌های نه چندان سرد از ویژگی‌های آب و هوای لندن است. میانگین بارش لندن نسبتا کم است ولی بسیاری از روزهای سال ابری و مه‌آلود است. کمترین دمایی که در لندن ثبت شده منفی ۱۶ درجه سانتی‌گراد در ژانویه‌ ۱۹۶۳ و بیشترین دمای ثبت شده ۳۸ درجه سانتی‌گراد در جریان موج گرمای سال ۲۰۰۳ اروپا ثبت شده است. لندن به‌طور میانگین، سالانه در حدود ۱۶۰۰ ساعت آفتابی دارد.

مذهب

براساس سرشماری ۲۰۱۱ بریتانیا ۴۸٫۴٪ مردم شهر لندن مسیحی هستند، پس از ۲۰٫۷٪ مردم این شهر بدون دین، ۱۲٫۴٪ مسلمان، ۵٪ هندو، ۱٫۸٪ یهودی، ۱٫۵٪ سیک، ۱٪ بودایی و ۸.۵ ٪ دین خود را اظهار نکرده‌اند.

اقتصاد

اقتصاد لندن به صنایع خدماتی، به ویژه خدمات مالی و خدمات حرفه ای وابسته است. لندن یکی از مراکز مهم مالی در جهان برای بازرگانی و تجارت بین المللی است و یکی از “مراکز فرماندهی” برای اقتصاد جهانی است. طبق اعلام موسسه بروكینگز (Brookings Institution)، لندن پنجمین اقتصاد بزرگ كلانشهر جهان در سال 2011 بوده است. بزرگترین صنعت لندن بخش مالی است.

در فهرست جهانی مراکز مالی سال 2017 ، لندن با داشتن رقابتی ترین مرکز مالی در جهان قرار گرفت.

میزان تولیدات لندن حدود 22 درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) انگلستان را تشکیل می دهد.  841،000 مشاغل بخش خصوصی در آغاز سال 2013 بیش از هر منطقه یا شهر دیگر انگلستان در لندن مستقر بودند. در سال 2011 در جدول رده بندی بانک های بریتانیایی، بانک HSBC و بانک Barclays به ترتیب در رتبه اول و دهم قرار گرفتند.

دفاتر مرکزی بیش از نیمی از 100 شرکت بزرگ بریتانیا در لندن قرار دارند.  در حال حاضر ، بیش از 85٪ (3.2 میلیون) جمعیت شاغل بیشتر لندن در صنایع خدماتی فعالیت می کنند.

جاهای دیدنی لندن

موزه‌ ویکتوریا و آلبرت (Victoria and Albert Museum)

موزه ویکتوریا و آلبرت یکی از موزه‌های ملی لندن است و به لحاظ باستان‌شناسی و تاریخی اعتبار ویژه‌ای دارد. موزه‌ای که از آن صحبت می‌کنیم در ۱۸۵۲ میلادی ساخته شده است. مساحت این موزه چیزی حدود ۱۳ هکتار است. نزدیک به ۱۴۵ گالری در این موزه خودنمایی می‌کند. دیرینگی بعضی از آثار موزه ویکتوریا و آلبرت به ۵ هزار سال پیش باز می‌گردد. انواع آثار هنری نفیس، صنایع دستی عتیقه و اسناد تاریخی در موزه ویکتوریا و آلبرت خودنمایی می‌کند. یکی از گالری‌های این موزه به لباس‌های قدیمی لندنی‌ها اختصاص دارد.

کاخ باکینگهام (Buckingham Palace)

دیرینگی این کاخ به ۱۸۳۷ میلادی باز می‌گردد. سال‌های سال است که پادشاهان و ملکه‌های انگلیس در این کاخ زندگی می‌کنند. اعضای خانواده سلطنتی در روزهای خاص به روی ایوان مرکزی کاخ باکینگهام می‌آیند و با هواداران ملاقات می‌کنند. انصافاً باید گفت منظره تماشایی کاخ باکینگهام این کاخ را به مکانی جذاب برای گردشگری در لندن تبدیل کرده است. با این حال چیزی که بیشتر از کاخ، گردشگران را به خود جلب می‌‌کند، رژه سلطنتی است. سربازان جان برکف در این رژه لباس‌های نظامی خوش‌رنگی به تن می‌کنند و با سازوآواز از کاخ سنت جیمز می‌گذرند تا به کاخ باکینگهام برسند. اعضای خاندان سلطنتی، تابستان هر سال را در کاخی در اسکاتلند می‌گذرانند. به همین دلیل قسمت‌هایی از این کاخ در تابستان برای گردشگران باز می‌شود.

ایستگاه کینگزکراس (King’s Cross Station)

ایستگاه کینگزکراس در بین دیگر ایستگاه‌های لندن فرق می‌کند. این ایستگاه در کنار اینکه یکی از شلوغ‌ترین ایستگاه‌‌های لندن است، زیبایی‌های خاصی دارد و شهرتی جهانی در بین گردشگران پیدا کرده. ایستگاه کینگزکراس در ۱۸۵۲ راه‌اندازی شد و به لحاظ دیرینگی نیز یکی از قدیمی‌ترین ایستگاه‌های قطارشهری دنیاست.

میدان لِستر (Leicester Square)

این میدان بورس سینماهای لندن است. فیلم‌های مهمی در این میدان ساخته شده است. در گوشه‌و‌کنار میدان لستر سالن‌های سینما و تئاتر خودنمایی می‌کند. بسیاری از چهره‌های سرشناس هالیوود از میدان لستر گذر کرده‌اند. در این میدان بهترین کافه‌های لندن خودنمایی می‌کند. جالب است بدانید به رغم زرق‌و‌برق میدان لستر، این میدان یکی از میادین قدیمی لندن به حساب می‌آید. دیرینگی میدان لستر به سده ۱۹ میلادی باز می‌گردد. گاه‌و‌بیگاه در این میدان مراسم‌های باشکوهی برگزار می‌شود. در نتیجه احتمال زیادی وجود دارد در زمانی که به لندن سفر کرده‌اید، مراسمی باشکوه در میدان لستر در حال اجرا باشد.

برج ساعت بیگ بن (Big Ben)

یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی شهر لندن ساعت بیگ بن است که به عنوان بزرگترین برج ساعت دنیا معروف است. بعد از ماجرای آتش‌سوزی کاخ وست‌مینستر، طراحی به نام چارلز بری (Charles Barry) برای ساختمان این کاخ معماری جدید پیشنهاد داد. از آقای بری خواسته شد که در کنار طراحی فوق‌العاده‌ای که برای کاخ وست‌مینستر انجام داده است، یک برج ساعت هم قرار بدهد. به این ترتیب نقشه‌ی برج ساعت طراحی شد و تبدیل به بزرگترین برج ساعت در تمام جهان هم شد.

پل تاور بریج (Tower Bridge)

تاور بریج یکی از معروف‌ترین سازه‌ها و پل‌های لندن است که از رودخانه تیمز عبور می‌کند. برای ساخت این پل ۸سال تمام وقت صرف شده است! سال ۱۸۸۶ عملیات احداث این پل متحرک آغاز شد و سال ۱۸۹۴ توسط شاهزاده ولر و همسرش افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید. معماران این پل بیشتر از ۱۱هزار تن فولاد مصرف کردند تا بتوانند چنین سازه‌ی خارق‌العاده‌ای را بسازند. فقط ۷۰هزار تن بتون در کف رودخانه‌ی تیمز ریخته شد تا پایه‌های محکمی برای این پل ساخته شود.

دو برج به ارتفاع 65متر با معماری گوتیک ویکتوریا طراحی شده تا به حفط تعادل این پل لندن کمک کند. معمار اصلی این پل تاور، هوراس جونز (Horace Jones) است

باغ وحش لندن

قدیمی ترین باغ وحش علمی جهان در لندن قرار دارد. جالب است بدانید قسمت هایی از فیلم هری پاتر و سنگ جادو در باغ وحش لندن فیلم برداری شده است. شروع کار باغ وحش لندن در سال ۱۸۲۸ بوده و در آن زمان برای فعالیت های علمی استفاده می شده است. سر انجام در سال ۱۸۴۷ برای بازدید مردم نیز باز شد. حیواناتی مانند ببر، پنگوئن، میمون، اژدهای کومودو و گونه های بسیار مختلفی از حیوانات در این باغ وحش دیده می شوند

موزه بریتانیا

موزه بریتانیا که یکی از بهترین مجموعه های عتیقه جهان را به نمایش می گذارد ، شامل بیش از 13 میلیون اثر از جهان باستان است که این موزه شامل اجسام گران بهایی از آشور،، بابل، چین، اروپا و جاهای دیگر است. بیشتر گردشگران برای بازدید ابتدا به سراغ مشهورترین نمایشگاه های موزه می روند.

شارد

از زمان افتتاح در سال 2012 ، The Shard جای خود را به عنوان یکی از شناخته شده ترین و پربازدیدترین مکانهای دیدنی لندن به خود اختصاص داده است. این بنا با ارتفاع 1016 فوت و 95 طبقه با معماری شیشه ای با منظره ای رو به افق بسیار خیره کننده است. THE SHARD علاوه بر فضای اداری در طبقات پایین تر، دارای یک هتل خیره کننده Shangri-La و سه رستوران فوق العاده است که همگی دارای چشم اندازهای باورنکردنی به لندن هستند.

غذاهای لندن

صبحانه کامل انگلیسی

یکی از غذاهای معروف لندن، صبحانه کامل انگلیسی است که یک وعده غذایی عالی و خوشمزه است سوسیس، بیکن، لوبیای پخته‌شده، تخم‌مرغ سرخ‌شده، گوجه فرنگی و قارچ سنتی یک صبحانه کامل انگلیسی هستند، اما باید گفت این ترکیبات بدون پودینگ سیاه کامل نمی‌شوند. برخی کافه‌ها به‌جای مواد سرخ‌شده سنتی، نان تست، نان چاودار، آووکادو، کلم‌پیچ، اسفناج یا سیب‌زمینی شیرین رزماری سرو می‌کنند. هر کدام را که انتخاب کنید، این یکی از غذاهای محبوب لندن است.

صدف

هزاران سال است مردم در لندن صدف می‌خورند. درواقع رومی‌ها فکر می‌کردند لوندینیم بهترین صدف‌ها را دارد و آن‌ها را در بشکه‌ها بسته‌بندی و به سراسر امپراتوری روم ارسال می‌کردند. شاید تعجب کنید صدف یکی از غذاهای رایج در سفر به انگلیس است که در قرن نوزدهم و قبل از آن، به‌عنوان غذای فقرا به شمار می‌رفت؛ زیرا به‌وفور یافت می‌شد. باز کردن صدف به‌سختی انجام می‌شد و البته کار خطرناکی بود.

مرغ تیکاماسالا

در مرغ تیکاماسالا، ادویه‌های آسیای جنوبی با سس بریتانیایی ملایم و خامه‌ای استفاده می‌شود. این غذا یکی از غذاهای لندن است که در دهه 1970 توسط سرآشپزهای جنوب آسیایی که در بریتانیا کار می‌کردند (گلاسکو یا بیرمنگام) رواج یافت. این غذا ترکیبی از تیکای مرغ کلاسیک (مرغ خشک مالیده‌شده در ادویه‌جات و ترشی‌جات و پخته‌شده در اجاق تنور) است که با سس گوجه‌فرنگی شیرین و خامه‌ای ترکیب شده است. این غذا براساس ماسالا، مرغ کره‌ای پنجابی، در سراسر کشور محبوب است و اکنون حتی در منوهای هند، پاکستان و نپال نیز وجود دارد.

مارماهی ژله‌ای

مارماهی ژله‌ای یکی از سنتی‌ترین غذاهای طبقه کارگر لندن است. رودخانه تیمز در گذشته مملو از مارماهی‌های آب شیرین بود که آن‌ها را تبدیل به غذای ارزان و فراوانی را برای کارگران اسکله لندن می‌کرد. ماهی ژلاتینی طبیعی، وقتی با ادویه جوشانده شده و خنک ‌شود، مانند ژله می‌بندد. لندنی‌ها، این غذا را سرد و در کنار نان و کره می‌خوردند.

در طول قرن بیستم، مارماهی‌های ژله‌ای در معرض انقراض بودند، اما امروزه رودخانه تیمز بار دیگر به اندازه کافی مارماهی دارد.

چیپس و ماهی

این غذای سنتی، یکی از غذاهای لندن است که امروزه از شهرت آن کم شده است، اما فروشگاه‌های فست‌فود و حتی رستوران‌های خوش‌غذا این غذای موردعلاقه ملی را سرو می‌کنند. همان‌طور که از نام این غذا مشخص است در این غذا معمولاً ماهی کاد در یک خمیر طلایی سنگین سرخ می‌شود و سپس با چیپس سیب‌زمینی سرخ‌شده سرو می‌شود، اما ماهی‌های سفید دیگر مانند هادوک و پولاک نیز معمولاً برای طبخ این غذا استفاده می‌شوند.

کباب یکشنبه

این غذای خانوادگی که به‌طور سنتی در روز یکشنبه سرو می‌شود، جایگاه ویژه‌ای در قلب مردم بریتانیایی دارد و یکی از غذاهای لندن است که انواع مختلفی دارد، اما اساساً مواد آن گوشت برشته، پودینگ یورکشایر و سبزی‌ها، سیب زمینی کبابی، جعفری، هویج، کلم بروکلی آب‌پز، کلم بروکسل و نخودفرنگی است.