درخواست اصلاح

فیات: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'ی های' به 'ی‌های')
 
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== تاریخچه ==
شرکت فیات، [[شرکت]] [[خودروسازی]] بود که در [[ایتالیا]] وجود داشت، او در حوضه های [[وسایل نقلیه تجاری]]، [[طراحی]] انواع [[خودرو]] و [[موتور خودرو]] و قطعات ان، ارائه‌دهنده [[خدمات مالی]] و [[صنعتی]] کار میکرد.[[پرونده:لوگو فیات.jpg|جایگزین=لوگو فیات|بندانگشتی|'''''لوگو فیات اتومبیلز'''''{{شرکت|نام رسمی شرکت=فیات اتومبیلز|تاریخ تاسیس=۱۱ ژوئیهٔ ۱۸۹۹|بنیانگذاران=جووانی آنیلی|دفتر مرکزی=تورین، ایتالیا|وبسایت=https://www.fiat.com/|حوزه فعالیت=خودروسازی|محصولات=1,330,000 دستگاه (2019)|درآمد=$120.97 B سالانه|سود خالص=۶٫۶ میلیارد یورو|مدیر عامل=سرجیو مارکیونه|رئیس هیئت مدیره=جان الکان|تعداد کارکنان=۱۹۸٬۵۴۵|زیرمجموعه‌ها=کرایسلر}}]]این شرکت حتی [[لوکوموتیو،]] [[تانک]]، [[تراکتور]]، [[بالگرد]]، [[هواپیما]] و [[گریدر]] نیز تولید میکرد.
شرکت فیات، [[شرکت]] [[خودروسازی]] بود که در [[ایتالیا]] وجود داشت، او در حوضه های [[وسایل نقلیه تجاری]]، [[طراحی]] انواع [[خودرو]] و [[موتور خودرو]] و قطعات ان، ارائه‌دهنده [[خدمات مالی]] و [[صنعتی]] کار میکرد.
[[پرونده:لوگو فیات.jpg|جایگزین=لوگو فیات|بندانگشتی|لوگو فیات]]
این شرکت حتی [[لوکوموتیو،]] [[تانک]]، [[تراکتور]]، [[بالگرد]]، [[هواپیما]] و [[گریدر]] نیز تولید میکرد.  


شرکت فیات  همچنین سرمایه گذاری هایی در شرکت‌های خودروسازی مستقر در [[فرانسه]]، [[ترکیه]]، [[مصر]]، [[آفریقای جنوبی]]، [[هند]]، [[صربستان]]، [[پاکستان]] و [[چین]] انجام داده بود.
شرکت فیات  همچنین سرمایه گذاری‌هایی در شرکت‌های خودروسازی مستقر در [[فرانسه]]، [[ترکیه]]، [[مصر]]، [[آفریقای جنوبی]]، [[هند]]، [[صربستان]]، [[پاکستان]] و [[چین]] انجام داده بود. دفتر مرکزی این شرکت، در شمال ایتالیا در شهر [[تورین]] فعالیت میکرد.


دفتر مرکزی این شرکت، در شمال ایتالیا در شهر [[تورین]] فعالیت میکرد.
== تاریخچه ==


شرکت فیات  با بنیانگذاری [[جووانی آنیلی]] و چند سرمایه گذار دیگر با نام فابریکا ایتالیانا اتومبیلی تورینو  
شرکت فیات  با بنیانگذاری [[جووانی آنیلی]] و چند سرمایه گذار دیگر با نام فابریکا ایتالیانا اتومبیلی تورینو (به ایتالیایی: <bdi>Fabbrica Italiana Automobili Torino</bdi>) در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد. بعد از ۷ سال یعنی در سال ۱۹۰۶ نام شرکت تغییر پیدا کرد و نام او فیات شد.


(به ایتالیایی: <bdi>Fabbrica Italiana Automobili Torino</bdi>) در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد. بعد از 7 سال یعنی در سال 1906 نام شرکت تغییر پیدا کرد و نام او فیات شد.  
بعد از ساخت اولین [[کارخانه]] خود، انیلی شروع به ساخت [[خودرو]] هایش کرد و هشت خودرو اول خود را با الگو گرفتن از [[بنز]] ساخت.


بعد از ساخت اولین [[کارخانه]] خود، انیلی شروع به ساخت خودرو هایش کرد و هشت خودرو اول خود را با الگو گرفتن از [[بنز]] ساخت.
درسال ۱۹۰۳ اولین [[کامینون]] فیات ساخته شد و در سال ۱۹۰۸ اولین خودرو فیات به [[ایالات متحه امریکا]] صادر شد. برای گسترش یافتن فعالیت شرکت فیات از عملی مهم به حساب می امد. در همام سال اولین [[موتور هماپیما]] را شرکت فیات تولید کرد و تاکسی‌های فیات سال ها بعد به عنوان تاکسی در [[اروپا]] فعالیت کردند.


با گذشت ۱۱۰ سال پس از تاسیس، این شرکت  توانست به‌ مقام بزرگ‌ترین خودروساز ایتالیا و ششمین خودروساز بزرگ جهان، دست پیدا کند.
در اواخر دهه ۱۹۱۰ جواننی انیلی با [[هنری فورد]] قرار گذاشت و با دیدن شرکت فورد او تحت تاثیر قرار گرفت و تصمیم گرفت که خودرو هایی به سبک امریکایی تولید کند و ان را به [[تولید انبوه]] برساند. در ان زمان بزرگترین کارخانه اروپا را به نام [[لینگوتو]] تاسیس کرد. بعد از مدت کمی، نماد صنعت ایتالیا شد. تولید به سرعت افزایش یافت و دومین کارخانه تورین را نیز ساخت. قبل از [[جنگ جهانی دوم]] فیات ۵۰ هزار [[کارمند]] داشت و همین منجر شد که به انگیزه اقتصاد کشور ایتالیا به حساب بیاید.
 
کارخانه فیات در سال ۱۹۱۰ در [[نیویورک]] ساخته شد و تولید ان در سال ۱۹۱۷ یعنی با اغاز [[جنگ جهانی اول]] متوقف شد.
 
[[فیات ۵۰۹]] در سال ۱۹۲۸ ساخته شد. خودرو های کم مصرف فیات در سال ۱۹۳۰ معرفی شد و دو نمونه  به بازار عرضه شد که با استقبال مردم مواجه شد. با آغاز [[جنگ جهانی دوم]] و رکود فیات و در گذشت انلی این شرکت مجبود به ساخت خودرو های نظامی برای ارتش کشور خود شد و هواپیمای نظامی سی‌آر.۴۲ را نیز تولید و عرضه کرد.
 
پس از درگذشت انلی ریاست شرکت به ویتوریو والتا واگذار شد. [[فیات ۴ اچ‌پی]] اولین خودرو ساخته شده در زمان ریاست وی بود. این خودرو هم الهام گرفته از خودرو های بنز است که کارل بنز ان را طراحی کرده بود.
 
زمانی که جنگ پایان یافتشرکت فیات با ویتوریو والتا به کار خود ادامه داد و همچنین شروع کرد به پژوهش برای استراتژی‌های جدید در سال های بعد با تولیدات جدیدی که انجام داد بسیار مشهور شد و به قطب صنعتی و اقتصادی در ایتالیا تبدیل شد.
 
در دهه ۱۹۶۰ فیات به دنبال موفقیت های پشت سر هم بود. و مدل های  [[فیات ۱۵۰۰]]،  [[فیات ۱۸۰۰]]،[[فیات ۱۳۰۰]] را عرضه کرد. و زمانی که محصولات شرکت خود را صادر کرد و بازار جهانی پیوست.
 
جیانی آنیلی نوه جووانی به مقام ریاست این شرکت رسید بخاطر اینکه این شرکت از اول به صورت خانوادگی مدیریت میشد و  او راه پدربزرگش را ادامه داد.
 
با گذشت ۱۱۰ سال پس از تاسیس، این شرکت توانست به‌ مقام بزرگ‌ترین خودروساز ایتالیا و ششمین خودروساز بزرگ جهان، دست پیدا کند.


سرمایه های شرکت فیات اکثراً در بیرون از کشور خودش (ایتالیا) و در فاصله حدودی، ۵ ساعته از خودش در جایی نام آشنا یعنی [[برزیل]] بود.
سرمایه های شرکت فیات اکثراً در بیرون از کشور خودش (ایتالیا) و در فاصله حدودی، ۵ ساعته از خودش در جایی نام آشنا یعنی [[برزیل]] بود.
خط ۲۷: خط ۳۸:


پس از آن با تلفیق [[پی اس ای]] [[فیات کرایسلر]]، [[اسلانتیس]] ساخته شد.
پس از آن با تلفیق [[پی اس ای]] [[فیات کرایسلر]]، [[اسلانتیس]] ساخته شد.
[[رده:شرکت‌های خودروسازی]]
[[رده:شرکت‌های خودروسازی اروپایی]]
[[رده:شرکت‌های خودروسازی ایتالیایی]]
[[رده:شرکت‌های ایتالیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۳۰

شرکت فیات، شرکت خودروسازی بود که در ایتالیا وجود داشت، او در حوضه های وسایل نقلیه تجاری، طراحی انواع خودرو و موتور خودرو و قطعات ان، ارائه‌دهنده خدمات مالی و صنعتی کار میکرد.

لوگو فیات
لوگو فیات اتومبیلز
اطلاعات
نام رسمی شرکت: فیات اتومبیلز
تاریخ تاسیس: ۱۱ ژوئیهٔ ۱۸۹۹
بنیانگذاران: جووانی آنیلی
مدیر عامل: سرجیو مارکیونه
رئیس هیئت مدیره: جان الکان
دفتر مرکزی: تورین، ایتالیا
وبسایت: https://www.fiat.com/
حوزه فعالیت: خودروسازی
محصولات: 1,330,000 دستگاه (2019)
درآمد: $120.97 B سالانه
سود خالص: ۶٫۶ میلیارد یورو
زیرمجموعه‌ها: کرایسلر
تعداد کارکنان: ۱۹۸٬۵۴۵

این شرکت حتی لوکوموتیو، تانک، تراکتور، بالگرد، هواپیما و گریدر نیز تولید میکرد.

شرکت فیات  همچنین سرمایه گذاری‌هایی در شرکت‌های خودروسازی مستقر در فرانسه، ترکیه، مصر، آفریقای جنوبی، هند، صربستان، پاکستان و چین انجام داده بود. دفتر مرکزی این شرکت، در شمال ایتالیا در شهر تورین فعالیت میکرد.

تاریخچه

شرکت فیات  با بنیانگذاری جووانی آنیلی و چند سرمایه گذار دیگر با نام فابریکا ایتالیانا اتومبیلی تورینو (به ایتالیایی: Fabbrica Italiana Automobili Torino) در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد. بعد از ۷ سال یعنی در سال ۱۹۰۶ نام شرکت تغییر پیدا کرد و نام او فیات شد.

بعد از ساخت اولین کارخانه خود، انیلی شروع به ساخت خودرو هایش کرد و هشت خودرو اول خود را با الگو گرفتن از بنز ساخت.

درسال ۱۹۰۳ اولین کامینون فیات ساخته شد و در سال ۱۹۰۸ اولین خودرو فیات به ایالات متحه امریکا صادر شد. برای گسترش یافتن فعالیت شرکت فیات از عملی مهم به حساب می امد. در همام سال اولین موتور هماپیما را شرکت فیات تولید کرد و تاکسی‌های فیات سال ها بعد به عنوان تاکسی در اروپا فعالیت کردند.

در اواخر دهه ۱۹۱۰ جواننی انیلی با هنری فورد قرار گذاشت و با دیدن شرکت فورد او تحت تاثیر قرار گرفت و تصمیم گرفت که خودرو هایی به سبک امریکایی تولید کند و ان را به تولید انبوه برساند. در ان زمان بزرگترین کارخانه اروپا را به نام لینگوتو تاسیس کرد. بعد از مدت کمی، نماد صنعت ایتالیا شد. تولید به سرعت افزایش یافت و دومین کارخانه تورین را نیز ساخت. قبل از جنگ جهانی دوم فیات ۵۰ هزار کارمند داشت و همین منجر شد که به انگیزه اقتصاد کشور ایتالیا به حساب بیاید.

کارخانه فیات در سال ۱۹۱۰ در نیویورک ساخته شد و تولید ان در سال ۱۹۱۷ یعنی با اغاز جنگ جهانی اول متوقف شد.

فیات ۵۰۹ در سال ۱۹۲۸ ساخته شد. خودرو های کم مصرف فیات در سال ۱۹۳۰ معرفی شد و دو نمونه به بازار عرضه شد که با استقبال مردم مواجه شد. با آغاز جنگ جهانی دوم و رکود فیات و در گذشت انلی این شرکت مجبود به ساخت خودرو های نظامی برای ارتش کشور خود شد و هواپیمای نظامی سی‌آر.۴۲ را نیز تولید و عرضه کرد.

پس از درگذشت انلی ریاست شرکت به ویتوریو والتا واگذار شد. فیات ۴ اچ‌پی اولین خودرو ساخته شده در زمان ریاست وی بود. این خودرو هم الهام گرفته از خودرو های بنز است که کارل بنز ان را طراحی کرده بود.

زمانی که جنگ پایان یافتشرکت فیات با ویتوریو والتا به کار خود ادامه داد و همچنین شروع کرد به پژوهش برای استراتژی‌های جدید در سال های بعد با تولیدات جدیدی که انجام داد بسیار مشهور شد و به قطب صنعتی و اقتصادی در ایتالیا تبدیل شد.

در دهه ۱۹۶۰ فیات به دنبال موفقیت های پشت سر هم بود. و مدل های فیات ۱۵۰۰، فیات ۱۸۰۰،فیات ۱۳۰۰ را عرضه کرد. و زمانی که محصولات شرکت خود را صادر کرد و بازار جهانی پیوست.

جیانی آنیلی نوه جووانی به مقام ریاست این شرکت رسید بخاطر اینکه این شرکت از اول به صورت خانوادگی مدیریت میشد و او راه پدربزرگش را ادامه داد.

با گذشت ۱۱۰ سال پس از تاسیس، این شرکت توانست به‌ مقام بزرگ‌ترین خودروساز ایتالیا و ششمین خودروساز بزرگ جهان، دست پیدا کند.

سرمایه های شرکت فیات اکثراً در بیرون از کشور خودش (ایتالیا) و در فاصله حدودی، ۵ ساعته از خودش در جایی نام آشنا یعنی برزیل بود.

شرکت فیات در کشور های نظیر لهستان و آرژانتین دارای کارخانجات تولیدی بود.

شرکت فیات گذشته بلندی در واگذار کردن حق امتیاز به دولت ها و شرکت های دیگر بدون در نظر گرفتن سیاست محلی در کشور آن‌ها، داشت.

شرکت فیات در گذشته بیش از ۱۰۰ سال فعالیت شرکت های زیادی را خریداری کرد.

شرکت فیات در سال ۱۹۶۸ لانچیا را به دست اورد، یک سال بعد فراری را خرید، ۱۸ سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۶ شرکت آلفا رومئو را از کشور ایتالیا خریداری کرد. خودروسازی مازراتی را در ۱۹۹۳ گرفت. در سال ۲۰۱۱ نیز به‌ترتیب کرایسلر، دوج و جیپ را گرفت. صنایع فیات که تابعه شرکت فیات بود نیز توانست صاحب سهام شرکت ایوکو آن هم ۸۹٫۹٪ درصد آن را از آن خود کند. در پی ساخت گروه فیات کرایسلر اتومبیلز، از تاریخ ۲۷ ژانویه در سال ۲۰۱۴ دو شرکت فیات و کرایسلر به همراه تمام شرکت های زیر مجموعه و فرعی و شرکت های تابعه زیر مجموعه این گروه خودروسازی قرار  گرفتند که توسط فیات مدیریت میشد.

پس از آن با تلفیق پی اس ای فیات کرایسلر، اسلانتیس ساخته شد.