درخواست اصلاح

کویت: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
| دامنه سطح‌بالا = .kw
| دامنه سطح‌بالا = .kw
}}]]
}}]]


کویت یکی از کشورهای [[خاورمیانه]] است که با [[ایران]] مرز آبی از سمت خلیج فارس دارد. در دوره‌های گذشته بیشترین تجارت بازرگانی این [[کشور]] با [[ایران]] صورت گرفته است. [[مساحت]] این [[کشور]] کم است و به طور کلی ۵۰ درصد از مردم این کشور بومی هستند. مردم [[دین]] [[اسلام]] را قبول دارند و اکثر مردم در این کشور [[مسلمان]] هستند؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که شئونات اسلامی در این [[کشور]] بیشتر از سایر کشورها رعایت می‌شود.
کویت یکی از کشورهای [[خاورمیانه]] است که با [[ایران]] مرز آبی از سمت خلیج فارس دارد. در دوره‌های گذشته بیشترین تجارت بازرگانی این [[کشور]] با [[ایران]] صورت گرفته است. [[مساحت]] این [[کشور]] کم است و به طور کلی ۵۰ درصد از مردم این کشور بومی هستند. مردم [[دین]] [[اسلام]] را قبول دارند و اکثر مردم در این کشور [[مسلمان]] هستند؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که شئونات اسلامی در این [[کشور]] بیشتر از سایر کشورها رعایت می‌شود.


نرخ بیکاری در این [[کشور]] در حدود ۲.۲ درصد اعلام شده است. صنایع کشور کویت بیشتر در زمینه [[نفت]] و محصولات پتروشیمی و سیمان و [[کشتی‌سازی]] دیده می‌شود و وضعیت اقتصادی در [[کشور]] کویت رو به رشد است. قیمت [[دینار]] کشور کویت به صورت بین المللی تعیین می‌شود. افزایش نرخ دینار [[کشور]] کویت بدون هماهنگی رویت نشده است. زبان کشور کویت نیز در سال‌های اخیر به زبان‌های بین المللی نزدیک‌تر شده است.
نرخ بیکاری در این [[کشور]] در حدود ۲.۲ درصد اعلام شده است. صنایع کشور کویت بیشتر در زمینه [[نفت]] و محصولات پتروشیمی و سیمان و [[کشتی‌سازی]] دیده می‌شود و وضعیت اقتصادی در [[کشور]] کویت رو به رشد است. قیمت [[دینار]] کشور کویت به صورت بین المللی تعیین می‌شود. افزایش نرخ دینار [[کشور]] کویت بدون هماهنگی رویت نشده است. زبان کشور کویت نیز در سال‌های اخیر به زبان‌های بین المللی نزدیک‌تر شده است.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۲۲

کویت کشوری در شبه جزیره عربستان واقع در شمال غربی خلیج فارس است. این کشور از غرب و شمال به عراق، از شرق به خلیج فارس و از جنوب به عربستان سعودی محدود می‌شود. این کشور یک کشور بیابانی است، به جز واحه الجهرا در انتهای غربی خلیج کویت و چند منطقه حاصل‌خیز در جنوب شرقی و نواحی ساحلی. قلمرو این کشور شامل ۹ جزیره فراساحلی است که بزرگ‌ترین آن‌ها جزیره‌های خالی از سکنه «بوبیان» و «الوربه» هستند. جزیره «فیلکه» که در نزدیکی ورودی خلیج کویت قرار دارد، از دوران ماقبل تاریخ پرجمعیت بوده است.

پرچم ملی کشور کویت
پرچم ملی کشور کویت
اطلاعات کشور
نام کامل: دولت کویت
پایتخت: کویت (شهر)
زبان(های) رسمی: عربی
دین(ها): ۷۴٫۶٪ اسلام (دین رسمی) ۱۸٫۲٪ مسیحیان ۷٫۲٪ دیگران
حکومت: پادشاهی انتخابی نیمه مشروطه متمرکز
مساحت: ۱۷٬۸۱۸ کیلومتر مربع (۶٬۸۸۰ مایل مربع)
جمعیت: ۴٫۲۹۴٫۶۲۱
شاخص توسعه انسانی: افزایش ۰٫۸۳۱
واحد پول: دینار کویت
منطقه زمانی: یوتی‌سی+۳ (AST)
جهت رانندگی: راست
پیش‌شماره تلفنی: +965
کد ایزو ۳۱۶۶: KW
دامنه سطح‌بالا: .kw

کویت یکی از کشورهای خاورمیانه است که با ایران مرز آبی از سمت خلیج فارس دارد. در دوره‌های گذشته بیشترین تجارت بازرگانی این کشور با ایران صورت گرفته است. مساحت این کشور کم است و به طور کلی ۵۰ درصد از مردم این کشور بومی هستند. مردم دین اسلام را قبول دارند و اکثر مردم در این کشور مسلمان هستند؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که شئونات اسلامی در این کشور بیشتر از سایر کشورها رعایت می‌شود.

نرخ بیکاری در این کشور در حدود ۲.۲ درصد اعلام شده است. صنایع کشور کویت بیشتر در زمینه نفت و محصولات پتروشیمی و سیمان و کشتی‌سازی دیده می‌شود و وضعیت اقتصادی در کشور کویت رو به رشد است. قیمت دینار کشور کویت به صورت بین المللی تعیین می‌شود. افزایش نرخ دینار کشور کویت بدون هماهنگی رویت نشده است. زبان کشور کویت نیز در سال‌های اخیر به زبان‌های بین المللی نزدیک‌تر شده است.

تاریخچه

تاریخ پایه‌گذاری کویت به شیخ برّاک بن غریر آل‌حمید، شیخ قبیلهٔ بنی خالد و فرمانروای امارت احساء می‌رسد که در پایان سال ۱۱۱۰ هجری دژی را با نام کوت برای انباشت آذوقه و همچنین انبار کردن جنگ‌افزار ساخت که پس از آن نام کویت از آن گرفته شد و سپس این شهر در زمان شیخ سعدون بن محمد آل‌حمید به خاندان آل صباح بخشیده می‌شود. بازرگانی کویت در قدیم بیشتر به دست ایرانیان به ویژه مردم بوشهر و خوزستان انجام می‌شد. در آغاز رشد شهر، چند صد خانوار بهبهانی نیز از هر صنف در این بندر ساکن شدند.

کویت از لحاظ تقسیم‌بندی اداری دارای ۵ استان است که هریک از آن‌ها توسط استانداری که از سوی امیر منصوب می‌شود، اداره می‌گردد. این پنج استان عبارت‌اند از: استان مرکزی (العاصمه)، استان الحولی، استان الاحمدی، استان الجهراء و استان الفروانیه.

دین و مذهب

دین بیشتر شهروندان کویت اسلام است. در مورد پیروان مذاهب اسلامی در کویت آماری رسمی وجود ندارد اما برآورد می‌شود که ۷۰ درصد از شهروندان کویتی سنی و ۳۰ درصد شیعه هستند.

اقتصاد

کویت پنجمین کشور غنی از لحاظ ذخایر نفتی است و آن قدر سرمایه دارد که توانسته به خوبی از پس مخارج و هزینه‌های مهاجران برآید. با این که کویت از نظر اقتصادی وضعیت خوبی دارد، اما باز هم می‌توان گفت کاملا به صادرات نفت وابسته است و حدود ۸۵ درصد درآمدش از این راه می‌باشد. همین موضوعات سبب شده که در کویت قیمت گاز از آب هم ارزان‌تر باشد.

بندرها

بندر الاحمدی

بندر الاحمدی بزرگترین بندر نفتی کویت است که دارای چهار لنگرگاه است. اسکله شمالی بندر الاحمدی می‌تواند هم برای صادرات نفت خام و هم فراورده‌های پالایش شده مورد استفاده قرار گیرد.

بندر شعیبه

دومین بندر بزرگ کویت، شعیبه است. دارای لنگرگاه‌های ویژه کالاهای بازرگانی، کانتینر و لنگرگاه ویژه فراورده‌های نفتی است که به دست سازمان ملی نفت کویت اداره می‌گردد.

بندر شویخ

این بندر قدیمی‌ترین بندر بازرگانی کویت است که می‌تواند کشتی‌های گوناگون با آبخور ۵/۷ متر را در هر زمان و با آبخور ۵/۹ متر را فقط در وضعیت بیشینه مد آب بپذیرد.

بندر الزور

بندر الزور (میناء المسعود) چهارمین بندر نفتی کویت است که صادرات نفت منطقه بیطرف یا مقسومه را انجام می‌دهد.

بندر دوحه

بندری کوچک است که در سال ۱۹۸۱ برای قایق‌ها و لنج‌های باری ساحلی که بین کشورهای منطقه خلیج پارس کالاهای سبک جابجا می‌نمودند، ساخته شد. عمق آب در آن به ۳/۴ متر می‌رسد.

بندر عبدالله

بندر عبدالله در سال ۱۹۵۴ جهت صادرات فرآورده‌های نفتی پالایشگاه میناء عبدالله ساخته شد که دارای دو اسکله در عمق دو مایلی کرانه دریا است.

جاذبه‌های گردشگری

قصر و کاخ سیف

کاخ سیف مشهور به عنوان خانه خانواده سلطنتی جاذبه‌ای گردشگری برای گردشگران است. کاخ سیف یک نمایش از معماری اسلامی است که کاشی کاری منحصر به فرد خود را دارد. آثار هنری آن ذهن بازدیدکنندگان را مشغول می‌کند. بهترین ویژگی برج ساعت آن است که توسط کاشی‌های آبی ساخته شده است و سقف‌ها از طلای خالص پوشیده شده است. اگرچه کاخ سیف فقط به عنوان دادگاه در رویدادهای خاص و جشن‌ها استفاده می‌شود، اما هزاران نفر از بازدیدکنندگان به قصر سیف می‌روند تا جلوه‌های این ساختمان را ببینند.

بازار 360 Mall

این مرکز خرید واقع در الزهره که منطقه‌ای از کویت است، یک مکان برای خرید است. این مرکز خرید 360 درجه، سومین مرکز بزرگ در کویت است. معماری بازار دارای نمای فرهنگ خاورمیانه است. باغ خورشیدی این مجموعه دارای حدود 21000 گیاه است که در یک دیوار عمودی رشد می‌کنند و هدف آن بهبود هوا و نقش بیولوژیکی بوده و به عنوان فیلتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خانه آینه (آینه خانه کویت)

خانه آینه تنها خانه‌ای است که کاملا با آینه ساخته شده است. کار شیشه‌ای در اشکال و رنگ‌های مختلف، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. با توجه به زیبایی فوق‌العاده آن، در بسیاری از برنامه‌های محلی و بین‌المللی از جمله بسیاری از کشورها مانند چین، اروپا، آمریکا و خاورمیانه و همچنین بسیاری از مجلات در مورد جذابیت و معماری آن صحبت شده و منتشر شده است. توصیه می‌شود قبل از بازدید از خانه یک رزرو قبلی داشته باشید و زنان با کفش پاشنه بلند به علت کف شکننده مجاز به بازدید نیستند.

موزه هنرهای اسلامی طارق رجب

موزه هنرهای اسلامی رجب طارق جمع‌آوری شده از پنجاه سال گذشته است و بیش از سی‌هزار مورد، که در طول این سال‌ها جمع‌آوری شده‌اند، در آن وجود دارد. این مجموعه‌ها از سراسر کشورهای اسلامی جمع آوری شده‌اند که شامل مصنوعات و عکس‌های مختلف می‌باشد. این مجموعه، دارای هزاران آیتم است که به طور دائم نمایش داده می‌شود. دو بخش در موزه وجود دارد؛ اول، منطقه A است که خوشنویسی، دست‌نوشته، مینیاتوری، فلزکاری، سرامیک، شیشه، چوب، یشم و سنگ نگار را نمایش می‌دهد. دیگر منطقه B است که در طول 250 سال گذشته مجموعه‌ای گسترده از اجناس تولید شده در دنیای اسلامی مانند لباس، منسوجات، آلات موسیقی و طلا و جواهر ساخته شده را به نمایش گذاشته است.

سرزمین Magic Planet کویت

سرزمین سحر و جادو کویت محل سرگرمی بزرگی است. این مجموعه بهترین مکان برای سرگرمی و گردشگری در کویت است. شما می‌توانید خود را در دنیای دیجیتال سرگرم کنید. در این مجموعه یک مکان برای اسکی در محیط نیز وجود دارد. افرادی که دوست‌دار ماجراجویی هستند می‌توانند مسیر پمپ آدرنالین را نیز دنبال کنند.

غذاهای سنتی

کوشاری

کوشاری به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاهای کشور کویت شناخته شده است که می‌توان گفت نوعی غذای مصری عربی نیز می‌باشد.

این غذا از ترکیب برنج، عدس و ماکارونی تهیه می‌شود و در نهایت با پیاز سرخ شده و سس گوجه فرنگی درست شده سرو می‌گردد و به همراه ادویه‌های مخصوصی که به آن اضافه می‌گردد طعمی لذیذی به خود می‌گیرد.

برخی در کنار تزیینات خود از کمی نخودهای پخته شده نیز بر روی آن استفاده می‌کنند.

کباب کویتی

کباب کویتی به عنوان یکی از لذیذترین غذاهای کشور کویت شناخته شده است که شباهت بسیاری به کباب کوبیده در ایران دارد و در بین بسیاری از توریست‌ها و همچنین ایرانیان این غذا دارای طرفداران بسیاری می‌باشد.

این کباب بعد از آماده شدن در کنار دورچین فلفل، گوجه کبابی، برخی سبزیجات و سیب زمینی سرخ شده سرو می‌شود.

محبوس

محبوس یک غذای لذیذ در کویت است و اغلب به عنوان غذای ملی این کشور در نظر گرفته می‌شود و فردی پیدا نمی‌شود که به کویت سفر کرده باشد و این غذای لذیذ را انتخاب نکرده باشد.

این یک غذای سنتی کویتی مبتنی بر برنج است که با استفاده از برنج معطر ترکیب شده با انواع ادویه‌جات و گوشت گوسفندی، گوساله و یا مرغ تهیه می‌شود.

ابتدا گوشت و برنج را به صورت جداگانه به خوبی می‌پزند و سپس با یکدیگر ترکیب می‌کنند و در کنار سبزیجات و … آن را تزیین کرده و سرو می‌کنند.

قوزی

یکی دیگر از غذاهای پلویی طبخ شده در کشور کویت می‌باشد که در بسیاری از کشورهای عربی نیز طبخ می‌شود که از ترکیب برنج و گوشت بدست می‌آید.

این غذا اکثرا در مهمانی‌ها و مراسم‌های خاص پخته می‌شود و بسیار پرطرفدار می‌باشد.

خوبز

خوبز به عنوان یکی از نان‌های سنتی طبخ شده در کشور کویت و بسیاری از کشورهای عربی زبان شناخته شده می‌باشد.

این نان همان پیتای عربی است که با استفاده از آرد گندم تهیه شده و سپس در فر داغ پخته می‌شود و در کنار بسیاری از غذاها و همچنین برخی پیش غذاها سرو می‌شود.

جیرش

جیرش یکی دیگر از غذاهای سنتی کویت است که طعم آن را به سادگی نمی‌توانید از دست بدهید.

این سوپ به عنوان سوپ گندم کویتی که از غلات گندم پخته تهیه می‌شود و با گوشت گوسفند یا مرغ، پیاز، گوجه فرنگی و ادویه‌جات و ترشی‌جات، برگ بو، چوب دارچین و کشمش پخته می‌شود.

مقلوبه

مقلوبه در کشور کویت به غذایی گفته می‌شود که با نام کیک برنجی نیز شناخته شده و بسیار پرطرفدار می‌باشد.

برنج، گوشت و بادمجان مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا را تشکیل می‌دهند.

این غذا به آرامی در یک قابلمه دایره‌ای تخت پخته می‌شود و پس از پخت، وارونه می‌شود تا برنج و گوشت آن به صورت قالب کیک مانند از آن بیرون بیاید.

بعد از قالب در آوردن روی این غذا را با سبزیجات و به دلخواه تزیین کرده و سپس سرو می‌کنند.

هریس

هریس نیز از آن دسته غذاهایی می‌باشد که در بسیاری از کشورهای عربی محبوب بوده و طبخ می‌گردد.

این غذا از ترکیب گوشت، گندم و برخی دیگر از مواد و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود.

این غذا در کشور کویت اکثرا در روزهای رمضان طبخ شده و خورده می‌شود.

در بسیاری از رستوران‌های کشور کویت هریس را می‌توانید به عنوان پیش غذا و یا حتی غذای اصلی سفارش دهید.