درخواست اصلاح

لوومیلناسیپران: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'ی های' به 'ی‌های')
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''لوومیلناسیپران''' (به انگلیسی: Levomilnacipran) یک داروی ضد افسردگی است که از طریق مهار بازجذب مجدد سروتونین و نوراپی‌نفرین (SNRI) عمل می‌کند. این دارو جهت درمان اختلال افسردگی ماژور استفاده می‌شود.
'''لوومیلناسیپران''' (به انگلیسی: Levomilnacipran) یک [[دارو]]<nowiki/>ی ضد [[افسردگی]] است که از طریق مهار بازجذب مجدد [[سروتونین]] و [[نوراپی‌نفرین]] (SNRI) عمل می‌کند. این [[دارو]] جهت [[درمان]] اختلال [[افسردگی ماژور]] استفاده می‌شود.
[[پرونده:ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران.png|جایگزین=ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران|بندانگشتی|ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران{{دارو|عنوان دارو=لوومیلناسیپران(به انگلیسی: Levomilnacipran)|نام‌های تجاری=Fetzima|شکل دارو=کپسول|روش مصرف دارو=خوراکی|کد ATC=None|فرمول شیمیایی=C۱۵H۲۲N۲O۱|جرم مولی=۲۴۶٫۳۵۴ g·mol−1}}]]
[[پرونده:ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران.png|جایگزین=ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران|بندانگشتی|ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران{{دارو|عنوان دارو=لوومیلناسیپران(به انگلیسی: Levomilnacipran)|نام‌های تجاری=Fetzima|شکل دارو=کپسول|روش مصرف دارو=خوراکی|کد ATC=None|فرمول شیمیایی=C۱۵H۲۲N۲O۱|جرم مولی=۲۴۶٫۳۵۴ g·mol−1}}]]
از دارویی مشابه با این دارو به نام میلناسیپران برای درمان اختلال درد مزمن به نام فیبرومیالژی استفاده می‌شود. برای درمان فیبرومیالژی نباید از لوومیلناسیپران استفاده شود.
از دارویی مشابه با این دارو به نام [[میلناسیپران]] برای [[درمان]] اختلال درد مزمن به نام [[فیبرومیالژی]] استفاده می‌شود. برای درمان فیبرومیالژی نباید از لوومیلناسیپران استفاده شود.


== مقدار مصرف ==
== مقدار مصرف ==


* '''افسردگی:''' ابتدا 20 میلی گرم یک بار در روز به مدت 2 روز؛ افزایش 40 میلی گرم یک بار در روز؛ سپس ممکن است در فواصل 2 روزه یا بیشتر 40 میلی گرم افزایش یابد.
* '''[[افسردگی]]:''' ابتدا 20 [[میلی‌گرم]] یک بار در [[روز]] به مدت 2 روز؛ افزایش 40 میلی گرم یک بار در روز؛ سپس ممکن است در فواصل 2 روزه یا بیشتر 40 میلی‌گرم افزایش یابد.


* '''دوز نگهدارنده:''' 40 تا 120 میلی گرم یک بار در روز.
* '''دوز نگهدارنده:''' 40 تا 120 میلی گرم یک بار در روز.
خط ۱۱: خط ۱۱:
* '''حداکثر:''' 120 میلی گرم در روز
* '''حداکثر:''' 120 میلی گرم در روز


* '''قطع درمان:''' هنگام قطع داروهای ضد افسردگی که مصرف آن‌ها بیش از 3 هفته به طول انجامیده است، برای به حداقل رساندن علائم ترک و سندروم ویدرال، دوز دارو را به تدریج کاهش دهید.
* '''قطع [[درمان]]:''' هنگام قطع داروهای ضد [[افسردگی]] که مصرف آن‌ها بیش از 3 [[هفته]] به طول انجامیده است، برای به حداقل رساندن علائم ترک و [[سندروم ویدرال]]، دوز [[دارو]] را به تدریج کاهش دهید.


== تداخلات دارویی ==
== تداخلات دارویی ==


* سیبوترامین
* [[سیبوترامین]]


* پالونوسترون
* [[پالونوسترون]]


* دولاسترون
* [[دولاسترون]]


* تاپنتادول
* [[تاپنتادول]]


* دکس فن فلورامین  
* دکس فن فلورامین  
خط ۲۷: خط ۲۷:
* آمی تریپتیلین  
* آمی تریپتیلین  


* آیوپامیدول  
* [[آیوپامیدول]]


* اندانسترون  
* [[اندانسترون]]


* ایمی پرامین  
* ایمی پرامین  


* بوسپیرون  
* [[بوسپیرون]]


* پاروکستین  
* [[پاروکستین]]


* کوبیسیستات  
* کوبیسیستات  


* تلاپرویر  
* [[تلاپرویر]]


* مازیندول  
* [[مازیندول]]


* ترولیندومایسین  
* [[ترولیندومایسین]]


* ماهونگ  
* [[ماهونگ]]


* لاسمیدیتان  
* [[لاسمیدیتان]]


* ورتیوکستین  
* [[ورتیوکستین]]


* فن دی مترازین  
* فن دی مترازین  


* بنزفتامین  
* [[بنزفتامین]]


* دس ونلافاکسین  
* دس ونلافاکسین  


* میلناسیپران  
* [[میلناسیپران]]


* میبفرادیل  
* [[میبفرادیل]]


* فروواتریپتان  
* [[فروواتریپتان]]


* میرتازاپین  
* [[میرتازاپین]]


* ناراتریپتان  
* [[ناراتریپتان]]


* پنتازوسین  
* [[پنتازوسین]]


* سریتینیب  
* [[سریتینیب]]


* لورکاسرین  
* لورکاسرین  
خط ۸۵: خط ۸۵:
* مت آمفتامین  
* مت آمفتامین  


* پروپوکسیفن  
* [[پروپوکسیفن]]


* رمی فنتانیل  
* رمی فنتانیل  
خط ۹۱: خط ۹۱:
* فنیل پروپانولامین  
* فنیل پروپانولامین  


* تریپتوفان  
* [[تریپتوفان]]


* نلفیناویر  
* [[نلفیناویر]]


* آمپرناویر  
* [[آمپرناویر]]


* بوسپرویر  
* بوسپرویر  
خط ۱۰۱: خط ۱۰۱:
* تلیترومایسین  
* تلیترومایسین  


* ایزوکربوکسازید  
* [[ایزوکربوکسازید]]


* راساژیلین (رازاگیلین)  
* راساژیلین (رازاگیلین)  


* سافینامید  
* [[سافینامید]]


* مپریدین  
* مپریدین  


* فنلزین  
* [[فنلزین]]


* پروتریپتیلین  
* پروتریپتیلین  


* ایندیناویر  
* [[ایندیناویر]]


* ریتوناویر  
* [[ریتوناویر]]


* سوفنتانیل  
* [[سوفنتانیل]]


* التریپتان  
* التریپتان  


* نفازودون  
* [[نفازودون]]


* ایدلالیزیب  
* ایدلالیزیب  


* متریزامید  
* [[متریزامید]]


* آموکساپین  
* [[آموکساپین]]


* فنترمین  
* فنترمین  
خط ۱۳۳: خط ۱۳۳:
* اس سیتالوپرام  
* اس سیتالوپرام  


* فنتانیل  
* [[فنتانیل]]


* زولمی
* زولمی


* تریپتان  
* [[تریپتان]]


* ارگوتامین  
* [[ارگوتامین]]


* لینزولید  
* لینزولید  
خط ۱۴۷: خط ۱۴۷:
* نورتریپتیلین  
* نورتریپتیلین  


* ونلافاکسین  
* [[ونلافاکسین]]


* کلاریترومایسین  
* کلاریترومایسین  


* کلومیپرامین  
* [[کلومیپرامین]]


* متیلن بلو  
* متیلن بلو  


* گل راعی  
* [[گل راعی]]


* دی هیدرو ارگوتامین  
* دی هیدرو ارگوتامین  


* ریزاتریپتان  
* [[ریزاتریپتان]]


* سلژیلین  
* [[سلژیلین]]


* فلووکسامین  
* [[فلووکسامین]]


* فورازولیدون  
* [[فورازولیدون]]


* گرانیسترون  
* [[گرانیسترون]]


* پروکاربازین
* پروکاربازین


* ترازودون  
* [[ترازودون]]


* ترامادول  
* [[ترامادول]]


* ترانیل سیپرومین  
* ترانیل سیپرومین  
خط ۱۷۹: خط ۱۷۹:
* تریمی پرامین
* تریمی پرامین


* دسیپرامین  
* [[دسیپرامین]]  


* راموسیروماب  
* راموسیروماب  


* اولیندومایسین  
* [[اولیندومایسین]]


* نتوپیتانت
* [[نتوپیتانت]]


== هشدارها ==
== هشدارها ==
قبل از مصرف این دارو در صورت وجود هر یک از موارد زیر از مصرف دارو خودداری نمایید:
قبل از مصرف این [[دارو]] در صورت وجود هر یک از موارد زیر از مصرف دارو خودداری نمایید:


* اگر به لوومیلنانسیپران یا میلناسیپران (ساوالا) حساسیت دارید، نباید از لوومیلناسیپران استفاده کنید.
* اگر به لوومیلنانسیپران یا میلناسیپران ([[ساوالا]]) [[حساسیت]] دارید، نباید از لوومیلناسیپران استفاده کنید.


* در طی 7 روز قبل یا 14 روز پس از مصرف مهار کننده MAO، از لوومیلناسیپران استفاده نکنید. تداخل دارویی خطرناک می‌تواند بین این داروها رخ دهد. مهار کننده های MAO شامل ایزوکربوکسازید، لانزولید، متیلن بلو تزریقی، فنلزین، راساژیلین، سلژیلین و ترانیل سیپرومین است.
* در طی 7 روز قبل یا 14 روز پس از مصرف مهار کننده MAO، از لوومیلناسیپران استفاده نکنید. تداخل دارویی خطرناک می‌تواند بین این [[دارو]]<nowiki/>ها رخ دهد. مهار کننده های MAO شامل ایزوکربوکسازید، [[لانزولید]]، متیلن بلو تزریقی، [[فنلزین]]، [[راساژیلین]]، [[سلژیلین]] و ترانیل سیپرومین است.


=== هشدارهای مهم روانپزشکی ===
=== هشدارهای مهم روانپزشکی ===
داروهای ضد افسردگی خطر ابتلا به افكار و رفتار خودكشی را در بین كودكان، نوجوانان و بزرگسالان جوان (18 تا 24 سال) مبتلا به اختلال افسردگی  (MDD) و سایر اختلالات روانی افزایش می‌دهند. قبل از تجویز این دارو این خطر را در نظر بگیرید. نظارت جدی بر بدتر شدن شرایط بالینی بیمار، خودکشی یا تغییرات غیر معمول در رفتار، به ویژه در چند ماه اولیه درمان یا در طی دوره های تنظیم دوز (افزایش یا کاهش)، باید انجام شود. استفاده از این دارو در کودکان هنوز توسط FDA تأیید نشده است.
داروهای ضد [[افسردگی]] خطر ابتلا به افكار و رفتار خودكشی را در بین كودكان، نوجوانان و بزرگسالان جوان (18 تا 24 سال) مبتلا به اختلال افسردگی  (MDD) و سایر اختلالات روانی افزایش می‌دهند. قبل از تجویز این [[دارو]] این خطر را در نظر بگیرید. نظارت جدی بر بدتر شدن شرایط بالینی بیمار، خودکشی یا تغییرات غیر معمول در رفتار، به ویژه در چند [[ماه]] اولیه [[درمان]] یا در طی دوره های تنظیم دوز (افزایش یا کاهش)، باید انجام شود. استفاده از این دارو در کودکان هنوز توسط FDA تأیید نشده است.


== عوارض جانبی ==
== عوارض جانبی ==
'''خطر خونریزی:''' ممکن است نقص در تجمع پلاکتی منجر به افزایش خطر خونریزی شود؛ به خصوص اگر این دارو همزمان با آسپیرین، NSAID ها، وارفارین یا سایر داروهای ضد انعقاد مصرف شود. خونریزی مربوط به استفاده از SNRI از بروز کبودی جزئی تا خونریزی تهدید کننده زندگی با مصرف این دارو، گزارش شده است.
'''خطر خونریزی:''' ممکن است نقص در تجمع پلاکتی منجر به افزایش خطر خونریزی شود؛ به خصوص اگر این [[دارو]] همزمان با [[آسپیرین]]، NSAID ها، [[وارفارین]] یا سایر داروهای ضد انعقاد مصرف شود. خونریزی مربوط به استفاده از SNRI از بروز کبودی جزئی تا خونریزی تهدید کننده زندگی با مصرف این [[دارو]]، گزارش شده است.


'''آثار قلبی و عروقی:''' مصرف این دارو ممکن است فشار خون و ضربان قلب بیمار را افزایش دهد. فشار خون و ضربان قلب باید قبل از شروع درمان و پس از شروع مصرف به صورت دوره‌ای ارزیابی شود. در افراد با فشار خون بالا یا تاکی کاردی، کاهش میزان دوز یا قطع تدریجی دارو را در نظر بگیرید. این دارو در بیماران با فشار خون بالا، تاکی آریتمی (به عنوان مثال فیبریلاسیون دهلیزی) یا سایر بیماری های قلبی عروقی با احتیاط استفاده شود.
'''آثار قلبی و عروقی:''' مصرف این دارو ممکن است [[فشار خون]] و ضربان [[قلب]] بیمار را افزایش دهد. فشار خون و ضربان قلب باید قبل از شروع درمان و پس از شروع مصرف به صورت دوره‌ای ارزیابی شود. در افراد با فشار خون بالا یا [[تاکی کاردی]]، کاهش میزان دوز یا قطع تدریجی دارو را در نظر بگیرید. این دارو در بیماران با فشار خون بالا، تاکی آریتمی (به عنوان مثال فیبریلاسیون دهلیزی) یا سایر بیماری‌های قلبی عروقی با احتیاط استفاده شود.


'''شکستگی:''' در بیمارانی که داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند، احتمال شکستگی استخوان وجود دارد. اگر یک بیمار تحت درمان با داروهای ضد افسردگی، درد غیرقابل توجیه استخوان، درد نقطه‌ای، تورم یا کبودی دارد، احتمال بروز شکستگی ممکن است.
'''شکستگی:''' در بیمارانی که داروهای ضد [[افسردگی]] استفاده می‌کنند، احتمال شکستگی استخوان وجود دارد. اگر یک بیمار تحت درمان با داروهای ضد افسردگی، درد غیرقابل توجیه [[استخوان]]، درد نقطه‌ای، تورم یا کبودی دارد، احتمال بروز شکستگی ممکن است.


'''آثار چشمی:''' این دارو ممکن است سبب گشاد شدن خفیف عروق چشمی شود که این امر در افراد مستعد می‌تواند به گلوکوم با زاویه باریک منجر شود.
'''آثار چشمی:''' این [[دارو]] ممکن است سبب گشاد شدن خفیف عروق چشمی شود که این امر در افراد مستعد می‌تواند به [[گلوکوم]] با زاویه باریک منجر شود.


'''سندرم سروتونین:''' احتمال بروز سندروم سروتونین(SS) با عوامل سروتونرژیک (به عنوان مثال SSRI ها و SNRI ها)، به ویژه هنگامی که در ترکیب با سایر عوامل سروتونرژیک یا عوامل موثر بر متابولیسم سروتونین (مثلاً مهارکننده های MAO برای معالجه اختلالات روانپزشکی، استفاده می‌شود، وجود دارد. بیماران را از نظر بروز علائم سندروم سروتونین مانند تغییرات وضعیت روانی  (مثلاً اضطراب، توهم، هذیان و اغما)، بی ثباتی اتونوم (تاکی کاردی، فشار خون ناپایدار و دیافورز)، تغییرات عصبی - عضلانی (مثلا لرزش)، علائم دستگاه گوارش (به عنوان مثال حالت تهوع، استفراغ یا اسهال) و یا تشنج تحت نظر قرار دهید. در صورت بروز علائم، بلافاصله درمان را قطع کنید.
'''سندرم سروتونین:''' احتمال بروز [[سندروم سروتونین]](SS) با عوامل سروتونرژیک (به عنوان مثال SSRI ها و SNRI ها)، به ویژه هنگامی که در ترکیب با سایر عوامل سروتونرژیک یا عوامل موثر بر [[متابولیسم]] سروتونین (مثلاً مهارکننده های MAO برای معالجه اختلالات روانپزشکی، استفاده می‌شود، وجود دارد. بیماران را از نظر بروز علائم سندروم سروتونین مانند تغییرات وضعیت روانی  (مثلاً [[اضطراب]]، [[توهم]]، [[هذیان]] و [[اغما]])، بی ثباتی اتونوم (تاکی کاردی، [[فشار خون]] ناپایدار و دیافورز)، تغییرات عصبی - عضلانی (مثلا لرزش)، علائم [[دستگاه گوارش]] (به عنوان مثال [[حالت تهوع]]، [[استفراغ]] یا [[اسهال]]) و یا تشنج تحت نظر قرار دهید. در صورت بروز علائم، بلافاصله [[درمان]] را قطع کنید.


'''احتباس ادراری:''' این دارو ممکن است سبب افزایش احتباس ادراری شود. به بیمار توصیه نمایید که در صورت بروز علائم مشکلات ادراری گزارش کند. بیماران مستعد ابتلا به اختلالات انسداد ادراری این دارو را با احتیاط استفاده نمایند.
'''احتباس ادراری:''' این دارو ممکن است سبب افزایش احتباس ادراری شود. به [[بیمار]] توصیه نمایید که در صورت بروز علائم مشکلات ادراری گزارش کند. بیماران مستعد ابتلا به اختلالات انسداد ادراری این [[دارو]] را با احتیاط استفاده نمایند.


== موارد احتیاط ==
== موارد احتیاط ==
در صورت وجود هر یک از موارد زیر حتما به پزشک خود اطلاع دهید:
در صورت وجود هر یک از موارد زیر حتما به [[پزشک]] خود اطلاع دهید:


* گلوکوم
* [[گلوکوم]]


* مشکلات قلبی  
* مشکلات قلبی  


* فشار خون بالا
* [[فشار خون]] بالا


* سکته مغزی
* [[سکته مغزی]]


* مشکلات خونریزی
* مشکلات خونریزی
خط ۲۲۵: خط ۲۲۵:
* مشکلات ادراری
* مشکلات ادراری


* بیماری کلیوی
* [[بیماری]] کلیوی


* تشنج
* [[تشنج]]


* کاهش میزان سدیم در خون
* کاهش میزان [[سدیم]] در [[خون]]


* اختلال دو قطبی (افسردگی مانیک)
* اختلال دو قطبی ([[افسردگی]] مانیک)


* اگر در خانواده شما سابقه افسردگی، رفتار مانیک یا خودکشی وجود داشته باشد.
* اگر در خانواده شما سابقه افسردگی، رفتار مانیک یا خودکشی وجود داشته باشد.


* اگر الکل می‌نوشید.
* اگر [[الکل]] می‌نوشید.


== زمان مراجعه به پزشک ==
== زمان مراجعه به پزشک ==
این دارو همراه با تأثیرات لازم، ممکن است اثرات ناخواسته‌ای ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز آن‌ها ممکن است احتیاج به مراقبت پزشکی باشد. در صورت مصرف این دارو و بروز عوارض زیر فوراً با پزشک خود مشورت کنید:
این [[دارو]] همراه با تأثیرات لازم، ممکن است اثرات ناخواسته‌ای ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز آن‌ها ممکن است احتیاج به مراقبت پزشکی باشد. در صورت مصرف این [[دارو]] و بروز عوارض زیر فوراً با [[پزشک]] خود مشورت کنید:


=== عوارض عمومی ===
=== عوارض عمومی ===


* دشواری در ادرار کردن
* دشواری در [[ادرار]] کردن


* ضربان قلب یا نبض سریع و یا نامنظم
* ضربان [[قلب]] یا نبض سریع و یا نامنظم


=== عوارض نادر ===
=== عوارض نادر ===


* اضطراب
* [[اضطراب]]


* درد در بازو، پشت یا فک
* درد در [[بازو]]، پشت یا فک


* تاری دید
* تاری دید
خط ۲۶۴: خط ۲۶۴:
* احساس سوزن سوزن شدن  
* احساس سوزن سوزن شدن  


* درد یا ناراحتی در قفسه سینه
* درد یا ناراحتی در [[قفسه سینه]]


* سفتی یا سنگینی قفسه سینه
* سفتی یا سنگینی قفسه سینه
خط ۲۷۰: خط ۲۷۰:
* تیرگی ادرار
* تیرگی ادرار


* گیجی
* [[گیجی]]


* کاهش دفعات ادرار
* کاهش دفعات ادرار
خط ۲۸۰: خط ۲۸۰:
* گیجی، غش یا احساس سنگینی سر هنگام بلند شدن ناگهانی از حالت دراز کشیده یا نشسته
* گیجی، غش یا احساس سنگینی سر هنگام بلند شدن ناگهانی از حالت دراز کشیده یا نشسته


* خشکی دهان
* خشکی [[دهان]]


* غش کردن
* غش کردن


* سردرد
* [[سردرد]]


* تحریک پذیری
* تحریک پذیری
خط ۲۹۲: خط ۲۹۲:
* لرزش یا سفتی عضلات
* لرزش یا سفتی عضلات


* حالت تهوع
* [[حالت تهوع]]


* ادرار دردناک
* ادرار دردناک


* ضربان در گوش
* ضربان در [[گوش]]


* سفتی اندام ها
* سفتی اندام ها
خط ۳۰۴: خط ۳۰۴:
* تنفس دشوار
* تنفس دشوار


* مشکل در خواب
* مشکل در [[خواب]]


* حرکات کنترل نشده، به خصوص صورت، گردن و پشت
* حرکات کنترل نشده، به خصوص [[صورت]]، [[گردن]] و پشت


* خستگی غیرعادی
* خستگی غیرعادی


برخی از عوارض جانبی لوومیلناسیپران ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. با تنظیم بدن شما به دارو، این عوارض جانبی در طول درمان از بین می‌رود. همچنین، ممکن است متخصص مراقبت های بهداشتی بتواند در مورد راه های جلوگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی شما را راهنمایی کند. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزار دهنده است، به پزشک مراجعه کنید:
برخی از عوارض جانبی لوومیلناسیپران ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. با تنظیم [[بدن]] شما به [[دارو]]، این عوارض جانبی در طول [[درمان]] از بین می‌رود. همچنین، ممکن است متخصص مراقبت های بهداشتی بتواند در مورد راه های جلوگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی شما را راهنمایی کند. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزار دهنده است، به [[پزشک]] مراجعه کنید:


=== عوارض عمومی ===
=== عوارض عمومی ===


* مشکل در حرکت روده (مدفوع کردن)
* مشکل در حرکت روده ([[مدفوع]] کردن)


* افزایش تعریق
* افزایش تعریق
خط ۳۲۲: خط ۳۲۲:
=== عوارض نادر ===
=== عوارض نادر ===


* درد شکم یا معده
* درد [[شکم]] یا [[معده]]


* احساس نفخ یا پر بودن معده
* احساس [[نفخ]] یا پر بودن معده


* کاهش اشتها
* کاهش اشتها


* خشکی چشم
* خشکی [[چشم]]


* خشکی پوست
* خشکی [[پوست]]


* احساس گرما
* احساس گرما


* سردرد
* [[سردرد]]


* کهیر یا جوش  
* [[کهیر]] یا [[جوش]]


* خارش یا بثورات
* خارش یا [[بثورات]]


* قرمزی چشم
* قرمزی [[چشم]]


* قرمزی صورت، گردن، بازوها و یا سینه فوقانی
* قرمزی [[صورت]]، [[گردن]]، [[بازو]]<nowiki/>ها و یا سینه فوقانی
[[رده:بازدارنده‌های آنزیم]]
[[رده:بازدارنده‌های آنزیم]]
[[رده:بیماری آلزایمر]]
[[رده:بیماری آلزایمر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۴۰

لوومیلناسیپران (به انگلیسی: Levomilnacipran) یک داروی ضد افسردگی است که از طریق مهار بازجذب مجدد سروتونین و نوراپی‌نفرین (SNRI) عمل می‌کند. این دارو جهت درمان اختلال افسردگی ماژور استفاده می‌شود.

ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران
ساختار شیمیایی لوومیلناسیپران
لوومیلناسیپران(به انگلیسی: Levomilnacipran)
فرمول شیمیایی: C۱۵H۲۲N۲O۱
عنوان دارو: لوومیلناسیپران(به انگلیسی: Levomilnacipran)
جرم مولی: ۲۴۶٫۳۵۴ g·mol−1
نام‌های تجاری: Fetzima
شکل دارو: کپسول
روش مصرف دارو: خوراکی
کد ATC: None

از دارویی مشابه با این دارو به نام میلناسیپران برای درمان اختلال درد مزمن به نام فیبرومیالژی استفاده می‌شود. برای درمان فیبرومیالژی نباید از لوومیلناسیپران استفاده شود.

مقدار مصرف

  • افسردگی: ابتدا 20 میلی‌گرم یک بار در روز به مدت 2 روز؛ افزایش 40 میلی گرم یک بار در روز؛ سپس ممکن است در فواصل 2 روزه یا بیشتر 40 میلی‌گرم افزایش یابد.
  • دوز نگهدارنده: 40 تا 120 میلی گرم یک بار در روز.
  • حداکثر: 120 میلی گرم در روز

تداخلات دارویی

  • دکس فن فلورامین
  • آمی تریپتیلین
  • ایمی پرامین
  • کوبیسیستات
  • فن دی مترازین
  • دس ونلافاکسین
  • لورکاسرین
  • فوسامپرناویر
  • آیوهگزول (امنی پک)
  • دکستروآمفتامین
  • دی اتیل پروپیون
  • فن فلورامین
  • مت آمفتامین
  • رمی فنتانیل
  • فنیل پروپانولامین
  • بوسپرویر
  • تلیترومایسین
  • راساژیلین (رازاگیلین)
  • مپریدین
  • پروتریپتیلین
  • التریپتان
  • ایدلالیزیب
  • فنترمین
  • اس سیتالوپرام
  • زولمی
  • لینزولید
  • ویلازودون
  • نورتریپتیلین
  • کلاریترومایسین
  • متیلن بلو
  • دی هیدرو ارگوتامین
  • پروکاربازین
  • ترانیل سیپرومین
  • تریمی پرامین
  • راموسیروماب

هشدارها

قبل از مصرف این دارو در صورت وجود هر یک از موارد زیر از مصرف دارو خودداری نمایید:

  • اگر به لوومیلنانسیپران یا میلناسیپران (ساوالا) حساسیت دارید، نباید از لوومیلناسیپران استفاده کنید.
  • در طی 7 روز قبل یا 14 روز پس از مصرف مهار کننده MAO، از لوومیلناسیپران استفاده نکنید. تداخل دارویی خطرناک می‌تواند بین این داروها رخ دهد. مهار کننده های MAO شامل ایزوکربوکسازید، لانزولید، متیلن بلو تزریقی، فنلزین، راساژیلین، سلژیلین و ترانیل سیپرومین است.

هشدارهای مهم روانپزشکی

داروهای ضد افسردگی خطر ابتلا به افكار و رفتار خودكشی را در بین كودكان، نوجوانان و بزرگسالان جوان (18 تا 24 سال) مبتلا به اختلال افسردگی  (MDD) و سایر اختلالات روانی افزایش می‌دهند. قبل از تجویز این دارو این خطر را در نظر بگیرید. نظارت جدی بر بدتر شدن شرایط بالینی بیمار، خودکشی یا تغییرات غیر معمول در رفتار، به ویژه در چند ماه اولیه درمان یا در طی دوره های تنظیم دوز (افزایش یا کاهش)، باید انجام شود. استفاده از این دارو در کودکان هنوز توسط FDA تأیید نشده است.

عوارض جانبی

خطر خونریزی: ممکن است نقص در تجمع پلاکتی منجر به افزایش خطر خونریزی شود؛ به خصوص اگر این دارو همزمان با آسپیرین، NSAID ها، وارفارین یا سایر داروهای ضد انعقاد مصرف شود. خونریزی مربوط به استفاده از SNRI از بروز کبودی جزئی تا خونریزی تهدید کننده زندگی با مصرف این دارو، گزارش شده است.

آثار قلبی و عروقی: مصرف این دارو ممکن است فشار خون و ضربان قلب بیمار را افزایش دهد. فشار خون و ضربان قلب باید قبل از شروع درمان و پس از شروع مصرف به صورت دوره‌ای ارزیابی شود. در افراد با فشار خون بالا یا تاکی کاردی، کاهش میزان دوز یا قطع تدریجی دارو را در نظر بگیرید. این دارو در بیماران با فشار خون بالا، تاکی آریتمی (به عنوان مثال فیبریلاسیون دهلیزی) یا سایر بیماری‌های قلبی عروقی با احتیاط استفاده شود.

شکستگی: در بیمارانی که داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند، احتمال شکستگی استخوان وجود دارد. اگر یک بیمار تحت درمان با داروهای ضد افسردگی، درد غیرقابل توجیه استخوان، درد نقطه‌ای، تورم یا کبودی دارد، احتمال بروز شکستگی ممکن است.

آثار چشمی: این دارو ممکن است سبب گشاد شدن خفیف عروق چشمی شود که این امر در افراد مستعد می‌تواند به گلوکوم با زاویه باریک منجر شود.

سندرم سروتونین: احتمال بروز سندروم سروتونین(SS) با عوامل سروتونرژیک (به عنوان مثال SSRI ها و SNRI ها)، به ویژه هنگامی که در ترکیب با سایر عوامل سروتونرژیک یا عوامل موثر بر متابولیسم سروتونین (مثلاً مهارکننده های MAO برای معالجه اختلالات روانپزشکی، استفاده می‌شود، وجود دارد. بیماران را از نظر بروز علائم سندروم سروتونین مانند تغییرات وضعیت روانی  (مثلاً اضطراب، توهم، هذیان و اغما)، بی ثباتی اتونوم (تاکی کاردی، فشار خون ناپایدار و دیافورز)، تغییرات عصبی - عضلانی (مثلا لرزش)، علائم دستگاه گوارش (به عنوان مثال حالت تهوع، استفراغ یا اسهال) و یا تشنج تحت نظر قرار دهید. در صورت بروز علائم، بلافاصله درمان را قطع کنید.

احتباس ادراری: این دارو ممکن است سبب افزایش احتباس ادراری شود. به بیمار توصیه نمایید که در صورت بروز علائم مشکلات ادراری گزارش کند. بیماران مستعد ابتلا به اختلالات انسداد ادراری این دارو را با احتیاط استفاده نمایند.

موارد احتیاط

در صورت وجود هر یک از موارد زیر حتما به پزشک خود اطلاع دهید:

  • مشکلات قلبی
  • مشکلات خونریزی
  • مشکلات ادراری
  • اگر در خانواده شما سابقه افسردگی، رفتار مانیک یا خودکشی وجود داشته باشد.

زمان مراجعه به پزشک

این دارو همراه با تأثیرات لازم، ممکن است اثرات ناخواسته‌ای ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز آن‌ها ممکن است احتیاج به مراقبت پزشکی باشد. در صورت مصرف این دارو و بروز عوارض زیر فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

عوارض عمومی

  • ضربان قلب یا نبض سریع و یا نامنظم

عوارض نادر

  • تاری دید
  • سوزش
  • خارش
  • بی حسی
  • لرزش
  • احساس سوزن سوزن شدن
  • سفتی یا سنگینی قفسه سینه
  • تیرگی ادرار
  • کاهش دفعات ادرار
  • دشواری در هنگام عبور ادرار
  • دشواری در تکلم
  • گیجی، غش یا احساس سنگینی سر هنگام بلند شدن ناگهانی از حالت دراز کشیده یا نشسته
  • غش کردن
  • تحریک پذیری
  • از دست دادن کنترل تعادل
  • لرزش یا سفتی عضلات
  • ادرار دردناک
  • سفتی اندام ها
  • تعریق
  • تنفس دشوار
  • خستگی غیرعادی

برخی از عوارض جانبی لوومیلناسیپران ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. با تنظیم بدن شما به دارو، این عوارض جانبی در طول درمان از بین می‌رود. همچنین، ممکن است متخصص مراقبت های بهداشتی بتواند در مورد راه های جلوگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی شما را راهنمایی کند. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزار دهنده است، به پزشک مراجعه کنید:

عوارض عمومی

  • مشکل در حرکت روده (مدفوع کردن)
  • افزایش تعریق
  • از بین رفتن توانایی، تمایل یا عملکرد جنسی

عوارض نادر

  • احساس نفخ یا پر بودن معده
  • کاهش اشتها
  • احساس گرما