تهران 1500 (پویانمایی): تفاوت میان نسخهها
(مقاله) |
جز (جایگزینی متن - 'ت' به 'ت') |
||
خط ۳: | خط ۳: | ||
تهران 1500 به [[کارگردانی]] [[بهرام عظیمی]] و [[تهیهکنندگی]] [[عبدالحسین ابوالحسنی]] در سال 1392 در گونه [[کمدی]] در سینماهای [[ایران]] با چند سال [[تاخیر]] پس از ساخت اولین بار در [[تاریخ]] ۲۳ [[اسفند]] ۱۳۹۱ به [[نمایش]] درآمد. این اثر درگونه کمدی و در مدتزمان 80 [[دقیقه]] و به زبان [[فارسی]] تهیه شد. | تهران 1500 به [[کارگردانی]] [[بهرام عظیمی]] و [[تهیهکنندگی]] [[عبدالحسین ابوالحسنی]] در سال 1392 در گونه [[کمدی]] در سینماهای [[ایران]] با چند سال [[تاخیر]] پس از ساخت اولین بار در [[تاریخ]] ۲۳ [[اسفند]] ۱۳۹۱ به [[نمایش]] درآمد. این اثر درگونه کمدی و در مدتزمان 80 [[دقیقه]] و به زبان [[فارسی]] تهیه شد. | ||
پویانمایی تهران 1500 به روایت داستانی در دنیای آینده میپردازد که [[حوادث]] آن در شهر تهران میگذرد. شخصیتهای این فیلم سینمایی از روی بازیگران واقعی سینمای ایران ساخته شدهاند که در طراحی [[چهره]] نیز به این اشخاص شباهت دارند و [[صداگذاری]] | پویانمایی تهران 1500 به روایت داستانی در دنیای آینده میپردازد که [[حوادث]] آن در شهر تهران میگذرد. شخصیتهای این فیلم سینمایی از روی بازیگران واقعی سینمای ایران ساخته شدهاند که در طراحی [[چهره]] نیز به این اشخاص شباهت دارند و [[صداگذاری]] شخصیتها، توسط همین [[بازیگر|بازیگران]] انجام شده است. ازجمله این بازیگران میتوان به [[مهران مدیری]]، [[هدیه تهرانی]]، [[بهرام رادان]] و [[محمدرضا شریفینیا]] اشاره کرد. | ||
== خلاصه == | == خلاصه == |
نسخهٔ کنونی تا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۰۶
تهران ۱۵۰۰ اولین فیلم سینمایی ایرانی است که با شیوه پویانمایی ساخته شده است.
تهران 1500 به کارگردانی بهرام عظیمی و تهیهکنندگی عبدالحسین ابوالحسنی در سال 1392 در گونه کمدی در سینماهای ایران با چند سال تاخیر پس از ساخت اولین بار در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ به نمایش درآمد. این اثر درگونه کمدی و در مدتزمان 80 دقیقه و به زبان فارسی تهیه شد.
پویانمایی تهران 1500 به روایت داستانی در دنیای آینده میپردازد که حوادث آن در شهر تهران میگذرد. شخصیتهای این فیلم سینمایی از روی بازیگران واقعی سینمای ایران ساخته شدهاند که در طراحی چهره نیز به این اشخاص شباهت دارند و صداگذاری شخصیتها، توسط همین بازیگران انجام شده است. ازجمله این بازیگران میتوان به مهران مدیری، هدیه تهرانی، بهرام رادان و محمدرضا شریفینیا اشاره کرد.
خلاصه
داستان پویانمایی تهران 1500 درمورد دختری است که برای برآورده کردن آرزوی پدربزرگ 160 ساله خود، که گمان میکند زمان مرگش فرا رسیده، تحصیل در کره ماه را رها کرده و به تهران میآید. اکبرپآقا آرزو دارد که پس از مرگش در قطعه هنرمندان دفن شود و نازی، نوه او باید هنرمند بودن پدربزرگ خود را به مسئولین مربوطه اثبات کند. نازی در این راه با یک راننده تاکسی به نام جواد آشنا میشود...
عوامل
نویسنده: امیرمسعود علمداری، بهرام عظیمی
تهیهکننده: محمد ابوالحسنی و عبدالحسین ابوالحسنی
تدوین: بهرام عظیمی و مهدی حسینیوند
تولید شده در: شرکت نسل اندیشه سبز
توزیعکننده: فیلمیران
بازیگران و صداپیشگان
افراد زیر به عنوان بازیگر و صداپیشه در صداگذاری انیمیشن تهران 1500 همکاری داشتهاند:
- مهران مدیری در نقش اکبر آقا
- بهرام رادان در نقش جواد
- محمدرضا شریفینیا در نقش عنایت
- گوهر خیراندیش در نقش گوهر و ملینا
- حبیب رضایی در نقش نادر
- مهتاب نصیرپور در نقش مادر جواد
- حسام نواب صفوی در نقش پویا
- ماشااله شاهمرادیزاده در نقش پیرمرد
- محسن رسولاف در نقش عکاس
- هدیه تهرانی در نقش نازی
- سیروس کهورینژاد
- امیر کربلایی
- حجت شرقیپور
- الهام جعفرنژاد
- زهرا اکرمی
نقد و بررسی
فیلم پر است از شوخیهای جالب: از شوخی با فیلمسازان معاصر ایرانی که عکسشان را در موزه گذاشته اند، تا شوخی با نیروی انتظامی و گشت ارشاد که در سال 1500 با پیشرفتهای وسایل حمل و نقل و سیستمهای جاسوسی کافی است تا دختر و پسری نزدیک هم بنشینند تا همان لحظه گشت ارشاد جلویشان سبز شود و ازشان بخواهد فاصله ایمنی را رعایت کنند.
عظیمی در اثر خود، از شوخی با فرهنگ ایرانی هم نمیگذرد. فرهنگی که حتی در زمانی که همه چیز مدرن شده و تکنولوژی همهجا را فراگرفته سنتهای خود را حفظ کرده است. فرهنگی که در آن در میان بزرگراههای هوایی و ماشینهای پرنده و آسمان خراشهای بسیار نظیر برج میلاد، همچنان صدای اذان از گلدسته مساجد آن شنیده میشود. فرهنگی که دامن کوتاه را حتی برای رباتها هم مناسب نمیداند. فرهنگی که پسران آن هنوز هم غیرتی و متعصب هستند. فرهنگی که با وجود انواع غذاهای عجیب مثل پیتزا مرموز هنوز هم به دنبال گوشتکوب الکترونیکی است و بسیاری مثالهایی از این دست.
تهران 1500 خلاقیتهای بسیاری دارد مثل استفاده از چهرههای معروف سینمایی به جای شخصیتهای کارتونی. عظیمی در این مورد میگوید برای آنکه بتواند چهره بازیگران و حرکاتشان را به درستی به صورت انیمیشن در آورد به همراه گروهش تمام فیلمهای آن ها را تماشا کرده است تا نتیجه کار به واقعیت نزدیک شود که باید گفت در این زمینه موفق هم بوده است.
این انیمیشن با آن که بیشتر از این که به داستان فیلم بپردازد، خیلی از زمان خود را صرف شناساندن سال 1500 و تغییرات آن دوران میکند، اما به عنوان یک پویانمایی ایرانی کار بسیار قابل قبولی است که در حد و اندازههای صنعت پویانمایی ایران فیلم باکیفیتی است که میتوان از دیدن آن لذت برد. فیلم، اولین کار بلند بهرام عظیمی است و خود او هم معترف است که خیلی جاهایش میلنگد اما با وجود مشکلات بسیاری که داشته، همین قدر در توانش بوده است.
این تلاش عظیمی و 270 نفری که به او در این کار یاری رساندند، قابل ستایش است و قطعاً تهران 1500 گام بلندی در صنعت پویانمایی ایران است.[۱]
منابع
- ↑ نقد و بررسی فیلم تهران 1500 [برداشته شده در 26 مهر 1402]