بانک پارسیان
بانک پارسیان یکی از بزرگترین بانک های خصوصی ایران است که در سال ۱۳۷۰ با نام "بانک قرضالحسنه پارسیان" شروع به کار کرد. این بانک در ابتدا با هدف ارائه خدمات بانکی به صنعتگران، کشاورزان و تولیدکنندگان در شهر های استان فارس تاسیس شد.
تاريخچه بانک پارسیان
بانک پارسیان به صورت شرکت سهامی عام و با مالکیت اشخاص غیر دولتی و به استناد قانون اجازه تأسیس بانک های غیر دولتی مصوب فروردین ماه 1379، ماده (98) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ضوابط تأسیس بانک غیر دولتی مصوب نهصد و چهل و هشتمین جلسه مورخ 20/9/1379 شورای پول و اعتبار تأسیس یافته و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال 1351 ، قانون عملیات بانکی بدون ربا، قانون تجارت و مقررات اساسنامه بانک، در مرداد 1380، نسبت به انجام پذیره نویسی سهام و تشکیل مجمع مؤسس اقدام نمود و پس از انجام تشریفات و ثبت رسمی بانک به شماره 178028 در تاریخ 15/6/1380 در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری تهران، به موجب نامه شماره 2348/هـ - مورخ 26 شهریور ماه 1380 مجوز آغاز فعالیت را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت نمود. بدین ترتیب ارائه خدمات بانک پارسیان از اسفند ماه 1380 آغاز گردید.
آمار و ارقام بانک پارسیان در یک نگاه
بانک پارسیان در حوزه خدمات مالی فعالیت کرده و محصولاتی چون کارتهای اعتباری، بانکداری خرد، بانکداری سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه گذاری ارائه میکند. میزان درآمد این بانک در سال 2012 ، 101 هزار میلیارد ریال بوده است و آخرین سرمایه ثبت شده این بانک صد و پنجاه و شش هزار و سیصد و چهل میلیارد (156،340،000،000،000) ریال می باشد که تماماً پرداخت شده و به صد و پنجاه و شش هزار و سیصد و چهل میلیون سهم عادی یک هزار ریالی تقسیم گردیده است. پارسیان تعداد 348 شعبه در سراسر ایران دارد. این بانک در سال مالی ۱۳۹۱ درآمدی معادل ۱۰۱ هزار میلیارد ریال کسب کرد و در رتبه هشتم از بزرگترین شرکت های ایران قرار گرفت. بانک پارسیان هماکنون پس از بانک ملی ایران، بانک ملت و بانک مسکن، چهارمین بانک بزرگ ایران بر پایه میزان درآمد سالیانه، به شمار میآید.
این بانک در حال حاضر با در اختیار داشتن ۴۵٪ درصد از کل منابع بانک های خصوصی و سهم ۴۲٪ درصدی از کل تسهیلات اعطایی توسط بانکهای خصوصی، عنوان بزرگترین بانک خصوصی ایران را از آن خود کرده است. آخرین سرمایه ثبت شده بانک ۱٫۳۲۰ میلیارد تومان است. بانک پارسیان در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان مدیریت صنعتی ایران، به عنوان بانک نمونه کشور، انتخاب شد. این بانک در سال ۱۳۸۹ به عنوان برترین بانک ایران شناخته شد. پارسیان از بزرگترین و فعال ترین بانک های خصوصی کشور است که مشتریان فراوانی در کشور دارد.
خیلی ها این بانک را به عنوان اولین بانک خصوصی کشور می دانند چراکه در فاصله ای کم بعد از بانک اقتصاد نوین فعالیت رسمی خود را آغاز کرد هر چند که روند توسعه شعب خود را با سرعت بیشتری نسبت به رقبا پیش برد. بر اساس مفاد اساسنامه فعالیتهای بانک پارسیان شامل کلیه عملیات و معاملات بانکی، بازرگانی و خدماتی است که به موجب قوانین و مقررات برای بانک ها مجاز است. بانک پارسیان که دومین بانک خصوصی ایران محسوب میشود، توسط خودروسازان تاسیس شده است. در حقیقت این بانک در مرداد ۱۳۸۰، نسبت به انجام پذیرهنویسی سهام و تشکیل مجمع موسس اقدام کرد و پس از انجام تشریفات و ثبت رسمی بانک در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران، به موجب نامهای مورخ ۲۶ شهریور ماه ۱۳۸۰ مجوز آغاز فعالیت را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد. بدین ترتیب ارائه خدمات بانک پارسیان از اسفند ماه ۱۳۸۰ آغاز شد. از جمله سهامداران عمده بانک پارسیان به شرح زیر است:
شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، ۹.۹۵ درصد، شرکت سرمایهگذاری تدبیر، ۹.۶۵ درصد، شرکت سرمایهگذاری سمند، ۶.۸۹ درصد، شرکت مهرآفرینان دوران، ۵ درصد، شرکت توسعه اقتصاد آیندهسازان، ۴.۹۹ درصد. بانک پارسیان تنها اکتفا به شعب داخلی نکرده و در شعب خارجی خود نیز فعالیت دارد. با توجه به لزوم توسعه بانکداری منطقه ای و بستر سازی برای گسترش مناسبات تجاری و بازرگانی و افزایش گسترش روابط پولی و بانکی با کشورهای همسایه از جمله عراق، گسترش مبادلات بازرگانی در منطقه، راه اندازی شعب بانک در کشور ها برای ارایه خدمات مطلوب در دستور کار بانک پارسیان قرار گرفت تا اینکه پس از اخذ مجوزهای لازم شعبه بغداد بانک پارسیان از تاریخ ۲۰۱۰/۰۳/۰۳ رسماً شروع بکار نمود. پارسیان که در سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است روش های متنوعی برای ارائه سود به سپردههای بانکی در نظر گرفته است.
اهداف:
عبارت است از توسعه اقتصادی از طریق گسترش فعالیت در بخش صنایع، به ویژه صنعت خودروسازی و صنایع وابسته با فراهم آوردن امکانات، تسهیلات و تدوین و اشاعه ابزارهای مالی و پولی نوین، همچنین تأمین مالی برای زیربخش های ساخت، تجارت، مصرف.