بادام هندی
بادام هندی (نام علمی: Anacardium occidentale) درختی گرمسیری و همیشه سبز است. گیاه مولد بادام هندی درختی با جثه متوسط با ارتفاع بین 7 تا 15 متر است و هنگامی که آنها شروع به میوه دادن میکنند، تا حدود 30 سال میوه های فصلی دارند.
بادام هندی میوه استوایی بومی برزیل است که شرایط مناسبی برای کشت در مناطق کوچک مانند مزارع دارد. این گیاه در برابر خشکسالی مقاوم است، زیرا ریشههای آن میتوانند برای تسهیل جمعآوری آب عمیق شوند.
اطلاعات رشد و کاشت
کاشت بادام هندی از جزایر کارائیب و شمال شرق برزیل سرچشمه میگیرد اما امروزه در چندین نواحی گرمسیری دیگر جهان، بیشتر در آفریقا، هند و آسیای جنوب شرقی نیز کشت میشود. درختان بادام هندی میتوانند تا ارتفاع 6 الی 12 متر رشد کنند. برگ های همیشه سبز آن بیضی شکل، چرمی و سبز تیره است.
میوههای این درخت یا سیب بادام هندی، مانند فلفل دلمهای بیضی شکل و به رنگ زرد، نارنجی یا قرمز میباشد که خوراکی نیست. میوه واقعی، آن چیزی که ما آن را بادام هندی مینامیم، به انتهای سیب بادام هندی متصل شده است.
درختان بادام هندی را میتوان از طریق بذر و پیوند پرورش داد. برای تکثیر آن از بذر، به یک مهره (دانه) بدون پوست بالغ نیاز دارید. این دانه ها تا 4 ماه زنده میمانند. اگر بذر تازه درخت را جمع آوری کردهاید، آن را به مدت 3 روز در آفتاب خشک کنید و قبل از کاشت یک شب در آب خیس کنید و سپس بکارید. بذرها از 4 روز تا 3 هفته جوانه میزنند.
شرایط اقلیمی مناسب جهت کاشت
درختان بادام هندی گرمسیری هستند و نسبت به سرما بسیار حساس میباشند. درختان در طیف گستردهای از مناطق آب و هوایی بین عرض های جغرافیایی 25 درجه شمالی و جنوبی رشد میکنند. اگرچه بادام هندی میتواند دمای بالا را تحمل کند، اما میانگین ماهانه 25 درجه سانتیگراد به عنوان بهینه در نظر گرفته میشود. بارندگی سالانه 1000 میلیمتر برای رشد درخت مناسب است؛ در صورتیکه 1500 تا 2000 میلیمتر نیز میتواند بهینه در نظر گرفته شود.
درخت بادام هندی سیستم ریشهای توسعه یافتهای دارد و میتواند شرایط خشکی را تحمل کند. بارش باران در فصل گلدهی به دلیل آنتراکنوز و کپک زدن سبب از بین رفتن گل میشود. در هنگام برداشت، باران و هوای ابری سبب پوسیدگی و منع جوانه زدن بادام ها میشود. آجیل زمانی که روی خاک مرطوب قرار میگیرد در عرض 4 روز جوانه میزند.
الزامات رشد
آفتاب
درخت بادام هندی به حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد. در سایه به کندی رشد میکند و میوه نمیدهد.
خاک
برای کاشت بادام هندی، خاک شنی با سطح pH در حدود 5 الی 6.5 مناسب است. هرگز درخت بادام هندی را در خاک غنی از رس پرورش ندهید. در مورد درخت بادام هندی در حال رشد، خاکی که استفاده میکنید باید به خوبی زهکشی شده باشد تا آب به آرامی در آن جریان یابد.
آب
درختان بادام هندی پس از استقرار، اگر به طور منظم آبیاری شوند، میوه بیشتری تولید میکنند. در طول تابستان هر هفته دو بار عمیق آبیاری کنید که البته لازم است میزان آبیاری را در فصل زمستان کاهش دهید. آبیاری بیش از حد میتواند به درخت بادام هندی آسیب برساند یا حتی آن را از بین ببرد؛ بنابراین فقط در صورتی آبیاری کنید که خاک خشک شده باشد و اجازه دهید خاک، بین دورههای آبیاری خشک شود.
کود
در کاشت بادام هندی، درخت برای رشد و تولید میوه نیاز به استفاده منظم از کود دارد. در طول فصل رشد هر دو ماه یکبار از کود در اطراف پایه درخت استفاده کنید. همچنین سالی یکبار کمپوست یا کود دامی مزرعهای به وزن حدود 15 کیلوگرم روی سطح خاک به درخت بالغ بریزید.
خواص
بهبود عملکرد مغز
مغز فعالترین اندام در بدن ما محسوب میشود که برای فعال ماندن نیاز به تأمین مداوم اسیدهای چرب از طریق رژیم غذایی دارد. بادام هندی سرشار از مواد مغذی است که به تقویت عملکرد مغز و حافظه شما کمک میکند؛ بنابراین مصرف روزانه بادام هندی منجر به بهبود عملکرد مغز میشود.
کنترل وزن
بادام هندی سرشار از کالری، پروتئین و فیبر است که جلوی گرسنگی را میگیرد و شما را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه میدارد که این موضوع به نوبه خود در پیشگیری از پرخوری مؤثر است.
از آنجایی که آجیل ها کالری بالایی دارند، در صورتی که در حد اعتدال مصرف نشوند، منجر به افزایش وزن خواهند شد.
بهبود سلامت پوست
بادام هندی سرشار از سلنیوم، روی، آهن و آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانهای موجود در بادام هندی مواد شیمیایی مضر را از بین میبرند و سبب ترمیم بافت ها میشوند. این موضوع به نوبه خود به جوان و شاداب نگه داشتن پوست کمک میکند.
همچنین مس موجود در این آجیل مغذی سبب بهبود تولید الاستین و کلاژن میشود. کلاژن نوعی پروتئین ساختاری است که مسئول خاصیت ارتجاعی پوست است؛ بنابراین، وارد کردن بادام هندی به رژیم غذایی سبب بهبود سلامت پوست شما میشود.
مدیریت دیابت
بادام هندی احتمالاً حاوی مقادیر بسیار کم قند و بدون کلسترول مضر است که آن را برای افراد مبتلا به دیابت بیخطر میکند. با این حال، تنها ۴ تا ۵ عدد بادام هندی در روز توسط متخصصان تغذیه توصیه میشود.
قلب
بادام هندی منبع خوبی از چربیهای غذایی سالم است که برای جذب ویتامینهای محلول در چربی (ویتامین A، D، E و K) و تولید اسیدهای چرب ضروری برای رشد مغز، حیاتی هستند. چربیهای سالم شامل چربیهای غیراشباع تکی و چربیهای غیراشباع چندگانه هستند. آنها برای قلب مفید هستند و در صورت مصرف به مقدار مناسب حتی در افراد دیابتی به کاهش کلسترول بد کمک میکنند.
کلسترول LDL میتواند در نتیجه مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده افزایش یابد و تهدیدی بزرگ برای افرادی است که از بیماریهای قلبی عروقی مانند تصلب شرایین (معروف به سخت شدن شریانها) رنج میبرند.
انتخاب چربیهای غیراشباع بهجای چربیهای اشباع، سطح کلسترول HDL را افزایش میدهد، سطح تری گلیسیرید را کاهش میدهد و همچنین به طور مفیدی فشار خون را کاهش میدهد. گنجاندن آجیلهایی مانند بادام هندی، ماهی و روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و روغن کانولا در رژیم غذایی میتواند این چربیهای غیراشباع سالم را برای بدن فراهم کند.
تقویت سیستم ایمنی
بادام هندی سرشار از روی (زینک) و ویتامینهای گوناگون است که بدن شما را سالم نگه میدارد. روی ترکیبی مفید در تقویت سیستم ایمنی محسوب میشود که وجود آن برای فرآیندهای اساسی بدن حیاتی است. مصرف منظم و روزانه این آجیل میتواند به شما در دریافت زینک مورد نیاز و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
تقویت استخوانها
بادام هندی سرشار از پروتئین ها و مواد معدنی مانند مس و کلسیم است که به استخوانهای ما استحکام بخشیده و آنها را قویتر میکند. مس با سنتز کلاژن به انعطافپذیر نگه داشتن مفاصل و استخوانها کمک میکند. علاوه بر این، مس به همراه منیزیم در شکلگیری استخوان ها نیز مؤثر است.
ارزش غذایی
در 100 گرم بادام هندی مواد مغذی و ویتامینهای زیر وجود دارد: